Ferhan Tezcan

Gomis’in faturası 130 Milyon TL

Merhaba
Yukarda başlığı görünce şaşırmışsınızdır.
Evet, hepimiz biliyoruz ki; ‘Giden, satılan, kiralanan oyuncunun faturası mı olur?'
Olur, olur hem de ne olur.

Galatasaray önceki gün Rusya'da dondurucu soğuğun altında grubun en kolay ekibi Lokomotiv Moskova'ya iki farklı yenilip Devler Ligine veda etti. Bir maçı kalmasına rağmen yükselme şansı sıfır. Belki Avrupa'ya devam edebilir ama orada daha güçlü ekipler bizi bekliyor olacak.

Şimdi işin fatura kısmına gelelim. Galatasaray sezon başında kendisinden yıllık bilmem ne kadar bir ek para isteyen Gomis'i geri çevirdi ve yüz vermedi. Oysa Galatasaray Şampiyonlar liginde yer alıyordu ve bir takımın en önemli yeri santrforuydu. Geçen sezon atılan 30 gole yakın hatta kupalarla çok daha fazla gol vardı.

Herkesin yüzü asık izlediği Feghouli, Belhanda'nın aldığı paralar Gomis'ten yüksekti. Maalesef kafayı UEFA'ya takan ve işi bir acı dram filmi pozisyonuna getirip olumlu haberlerden gurur payı çıkartan bir yönetim Galatasaray'ın başındaydı.

SUUDLAR İŞİN İÇİNDE
O sıralarda Beşiktaş Negredo'yu satma peşindeydi. Suudi Arabistan'ın Al-Ahli takımıyla masaya oturdular. Ama parada anlaşamayınca masadan kalkmaları bir oldu.

Al-Ahli Negredo'dan umduğunu bulamayınca Galatasaraylı yöneticiler hemen üstlerine atladılar. 6 milyon Euro karşılığı Gomis'i Suudi Arabistan'a ‘gazladılar' gazladılar da Fransız oyuncunun bu transfer sonrası içten sözlerini hiç unutmadım; “Nereye gidiyorum bilmiyorum. Beni neler bekliyor bilmiyorum. Keşke bana bunu anlatsalardı.”

6 milyon Euro'yu cebine atan Galatasaray'ın Şampiyonlar ligi için yeni bir santrfor arayacağı gerçekten sanılırken bir başka bomba daha patladı; ‘PARAMIZ BİTTİ'…

FATURA 130 MILYON TL
Grupta 4 puanı olan Galatasaray bunun karşılığı UEFA'dan 3,6 milyon Euro alacak.
Bu arada 15 milyon 250 bin Euro ''ayakbastı'' parası var.
Bunlar ele geçenler.
Ama bir de kaybedilenler var.
İşin ağlatan tarafı da o.

Galatasaray bir üst lige çıkamadığı için 9,5 milyon Euro'dan oldu. Bir de o turla birlikte üst ligden gelecek 22 milyon Euro da cabası. Yani Gomis'ı satmanın Galatasaray'a yüklediği fatura, tam 130 milyon Türk Lirası.
Neden?
Seni bir üst tura çıkaracak bir oyuncudan Galatasaray'ı ettiğin gibi, benzerini de ''alamadın''. Alamadığını gibi türlü türlü özürlerle konuyu saptırmaya, geçiştirmeye çalıştın. Allah aşkına yöneticilik bu mudur?
Mesleğimde 43. seneme giriyorum.
Selahattin Beyazıt'la başladım. Prof. Ali Uras'dan tutunda Ali Tanrıyar, Mehmet Cansun'dan Faruk Süren'e, Özhan Canaydın'a Alp Yalman'a kadar çok değerli başkanlarla çalıştım. Sayın Mustafa Cengiz'e saygım sonsuz. Ama hele hele 150 günden sonra mutlaka Galatasaray başkanlığını bırakmalı ve koltuğunu bu işlerden anlayan birine terk etmeli diyorum...
Saygılar, hayırlı hafta sonları...

YORUM YAP