“Her güne bir mezun” projesinde yeni mesleki yolculuklar

“Her güne bir mezun” projesinde yeni mesleki yolculuklar

18.12.2020 10:48:41

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” projesi kapsamında öğrencilerinden Şiar Güneş, Ömer Osman Kılıçkaya ve Emir Altınbaşak'ın mesleki tecrübelerini paylaştı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” projesine yeni paylaşımlarıyla devam ediyor. Her gün bir mezun öğrencinin mesleki tercih ve iş tecrübeleri paylaşılıyor. Son paylaşımlar arasında Şiar Güneş, Ömer Osman Kılıçkaya ve Emir Altınbaşak şöyle yer aldı;  

ŞİAR GÜNEŞ

Şiar Güneş, 2011 yılında okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanından mezun oldu. 2013 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü bitirdi.

Staj ile başladığı Anı Tur'da Kültür Operasyon, Transport ve Mice departmanlarında görev aldı.

Üniversite döneminde Bozcaada Pelagos Otel'de yöneticilik yaptı.

2014 senesinde Metglobal bünyesinde satış ve takım liderliği, 2016 senesinde Paravion Turizm'de Operasyon Müdür Yardımcılığı, 2018 senesinde Ejder Turizm acentalar müdürlüğü, 2019 yılında Amerikan Ekspress'de operasyon pozisyonunda görev aldı. Şuanda Bozcaada'da kendi butik otel işletmesini açarak yaz sezonu için hazırlıklara başladı.

 

ÖMER OSMAN KILIÇKAYA

Ömer Osman Kılıçkaya, 2011 yılında okulumuz Aşçılık dalından mezun oldu.  İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü 2013 yılında bitirdi. Çırağan Palace Kempinski Otel'de lise stajını tamamladı. Daha sonra Amerika'ya giderek New York'ta iki yıl  “Pastacılık sanatı” eğitimi aldı. Bir yıl boyunca aynı okulda başarı bursu aldı. 3 Ay New jersey eyaletinde bir pastanede staj yaptı. New York'da çeşitli restoranlarda 2 yıl aşçılık yaptı. Kendi turizm şirketini kurdu ve üç yıl işletti. Fakat dünyada yaşanan salgından dolayı işletmesini kapatma kararı aldı. Son olarak Miami Hilton Oteli'nde Resepsiyonist olarak turizm hayatına devam etti.

EMİR ALTINBAŞAK

Emir Altınbaşak, 2011 yılında okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanından mezun oldu. 2014 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü bitirdi. Staj eğitimini ülkemizin önde gelen firmalarında yaptı. 2015 - 2016 Tatil.com ‘da Seyahat Danışmanı, 2016 - 2017 Jollytur' da Sehayat Danışmanı, son olarak Ekim 2017'den beri Tatil.com'da İç Turizm Bölge Ürün Uzmanı olarak görevine devam etmekte. Tatil.com firmasının öncelikli Kış otelleri (Kayak-Termal-Yakın Bölge Otelleri) kontrat çalışmalarını ve yaz sezonu için Ege Bölgesi otellerinin kontrat ve operasyonel işlemlerini yapmak üzere Koordinatör olarak görevini icra etmekte.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, mezun öğrencilerine mesleki hayatlarında başarı dileklerini paylaştı.

Renginar SALİ

YORUM YAP