Sevginar Sali

Hiçbir başarı cezasız kalmaz!

Değirmenköy'de Maliye Hazinesine ait 10 bin m2'ye yakın Küçük Sanayi Sitesi imarlı bir arsa. Arsanın 10/1,6'lık kısmında halen Değirmenköylü esnaflar, belde belediyesi zamanında Değirmenköy Belediyesi tarafından yapılan iş yerlerinin bir bölümünde, faaliyet gösteriyor. Sanayi Sitesini belde belediyesi yapıyor ama arsa Maliye Hazinesine ait.
Esnaflara bir dönem Maliye Hazinesi işgaliye, belde ve sonrasında ilçe belediyesi ise kira tahakkuk ettiriyor! İkircikli durumun yargıya intikal etmesi sonrasında belediyenin kira alma durumu sona eriyor, esnaflar Maliye Hazinesine yalnızca işgaliye ödemeye devam ediyor. Ta ki Maliye Hazinesi bu yerin satışına karar verinceye dek.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, devreye giriyor, herhangi özel bir kişi ya da kurumun eline geçecekken kamu yararını ileri sürerek Çevre Bakanlığı ve Mahiye Hazinesi ile yeri 15 Milyon TL ödeyerek, Silivri Belediyesi envanterine kazandırıyor.
Maliye Hazinesi yeri satışa çıkardığında Başkan Volkan Yılmaz, devreye girmese, Silivri Belediyesinin satın almayı gerçekleştirecek parası olmasa, bugün kimse Değirmenköy yer satışı ve türevi konularını konuşmayacaktı.
Değirmenköy'de sanayi yeri satılıyormuş, muhalefetin deyimi ile “Değirmenköy'ün kalbinde en değerli yeri”, gerçekte esnafların yerleri gidiyormuş, Silivri Belediye Başkanı Volkan Bey sizin asli göreviniz mi, niye karışıyorsunuz?!
Ayrıca da bu ne bolluk bu zamanda kredi çekmeden 15 Milyon'u peşin ödeyip zaten emlak zengini olan belediyeye yer kazandırıyorsunuz?! Belediye planlamadan kazandığı yerleri satar hizmet ve yatırım yapar! Yer satın almak nedir Allah aşkına!?
Değirmenköy'deki yaklaşık 10 dönüm yerin (15 Milyon'a) satın almasına meclisimiz Kasım 2022'de oy birliği ile karar verirken, Eylül 2023'te 8,5 dönümünün (yaklaşık 75-100 Milyon'a) satılmasına karşı çıkıyor! Silivri Belediyesinin yer kazanma durumu devam ederken, sağlanan geliri tartışmaya bile gerek yok sanıyorum.
Hiçbir başarı cezasız kalmaz sözünü bilirsiniz muhakkak. Bu toplumda yaşayıp bir de üstüne dürüstlük, kamu yararı gözetmeye çalışarak bunu tecrübe etmemiş olmanıza imkan yok!
“Değirmenköy'ün en değerli yeri satılıyor” yaygarasının iç yüzüne bakarak Silivri'ye karşı vazifesini fazlasıyla yerine getirmiş bir yönetim ve attığı adımı hadi alkışlamıyorsunuz tamam da cezalandırmaya, suçlamaya çalışmak nedir Allah aşkına!?
“İyi ve kötü insana aynı değeri vermek doğru değildir... Bu suretle birincisini iyilikten soğutur, ikincisini kötülük yolunda cesaretlendirirsin…” Aynı şeyi doğru ve yanlış kararlar için de düşünün.
Kişiler gelir gider bu çok önemli değildir. Toplumun reflekslerini kişisel çıkar ve siyasi menfaatler için manipüle etmek ancak iyi, doğru ve faydalı işlere gücü asla yetemeyenlerin medet umacağı şeydir.
Silivri Belediyesi 15 Milyon'a satın aldığı yerin 1,600 m2'sini bölge sanayi esnaflarının ihtiyaçlarına uygun olarak ayırarak ek bütçe için 8 dönümünü 75-100 Milyon TL gelir beklentisiyle satışa çıkarıyor. Satıştan ayırdığı yerin yaklaşık maliyeti 20-25 Milyon olarak tahmin edilirken, esnaflar için yeni iş yerleri inşa etmek için yöntem arayışı devam ederken, belediyenin bu proje için en az 50 Milyon TL ayırması gerektiği öngörülüyor. Yani Belediye, Değirmenköylü sanayi esnafı için 20-25 Milyonluk yerin satışını rafa kaldırdığı gibi 50 Milyon TL'lik bir maliyet ile yeni sanayi sitesi projesi planlıyor. 20-25 Milyon gelirden vazgeçtiği gibi 50 Milyon'luk bütçeyi ayırmayı düşünüyor. Düşünüyor derken 4,5 yıldır ağzından çıkıp da hayata geçirmediği tek bir projesi olmayan bir belediye başkanı ve yönetiminden söz ettiğimizi de ekleyelim.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın yaptığı işleri anlatmakla ilgili sıkıntısı olabilir, bazı olaylarda taraflarla iletişim kurma noktasında eksikliklerden söz edebiliriz.
Ama 4,5 yıllık iktidarının tartışamayacağımız temel noktaları kamu yararı gözetimi, bütçe yönetimi ve öngörüsüdür.

YORUM YAP