Demokrasi Şehidimiz Uğur Mumcu anıldı

Demokrasi Şehidimiz Uğur Mumcu anıldı

31.01.2023 12:27:13

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi, Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği ve Silivri Sanat Platformu tarafından düzenlenen söyleşide anıldı.2_853_80

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi, Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği ve Silivri Sanat Platformu tarafından 30. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Demokrasi Şehidimiz Uğur Mumcu'nun ölümünün 30. yılı dolayısıyla bir söyleşi düzenledi.
28 Ocak 2023 tarihinde Yaşar Kemal Fuaye Salonu'nda düzenlenen söyleşiye Gazeteci Yazar Orhan Gökdemir konuşmacı olarak katıldı. CHP İlçe Başkanı Berker Esen, CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, CHP Kadın Kolları Başkanı Derya Ural Erdim ve üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu ve üyeleri, Eğitim Sen Silivri Temsilcisi Caner Erdoğan, Silivri Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Öznur Kırkıcı, Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği Burak Mumcu ve çok sayıda kişi katılanlar arasındaydı. Program, Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Gazeteci Yazar Gökdemir, Cumhuriyet'i, aydınlanma ve demokrasiyi, yaşamı boyunca demokrasinin gelişmesinin ön koşulunun laiklik olduğunu savunan Mumcu'yu anlattı.1_25
ÇEŞMECİOĞLU: CUMHURİYET'İ, ÖZGÜRLÜĞÜ, LAİKLİĞİ YAŞATALIM
ÇYDD Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Uğur Mumcu'nun “Bir kişiye yapılan haksızlık bütün topluma karşı işlenen bir suçtur. Bu bilinci paylaşmak ve bu sorumluluğu yerleştirmek zorundayız. Uygarca paylaşılan sorumluluk bilinci, özgürlüğün de, demokrasinin de tek güvencesidir. Bu güvence sağlanmadıkça, demokrasinin temeline tek bir taş bile konmuş olamaz. Unutmayalım ki "cesur bir kez, korkak bin kez ölür". Önemli olan, insanın böyle bir toplumda "mezar taşı" gibi suskunluk simgesi olmamasıdır.” sözlerini hatırlatarak şu ifadelerine yer verdi: “Bilinçli olalım, aklımızı iyi kullanalım. Cumhuriyet'i yaşatalım, özgürlüğü, laikliği savunalım. Öncelikle Gazeteci Yazar Orhan Gökdemir'e teşekkür ederim.
“HEP BERABER ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKALIM”
Tarih Derneğinin gençleri Mücahit ve Burak'a çok teşekkür ederim. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin gençleri kadar bana çok destek veriyorlar. Silivri Sanat Platformu her zaman yanımızda. İyi ki varsınız. Hep beraber ülkemize sahip çıkacağız.”
Etkinliği düzenlenen dernek temsilcileri, Gazeteci Yazar Gökdemir'e Teşekkür belgesi ve plaket sundu.
Program, Gökdemir'in kitaplarını imzalamasıyla son buldu.
Renginar SALİ

6_41

YORUM YAP