Sevginar Sali

İcraatlar ve hayaller

Silivri Belediye Meclisi Temmuz toplantısı, bir ve ikinci oturumu dün kısa bir ara ile art arda gerçekleştirilerek, Eylül ayına kadar tatile çıktı.
Meclisi tatil etmeden önce Başkan Volkan Yılmaz, adeta bir hizmet ve yatırım resitali sundu.
Yılmaz'ın soluksuz çıkardığı hizmet ve yatırım özetini dinlerken siyasette bilinen şu "Bizim icraatımızın ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz" sözü geldi aklıma. Kısa bir araştırmadan sonra Necmettin Erbakan menşeli sözün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da sıklıkla dillendirildiğini gördüm.
MHP'nin “Üretken belediyecilik” mottosunu da harfiyen yerine getiren Volkan Yılmaz'ın 4 yıllık hizmet süresine bakınca Cumhur İttifakının Silivri'de tam anlamıyla gerçekleştiğini söylemek gerek.
Türkiye geneli, İBB ve Silivri'de farklı siyasi anlayışların iktidar olmasından yola çıkarak kurulan hizmet yarışı gerçekleşti gerçekleşmesine de en yüksek oyu verdiğimiz yerin bu yarışta sonuncu olması bir şeylerin ıskalandığını da göstermiş oldu.
Hükümet yatırımları ile yarışan bir ilçe belediyesi ve her ikisini açık ara arkadan takip eden İBB. Silivri olarak İBB'den hakkımızın yamacına bile, Yılmaz'ın etkin MHP Grup Sözcülüğü olmasa, yaklaşamazdık gibi duruyor.
Silivri'ye bu dönem kazandırılan iki ek hizmet binası (Alipaşa ve Belediye bitişiğindeki) için belediye kasasından şimdiye kadar para çıkmadığını söyleyen Yılmaz, “Birilerinin zoruna gidebilir ama biz bu yoğurdu böyle yemeye devam edeceğiz” dedi. Aslına bakarsanız bu yatırımların Silivri'ye kazandırılmasının başka yolu yok. Kaldı ki sözü geçenlerden çok daha fazlası yapıldı son 4 sene içinde. Belediye bütçesi ile Silivri'de son 4 yılda yapılan işlerin %5'i bile yapılamaz. Hele ki tek kuruş kredi kullanılmadan, son bir yıla kadar yer satışı dahi yapılmadan. Başkaları proje bazında kredi çekerek, belediye yeri satarak hata etti demiyorum. Belediyelerin düşük faizli kredi imkanı var, ayrıca borçlanma hakkı da kullanılsın tabi. Belediyeler planlama veya bağışlar ile arsa kazanır. Emlak kralı olmayacaklarına göre (geçen dönem Özcan Işıklar arsa satışlarını böyle savunuyordu, haklı olarak...) bu yerlerin satışı (değerinde ve yasa ile belirtilen şartlarda) hizmet ve yatırımlarda kullanılmak üzere yapılır. Bu ezelden beri var olan ve genel kabul gören bir yöntemdir.
Ağlaşmak yerine hakkımız için mücadeleden vazgeçmeyen, gerekirse yaratan ama Silivri'yi hak ettiklerinden mahrum bırakmayan, her geçen gün ileriye taşıyan azme ne kadar şükretsek az.

GÜNÜN SÖZÜ
“Bir şehir rant yaratır arkadaşlar. Rant yaratmayan hiçbir şehir yoktur. Büyük bir cadde yaparsınız, iki tarafındaki binaların dairelerinin fiyatı artar. Sorun şu; kazanılan rantı kimin için harcayacaksınız? Rantı kentin sakinleri için harcarsanız eyvallah. Rantı alır cebinize koyarsanız işte orada dur demeniz lazım. Her plan rant yaratır ama rantın halk için kullanılması lazım.”
*Kemal Kılıçdaroğlu / CHP Genel Başkanı

YORUM YAP