“Gücümüzü yürekli aydınlardan alıyoruz”

“Gücümüzü yürekli aydınlardan alıyoruz”

31.01.2023 12:31:38

Adalet ve demokrasi şehitlerini andıkları programda bir konuşma yapan CHP İlçe Gençlik Kolları Mehmet Noyan Öpçin, karanlık odaklara, “Siz yok etmeye çalıştıkça, biz çoğalıyoruz. Gücümüzü yürekli aydınlardan alıyoruz.” sözleriyle seslendi.1_26

CHP İlçe Gençlik Kolları tarafından Adalet ve Demokrasi Şehitleri Haftası dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.
27 Ocak Cuma günü parti binasında düzenlenen etkinliğe CHP İlçe Başkanı Berker Esen, CHP'li meclis üyeleri, yönetim kurulu, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile partililer katıldı. Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.3_81
ÖPÇİN: TÜRK SİYASİ TARİHİNDE KARA LEKE
Açılış konuşması Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Noyan Öpçin tarafından yapıldı. Öpçin, şöyle konuştu: “Aydınlarımız, aydınlanmanın ışığını topluma aktarmak isteyen o güzel insanlar, korkakların verdikleri emirlerle baskı ve zulüm görmüşler. Arkalarında dul eşler, öksüz ve yetim çocuklar, acılı analar, babalar bırakarak öldürülmüşler. 24 Ocak 1923'te öldürülen gazeteci çocuk, yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990'da öldürülen Muammer Aksoy'un ölüm yıl dönümlerini belirleyen 24 Ocak -31 Ocak günleri arasında haftanın demokratik kitle örgütleriyle birlikte Adalet ve Demokrasi Haftası olmasına karar verildi. 24 Ocak 2023 yılı tam da geçişin 30. yılı olan Uğur Mumcu, ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumu o yıllarda görmüş, tarikat, cemaat yapılanmalarının, kör milliyetçiliğin çıkmaz yol olduğunu makaleleri, kitapları, söyleşi, panel ve konferansla verme yoluyla halka anlatmış. Bunlarla da yetinmeyip ülke kaynaklarının emperyal merkezlerden yönetilen dış kaynaklı sermaye gruplarına peşkeş çekilmesine karşı durmuş, devlet içinde çöreklenmiş çeteleri ifşa etmiş, devletin tüm kurumlarına sızan tarikatlara kamu kaynaklarını sunan devlet destekli çeteleri ve yaptıkları yolsuzlukları araştırmacı gazeteci ve aydın kimliği ile açığa çıkarmış siyasetçileri ve halkı uyarmış. Uğur Mumcu'nun katledilmesi sadece doğruları görmesinden değil, doğruları ve arkasından gelecek tehlikeleri ifşa etmesi, doğrulara ne denli yaklaştığının göstergesi. Aydın kimliği ile bilinen gazetecilerin, yazarların, düşüncelerin katledilmeleri faili meçhul ancak faili belli olmayan cinayetler olarak Türk siyasi tarihinde kara bir leke olarak yerini aldı.
“SİZ YOK ETMEYE ÇALIŞTIKÇA, BİZ ÇOĞALIYORUZ”
Adalet ve demokrasi şehitlerinin katledilişlerinin ardındaki gerçek ve çözüm bağlantıları ne yazık ki aydınlatılamadı. Aydınlatmaya çalışanlar ya susturuldu, ya da Gaffar Okan gibi Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümünde katledildi. Tüm siyasi ve ekonomik baskılara rağmen, gerçeklerle yüzleşmek istemeyenlere karşı, dün olduğu gibi bugün de kalemini kiraya vermeyen muktedirleri iktidara getiren sessiz çoğunluğun nefesi olmaya devam eden, toplumun aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasına çaba gösteren aydın gazeteci ve düşünürler ülkemizin yüz akı olmaya devam etmekte. Demokrasi mücadelemizin ön saflarında yürümeyi sürdürmekteler.
“GÜCÜMÜZÜ O YÜREKLİ İNSANLARDAN ALIYORUZ”
Karanlıktan beslenen çeteler, mafya bozuntuları ve onları arkalayanlar, bilsinler ki Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okkan, Necip Hablemitoğlu, Hrant Drink ve daha nice aydınlarımızı, tarihin belli dönemlerinde katleden aynı amaçlı karanlık merkezler. Onlara karşı tüm varlığımızla diyoruz ki, siz yok etmeye çalıştıkça, biz çoğalıyoruz. Bugünün gençleri olarak gücümüzü o yürekli insanlardan alıyoruz. Karanlıkların üzerine cesaretle bıkmadan yürüyen, düşünceleriyle, yazdıklarıyla ve yaşam felsefeleriyle halkı uyaran, aydınlatan tüm adalet ve demokrasi şehitlerini saygı ve özlemle anıyoruz.”
Öpçin konuşmasını, Uğur Mumcu'nun “Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi... Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım unutma bizi.” sözleriyle tamamladı.
Program adalet ve demokrasi şehitlerimizin hayat öykülerini anlatan sunumla devam etti.
Renginar SALİ

4_68

YORUM YAP