Güvenlik konferansı gerçekleştirildi

Güvenlik konferansı gerçekleştirildi

3.03.2017 13:16:18

İstanbul Rumeli Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Süleyman Özmen, “Modern Dünyada Güvenlik Algısı” konulu bir konferans verdi.

Silivri Belediyesi ve İstanbul Rumeli Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği “Modern Dünyada Güvenlik Algısı” konferansı Yaşar Kemal Sergi Salonunda gerçekleştirildi. İstanbul Rumeli Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Özmen, konuşmacı olarak yer aldığı konferansta modern toplumlarda değişen güvenlik olgusunun yeni parametreleri hakkında bilgi vermek gayesiyle uzun bir konuşma yaptı. 28 Şubat Salı günü, saat 14.00'da kaydedilen etkinliği İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü aynı zamanda Silivri Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinden; Kadın Meclisi Başkanı Esin Yalçıntaş, Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ve yönetimi, davetliler ve üniversite öğrencileri ilgiyle takip etti.

KONFERANS 5 ANA BAŞLIK ALTINDA DÜZENLENDİ
Güvenlik kavramının tanımı yapılırken birçok değişkenin dikkate alınması gerekliliğini ortaya koyarak değişen şartlara göre kavramın çerçevesinin yeniden belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Süleyman Özmen, konferansı şu 5 başlık altında gerçekleştirdi:
• Giriş ve Konunun Felsefesi
• Güvenlik ve Algısı Nedir?
• Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi
• Dilemma; Savaş & Güvenlik
• Risk ve Güvenlik Parametreleri

SÜLEYMAN ÖZMEN KİMDİR?
Üniversitenin Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Gamze Yıldız tarafından sunulan özet biyografi şöyle: “1967 yılında dünyaya geldi. İlköğrenimine Elazığ'da başladı. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulundan mezun oldu. 1998 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde “Avrasya'nın Kırılma Noktası; Kıbrıs” konulu yüksek lisans tezini, 2003 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünde “Ortadoğu'da Etnik, Dini Çatışmalar ve İsrail” konulu yüksek lisans tezini ve 2009 yılında İstanbul Marmara Üniversitesinde “Bir Afgan Aydını Olan Mahmud Tarzi Han'ın Hatıraları Işığında Afganistan Gerçeği” konulu doktora tezini savunarak doktor ünvanını aldı.
El Halil Kentinde Uluslararası Geçici Barışı Tesis Etme Gücü, Hebron / İsrail'de gözlemci, Sonsuz Özgürlük Operasyonu, Birleşik Müşterek Özel Harekât Güney Görev Kuvveti, Kandahar / Afganistan'da danışman, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı, SAREM (Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi), Ortadoğu ve Milli Güvenlik konuları uzmanı, Stratejik Araştırmalar Kurulu Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Eğitim Doktrin ve Okullar Komutanlığı, Liderlik ve Kişisel Gelişim konularında eğitici öğretmenlik yapmış olan Yardımcı Doçent Doktor Süleyman Özmen'in kendi alanında yayımlanmış makale ve kitapları bulunmaktadır.
Yardımcı Doçent Doktor Süleyman Özmen ayrıca Academy Network, Danışman ve Uzman Eğitmen, Ortadoğu Uzmanı Danışmanlığı, Harp Akademileri Komutanlığı SAREN (Stratejik Araştırmalar Enstitüsü), Milli Güvenlik Stratejileri Eğitmeni, Tez Danışmanlığı ile Okan Üniversitesi İnşaat Teknolojileri Meslek Yüksek Okulu'nda Öğretim Üyeliği görevlerini yapmıştır. Halihazırda İstanbul Rumeli Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Öğretim Üyesidir.”

Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Kodlama Eğitimi üzerine röportaj
Sonraki »

YORUM YAP