
BALCIOĞLU, SAHİPSİZ HAYVANLARA YÖNELİK YEREL YÖNETİM POLİTİKALARINI ANLATTI
Trakya turunda rotayı Silivri’ye çeviren yaşam hakkı savunucusu Semih İğdigül, Silivri Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu ile sahipsiz hayvanlara yönelik yerel yönetim politikası ve çalışmaları konulu bir görüşme gerçekleştirdi. Duyduklarının memnuniyetiyle anlatılanları yerinde görmek isteyen İğdigül, ziyaretten sonra Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne gitti.
"CANLAR İÇİN SİLİVRİ BAKIM EVİNDE HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ”
İğdügül’ün Silivri izlenimi sosyal mecradaki hesabına şöyle yansıdı: "Silivri Bakımevi tek kelime ile harika. Birçok ilde olmayan, yapılmayan, bütün olanaklar canlar adına burada düşünülmüş. Canların bakımından, tedavisine, kısırlaştırmasına, toprak alanından, su ve yemek kaplarına, ısıtmasına kadar ne varsa Silivri Bakımevinde mevcut. Başkanından, başkan yardımcılarından, veteriner işleri müdüründen, güler yüzlü hayvan sever veteriner hekimleri ve de görevlilerine kadar canlar için gerekli ne varsa hiç aman yaman demeden seve seve yapıyorlar. Helal olsun sizlere gerçekten helal olsun.
"EY ZALİMLER UTANACAK MISINIZ?”
Hayvanları hiç sayıp onların yaşaması bile size sıkıntı yaratan hatta batan ey zalim bazı belediye başkanlarıyla beraber onların zalim görevlileri, veteriner hekimleri, şimdi bakın bakalım il değil ilçe olan bir belediye canlara nasıl değer veriyor. Okuyunca biz bunları neden yapamıyoruz diye utanacak mısınız bakalım?”
"GEZİNTİ ALANLARI BETON ZEMİN DEĞİL MUTLU OLDUKLARI TOPRAK”
Devamında Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nin çalışma ve işleyişi ile üst düzey donanımıyla ilgili bilgilendirme yapan Semih İğdigül, mesajını şöyle sürdürüyor: "2 veteriner hekim,17 görevli, veteriner işleri müdürü ile her gün kısırlaştırma var. Perşembe günleri ise gönüllülerin ve görevlilerin sokaklardan getirdikleri kediler kısırlaştırılıyor. Ultrason, sterilizatör, ekg, oksijen cihazı, biokimya, hemogran, elektrokotel-ciar röntgen, video otoskop, lambalı 2 ameliyat masasıyla modern teknik donanıma sahip. 2006 yılından beri mikro çip uygulaması yapılıyor, görevlilere seminerler düzenlenerek sertifika veriliyor. Belediye ve gönüllüler çok uyumlu. Kulak küpelerinin üstünde Silivri Belediyesi yazısı mevcut. Silivri’de 50 tane beslenme odağı var ve her gün yemekleri düzenli konuluyor. Gezinti alanları çakıl, beton değil toprak. Toprağı kazıp kendilerine yuva yaparak mutlu olmaya çalışan canlar var burada.
"TÜM BUNLARI MÜTEVAZİ BİR İLÇE YAPIYOR”
Bizim paramız yok, hayvanlara harcayamayız demeyen, hayvanlar için ayrılan parayı başka yerlere harcamayan, aman ya hayvan da neymiş diyerek onları görmezden gelmeyen, kendi halinde mütevazi ama tüm canlara saygısı ve sevgisi olan bir ilçe yapıyor; işte o ilçe Silivri. Duydunuz mu Silivri! Helal olsun başkanım, helal olsun Veteriner İşleri Müdürü Burçin Sarısaltıkoğlu kardeşim. Helal olsun veteriner hekimler Kerem Kaya ve Oktay Can kardeşlerim. Helal olsun görevli arkadaşlarım, helal olsun Silivri’nin gönüllü can dostları.”
Hazal BAŞARAN