Sevginar Sali

İlçe başkanlığı piyasası hareketli...

CHP'de yerel seçimlerin ardından artan bir beklenti ile gerçekleştirilmesine gözlerin çevrildiği örgüt toplantısı için İBB düğümüne işaret ediliyordu. Çözüldüğüne göre; inşallah çözülmüştür, pek yakında CHP'de yerel seçim gündemli bir örgüt toplantısının gerçekleşmesi yüksek olasılık görünüyor. İlçe Başkanlığı kulisleri de öyle böyle değil oldukça hareketli; Mümün Koçoğlu, Bora Balcıoğlu, Melih Yıldız, Erkan Umuç, Oktay Yüksel gibi isimler ilçe başkanlığına yönelik telaffuz ediliyor.
Bakalım ihale kimin elinde ya da üzerinde kalacak : ) Kaybettiği yerel iktidarı 5 yıl sonra geri kazanmak üzere kurgulanacak ilçe örgütü politikasının ne olursa, ne kadar olursa olsun İBB ve umut tazeleyen CHP Genel Merkezi gibi dayanakları olacak. Bunlar da az buz şeyler değil…

REVİZYONLAR, YENİ OLUŞUMLAR
Mevcut teşkilatlarda yerel seçimin sonucuna göre revizyonlar beklenirken, yeni parti oluşumlarına dair sinyaller de gelmeye başladı. AK Parti'de umduğu siyasi istikbali, fırsatları bugüne kadar bulamayanlar, bulup kaybedenler ve diğer partilerde de yeterince kendini ifade edemeyenlerin gidebileceği yeni adresler oluşum startını çoktan verdi de somutlaşmasının eli kulağında. Hayırlı olsun!

SİYASETÇİLERE, SEÇMEN DERSLERİ
Önümüzdeki dönem siyaset yapmayı düşünenlere geride bıraktığımız yerel seçimin ardından iki başarı ipucu vermek doğur olur kanısındayım…
Birincisi seçmen, ne kadar iyi siyasetçi değil ‘insan' olmanızı daha çok önemediğini tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ortaya koydu. Hani biz hep diyoruz ya, diye diye gerçek yaptık galiba; doktor, mühendis, öğretmen, çöpçü ne olduğunun bir önemi yok İNSAN kalabilmiş misin mühim olan o… Tam da bu noktadan çıkış sağladı siyasi başarılar… Bakınız Volkan Yılmaz, Bakınız Ekrem İmamoğlu…
İkincisi... Allah aşkına anlayın şunu; sosyal medya üzerinden inşa ettiğiniz, ortaya koyduğunuz hiçbir şeyin onu gerçeklikle bağdaştırmadığınız sürece etkisi, faydası yok! Zararı epey olabiliyor ama… Sanal dünyada yaşayarak, yapay gerekliklerden kurduğunuz her şey yıkılmaya mahkum, altında kalma ihtimaliniz ayrıca çok yüksek ve oluşturduğu son derece sevimsiz durumlar.
Ve seçimin sonuçlarına göre kazanan/kaybeden değerlendirmeleri yapıyoruz ya onlar da bana iyice bakınca çok soyut, gerçekten uzak değerlendirmeler olarak gelmeye başladı… Şöyle ki bugün kazandığımızı düşündüğümüz şeylerin zaman içinde kaçınılmaz olarak kayıplara yol açacağını göz ardı etmelerimiz onları yok etmiyor! Kayıp diye saydıklarımızın yerine gelenlerin, bizleri yönlendirdiği farklı istikametlerde sahip olacağımız kıymetler için ihtiyacımız olan zamanın geçmesini beklerken güncellenmek, gelişmek de gerek.
Bir kısmımız için istenilen, diğer birimiz için istenmeyen sonuçlar aslında tam olarak hepimiz adına; olması gerekenlerdi... Hadi şimdi artık herkes tutturduğu yoluna, işine baksın, gücüne güç katsın!
Toplumsal yapı ve Silivri genelinde birilerinin iyiliği kurtarmıyor! Hepimizin iyiliği, ki bu ancak ortak çaba ile gerçekleşebilecek bir şey, ile ancak gerçek mutluluğa erişebileceğimizi bilin!

HAYIRLI KANDİLLER
Hayırlar, iyilikler ve güzelliklere vesile, kandiliniz mübarek olsun…

İyi hafta sonları...

YORUM YAP