Girişimcilik kursiyerleri sertifikalarını aldı

Girişimcilik kursiyerleri sertifikalarını aldı

13.10.2017 10:22:31

Silivri Belediyesi, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Türkiye İş Kurumu, ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalarla başarılı iş fikri olan girişimcileri ilçe ve ülke ekonomisine kazandırmayı sürdürüyor.

Silivri Belediyesi, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Türkiye İş Kurumu ortalığı ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nun sertifika töreni, dün Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Kursiyerlerin sertifikalarını aldıkları tören Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi'nde protokol üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törene; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yazıcı, Türkiye İş Kurumu Büyükçekmece Şube Müdürü Hüseyin Fazlı, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Hakan Sefa ve Saadet Gencoğlu, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Erdan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, mahalle muhtarları, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve kursiyer yakınları katıldı. Kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

KOÇER: EĞİTİM ALMAYA HAK KAZANAN VE EĞİTİM PROGRAMINI BAŞARI İLE TAMAMLAYAN KURSİYERLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, “Bugün bizim için heyecan dolu bir gün. Silivri Belediyesi'yle, Odamızla, hocalarımızla, öğrencilerimizle önemli bir adım attık. Girişimciliğin uygulamalı ve bilimsel şekilde başlatılması gerekiyordu, bizlerde işbirliği içerisinde bu adımı attık. 2014 yılında yaklaşık 500 kişiyi mezun ettik. Bunların yaklaşık %30'u daha şimdiden kendi işlerini kurup ticari faaliyetlerine başladılar. Öncelikle böyle bir kursa dâhil oldukları için ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursunu başarıyla tamamladıkları için kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Katma değeri yaratmak için çok sayıda parasal ve teknolojik faktörün bir araya gelmesi gerekir. Ancak bu süreç için en önemli unsur, girişimcinin cesareti ve kendine güvenidir. Kendisinin beceri ve yeteneklerine güvenen bir girişimci, yolun yarısını almış olur. Bizde girişimcilerimizin yeni hayatlarına öncülük yapmaktan gurur duyuyoruz. Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması için bu görevimize kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

HOŞGÖR: SİLİVRİ'NİN EN GÜZEL ESNAFLARINDAN BİRİ OLACAĞIM
Kursiyerlerin duygu ve düşüncelerini ifade etmek üzere temsili olarak dönem kursiyerlerinden Derya Hoşgör, konuştu. “Silivri'de yaşamak güzeldir” diyerek sözlerine başlayan Hoşgör, şunları söyledi: “Silivri Belediyesi, beklentilerimize cevap verecek sosyal hizmetler üretiyor. Halkla İlişkilerin geliştirilmesine yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler yapılmasına öncülük eden Silivri Belediye Başkanım Özcan Işıklar'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Başkanımızın yaptıklarını zaten herkes biliyor, bir de kendi işini kurmak isteyen girişimciler için desteklerini esirgemeyen Nuray Koçer Başkanıma da ayrıca teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi, evimiz gibiydi, süreci çok rahat geçirdik. Eğitimler oldukça verimli geçti. Ben bir kadın girişimciyim, şahsen projemi 2 ay içinde hazırlayıp sunacağım ve Silivri'nin en güzel esnaflarından biri olmayı düşünüyorum. Silivri kadınlarına çok değer veriyor çünkü onları destekleyen ve teşvik eden çok güzel Başkanları var. Eğitim görerek hayallerimizdeki fikirleri hayata geçirme noktasında deneyim kazandık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

YAZICI, TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU
İstanbul Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yazıcı, “Değerli Silivrililer, hepinizi İstanbul Esnaf Odaları Birliği Başkanım Faik Yılmaz adına saygıyla selamlıyorum. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek olmak adına işbirliği içinde hareket eden Esnaf Odamıza, Silivri Belediyemize, İŞKUR ve KOSGEB'e teşekkür ediyorum. Az önce kursiyer hanımefendinin ifade ettiği gibi bizlerde Odamızın başarısıyla gurur duyuyoruz ve başarılarının artarak devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

IŞIKLAR: HAYALLERİNİ CESARETİYLE BİRLEŞTİREN GİRİŞİMCİLERİMİZİ KUTLUYORUM
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçmişimizde yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın birleşimi olan ahilik kültürünün var olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Silivri, bireysel çıkarlarını ülke ve millet çıkarlarının önüne koymadan ülke ve millet çıkarlarıyla buluşabilme bilincini, becerisini ve duyarlılığını gösteren nadir yerlerden. Silivri'yi yaşanır ve güzel yapan da bu özelliğidir. Günümüzde hizmet sektörünün gelişmesi ekonomik kalkınmanın önemli göstergelerinden biri. Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü de girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Eğitimle üstesinden geleceğiz, cehalet hiçbir şeyin çözümü değildir. Ben en çok kendi işini kurmak isteyen, yeni fırsatlara yol açma cesareti gösteren, girişimci ruha sahip sizleri kutluyorum. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından sertifika teslim töreni gerçekleştirildi. Tören, topluca çekilen fotoğrafın ardından sona erdi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP