HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN!

HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN!

23.03.2023 11:59:19

Silivri İlçe Müftümüz İsa Sağlam, Ramazan Ayı dolayısıyla bilgilendirmede bulundu.

Silivri İlçe Müftüsü Sağlam, gazetemiz aracılığıyla, vatandaşlara şöyle seslendi: "Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.
Sevgili Peygamberimiz (sav)'in “Allah'ım Recep ve Şaban ayını hakkımızda mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur.” dediği, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azat olan Ramazan-ı Şerif ayına 6 şubatta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem nedeniyle hüzünlü girmekteyiz. Cenab-ı Allah cc bizlere tekrar bu şekilde acılar yaşatmasın. (Amin.)
Kavuştuğumuz fırsat ayı Ramazanı değerlendirerek bizlere bahşedilen mükafatları/sevapları kazanma gayreti içerisinde olalım. Kapımıza gelen bu fırsatı geri çevirmeyelim. Özellikle Ramazan'ın sosyal boyutunu düşünerek dayanışmayı, yardımlaşmayı unutmayalım. Ba husus depremden etkilenen kardeşlerimizi unutmayarak yardım elini uzatalım. Onlara sıcak aş, ikram edilen sahur/iftar olalım. Sıcak bir yuva olmak için elimizden gelen gayreti gösterelim.
Kıymetli kardeşlerimiz;
Ramazan ayı yardımlaşmadır, dayanışmadır, paylaşmaktır..
Ramazan ayı nefsimize kardeşimizi tercih etmedir.
Ramazan ayı sadakadır, cömertliktir, infaktır.
Ramazan ayı seherdir, sahurdur, iftardır.
Ramazan ayı ibadettir, rahmettir, mağfirettir.
Ramazan ayı selamdır, esenliktir, huzurdur.
Ramazan ayı kardeşliktir, dayanışmadır, paylaşmaktır.
Ramazan ayı berekettir, ziyarettir, zarafettir, ziyafettir.
Ramazan ayı kıyamdır, tefekkürdür, itikaftır.
Ramazan ayı Kur'andır, okumaktır, mukabeledir.
Ramazan ayı namazdır, salâttır, teravihtir.
Ramazan ayı etkinliklerinin Ramazana mahsus ibadetlerimizi engellemesine fırsat vermeyelim. Ramazana ait ibadetlerimizi ailecek yapacak şekilde planlayalım.
Bizler, inşallah Ramazan boyunca camilerimizde, Ramazanla ilgili programlarda ve bu sayfada “Ramazan ve Dayanışma” temasını farklı yönleriyle işleyeceğiz. Bu vesileyle Müftülüğümüze “Ramazan Sayfası” imkanını sağlayan Silivri HÜRHABER gazetesine teşekkür ediyorum.
Şehr-i İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri olan Silivri'mizde halkımızın Ramazan ayını en güzel şekilde yaşamaları ve milletimizin manevi hayatlarına katkı sunabilmek için; her camimizde mukabelemiz okunacak, ramazan sohbetlerimiz yapılacak, Ramazan ayının ihyası olan teravih namazlarımız camilerimizde kılınacaktır. Hatimli teravih namazımız Abdullah Aliye Can Camiinde, tefsirli mukabelemiz ise öğle namazı öncesi Alibey Camiinde icra edilecektir.
Bizi yaratan Rabbimize karşı bu Ramazan ve her zaman sorumluluklarımızı yerine getirelim. Ailemize, çevremize, akrabalarımıza, komşularımıza, milletimize, devletimize ve tüm insanlığa karşı yükümlülüklerimizin bilincinde gereğini yerine getirebilenlerden olabilmek temennisiyle güzel Silivri'mizdeki tüm kardeşlerimin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik eder, Ramazan Bayramına sağlık içerisinde, sevdiklerimizle kavuşabilmeyi Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.
Kardeşim!
Gel Kur'anla Şifa Bulalım
Gel Oruçla Sıhhat Bulalım
Gel Namazla Huzur Bulalım
Gel Zekatla Derman Olalım
Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin Silivri"

YORUM YAP