İlçe Başkanlarından seçim tarihi yorumları

İlçe Başkanlarından seçim tarihi yorumları

23.01.2023 11:44:37

Silivri'de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine yönelik start ilçe başkanlıklarınca verilirken, siyasetteki yoğunluğun yerel seçimlerin ardından sona erme ihtimali yüksek görünüyor.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim tarihi Silivri'de siyasi parti ilçe başkanlıklarınca memnuniyetle karşılanırken, sandığa gitme kararlılık ve hazırlığı ifade edildi.
BOZOĞLU: SEÇİM YARIN OLSA HAZIRIZ
14 Mayıs milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimi tarih açıklamasını değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, “Seçim sandıklarımızda görev alacak asil, yedek ve müşahitlerimizin tamamını hazırladık. 2002'den bu yana aynı özveri ve disiplinli çalışma ile seçim öncesi, seçim anı ve seçim sonrası gerekli olan tüm eğitim ve bilgilendirme toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. AK Parti'nin seçimlerde başarılı olmasının sebeplerinden biri de her zaman yarın seçim olacakmış gibi hazır olmasıdır. 14 Mayıs'a hayli hayli hazırız” dedi ve ekledi: “Türkiye'nin her alanda ileri aşamaya taşınmasına dönük siyasi irade olarak güçlü bir şekilde ve emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz.” Bozoğlu, “Milletimizin iradesi ve sandığa güveniyoruz. Söyledik yine tekrarlıyoruz “Yaparsa AK Parti yapar, yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar” ifadeleri ile açıklamasını noktaladı.
YALÇIN: 2023 SEÇİMLERİNİ RİSKE ATMAYACAĞIZ
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı “Seçim tarihi tartışması son bulmalı. Mayıs ayı içerisinde bu işi bitirelim” açıklaması sonrası gözler Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi o da 14 Mayıs tarihin kısa süre içinde açıkladı. MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, seçim tarihine ilişkin kararı şöyle yorumladı “Sandık er meydanıdır. Seçime tam olarak hazırız. Millet iradesinden kaçmanın kimseye faydası yoktur. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bütün imkanlarımızla hazırlanıyoruz. 2023 seçimlerini riske atmayacağız. Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda; nefes alır gibi çalışacağız. 15 Mayıs sabahına Türkiye güçlenerek, istikrarını pekiştirerek uyanacak” dedi.
ESEN: SAHADAYIZ, ÇALIŞACAĞIZ
14 Mayıs seçim tarihinin kendileri için sürpriz olmadığını belirten CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “Eken seçim olacağını biliyorduk. Sandık kurullarımız %95 oranında oluşturuldu. Ufak tefek eksikliklerimiz var hızla tamamlayacağız ve onları öbek çalışmalarına dahil edeceğiz. Kadın ve Gençlik Kollarımız zaten sahada. Pazar günü seçim varmış gibi hazırlık içinde olduğumuz için daima bir sorun yok. Örgütlenerek çalışacak, sahada olup kazanacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi 14 Mayıs'ta sandığa gidecek ve yeni, güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye'yi büyüteceğiz” dedi.
AVLU: ARTIK YETER SÖZ MİLLETİN
14 Mayıs'ın 1950'de tek pati dönemini sona erdirdiğine işaret eden Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, 14 Mayıs 2023'ün de tek adam dönemini bitireceğine ifade ederek: “Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal'ın da ifade ettiği üzere "Yolsuzluklara, yasaklara, yoksulluğa, “Tek adam rejimi”ne “Yeter” demek için” 14 Mayıs'a kadar sahalarda olacak, akşamında Millet İttifakı olarak sandıktan birinci çıkacağız. Artık yeter söz milletin” şeklinde konuştu.
Sevginar SALİ

YORUM YAP