Cemil Kenar

Haydi, bizim çocuklar

Bir takım gelişmelere bakarak liglerin şaibeli olduğunu iddia edenler çok.

Onların haklı haklı olabileceğini düşündüren bazı durumlar da yok değil ama bunlar münferit olaylar.

Genellemek doğru olmayabilir.

Ona rağmen son yıllarda subliminal mesaj içerikli algı operasyonları o kadar etkili ki ‘Hıyarım diyene, tuzlukla koşanlar' çoğalıyor.

TFF 1. Ligi takip edebildiniz mi bilmiyorum? Üç takım son haftalara at başı girerken Cumhurbaşkanı sözcüsü Adanademirspor'a destek anlamında bir açıklama yaptı!!!

O hafta Adanademir içerde Balıkesir ile oynadı.

O maçta Balıkesir'in iptal edilen golünü bulun izleyin ve karar verin.

Peşinden diğer sözcüden ikinci bir destek açıklaması geldi!!!

Neticede Adanademirspor son haftalarda gol yemeden Süper Lige çıktı…

Bu tip olaylar futbolun dizayn edildiği tartışmalarını tetikliyor. İçerde bunlar bir şekilde kılıfına uyduruluyor ama dışarda öyle olmuyor.

Federasyon Başkanı birkaç gün önce tüm hazırlıkları tamamladık, ‘Kuzu Kuzu' gelecekler dedi. Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan, Porto'ya gitti.  2023'te gelecekmiş…

Ardından Formula 1'de İstanbul'dan alındı ve turizm sezonu öncesi aldı bizi bir endişe…

Turistler geldiği andan itibaren gidene kadar karşılaştığı herkes aşılanmış olacak. Hatta keyfini çıkar ben aşılıyım maskeleri takacaklar diye kampanyalar yapılmaya başlandı.

Buradan içerdeki algıyla dıştaki görüntünün çok farklı olduğu anlaşılıyor.

Şampiyonlar Ligi finalinin 2023 yılına alınması Cumhuriyet'in 100. yılına denk gelmesi bakımından çok daha anlamlı olacaktır muhtemelen bu yönü yeni bir destan olarak kullanılacaktır ancak diğer taraftan da 2023'e kadar bir açık bir kapalı olarak coronayla yaşamaya devam edeceğiz anlamına gelir…

Biz yine ligimize dönelim.

Neyse ki Beşiktaş şampiyon oldu da algı operasyonlar ve şaibe dedikoduları boş çıktı…

Bu şampiyonlukta kan, ter, gözyaşından başka hiçbir şey yok. Tüm olumsuzluklara rağmen müthiş bir dayanışma ve irade ortaya koydular hak ettiler.

İlgili yetkili herkesin emeği inkâr edilemez ama Rıza Çalımbay'ın etkisi ve son maçta kaleci Ertaç'ın katkısı da çok önemliydi!

Ben Beşiktaş'ın şampiyonluğuna daha çok Sergen adına sevindim. Çünkü Mustafa Denizli, Fatih Terim, Şenol Güneş, Yılmaz Vural jenerasyonu devrini tamamladı, yeni jenerasyonda Ertuğrul Sağlam'ı, Aykut Kocaman'ı, Abdullah Avcı'yı çok çabuk tükettik.

Bize yeni şeyler söyleyecek az imkânla çok işler yapacak birileri lazımdı. Bu anlamda Sergen'in önü açıldı. Camianın gücünü de arkasına aldı. İnşallah çok başarılı olur…

Kartal yüksek uçtu. Şimdi sıra Lille'de senaryo aynı bizimki gibi son maçı kazanırsa şampiyon, sonrasında Avrupa Şampiyonası var.

Haydi, Bizim Çocuklar…

YORUM YAP