Hayat Boyu Öğrenme Portalı içerikleri zenginleşti

Hayat Boyu Öğrenme Portalı içerikleri zenginleşti

20.07.2018 11:25:40

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Portalı içeriklerini zenginleştirmeye devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Portalı içeriklerini çoğaltıyor. Zengin içeriklerden faydalanmak isteyenler portalı inceleyebilir. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: “Genel Müdürlüğümüz tarafından “Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi” AB projesi kapsamında “Hayat Boyu Öğrenme Portalı” kurulmuştur. Kendini geliştirmek, yeni bir meslek veya beceri edinmek isteyen vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenme faaliyetlerine tek noktadan erişimlerine imkân sağlayan Hayat Boyu Öğrenme Portalı ile her vatandaşımızın Türkiye'deki ve Avrupa'daki öğrenme ve istihdam fırsatlarına ulaşması, kariyer rehberliği, önceki öğrenmelerin değerlendirilmesi ve ulusal mesleki bilgi sisteminin kurulması hedeflenmiştir.
Hayat Boyu Öğrenme Portalı www.hbo.gov.tr adresinde yayına sunulmuş olup, portalda halk eğitimi merkezleri tarafından sunulan her yaş grubuna yönelik 3000´den fazla ücretsiz kurs ve eğitim programı, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehberlik alınabilecek her tür kurum bilgleri yer almaktadır.
Hayat Boyu Öğrenme Portalı´nın geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması çalışmalarına destek olması ve tüm vatandaşlarımızın portala kayıt olmalarını ve giriş yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla e-Devlet Sistemi entegrasyonu tamamlanmıştır. Kişisel şifreleriyle giriş yapan vatandaşlar geçmiş kurs bilgilerini görüntüleyebilmekte, mevcut kurslara ön kayıt yaptırabilmektedir.
Bunların yanı sıra çağın gereksinimi olan uzaktan öğrenmeye olanak sağlayan e-öğrenme içerikleri, e-Öğrenme Kaynakları ve HBÖ TV altında yayınlanmış olup her geçen gün yeni içerikler eklenmeye devam etmektedir. Portalda; Yunus Emre Enstitüsü ve Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan uzaktan Türkçe Öğretimi Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği içerikleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Mesleki Turizm Eğitimi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan çeşitli e-materyaller, Millî Kütüphane tarafından sunulan e-içerikler ve çeşitli konularda e-kitaplar bulunmaktadır.
Portal içeriklerinin zenginleştirilmesi çalışması kapsamında 17.07.2018 tarihi itibariyle Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı Aile Eğitim Programı Uzaktan Eğitim Dersleri de portalda yerini almış olup kayıt gerektirmeden ücretsiz olarak tüm vatandaşlarımız tarafından izlenebilmektedir.”

Haber Merkezi

YORUM YAP