Gazi İmam Hatip’ten Cemevi ziyareti

Gazi İmam Hatip’ten Cemevi ziyareti

26.04.2019 11:04:38

Gazi İmam Hatip Ortaokulu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Cemevi'ne ziyarette bulundu.

Gazi İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri, Okul Müdürleri Selahat Özel'le birlikte dün Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Cemevi'ne ziyarette bulundu. Öğrenciler, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı ve dernekte görev yapan Hasan ve Barış dedelerden Alevi-Bektaşilik ile ilgili bilgi aldılar. Dedeler, Alevi-Bektaşiliğin ortaya çıkışı, ehl-i beyt, on iki imam, dört makam ve cem çeşitleri ile ilgili bilgi paylaştılar. Ziyaret kapsamında öğrenciler, 7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'ndeki “İslam Düşüncesinde Yorumlar” ünitesinin “Tasavvufi Yorumlar” konusundaki Alevi-Bektaşilik geleneğini yerinde ve yetkin ağızlardan dinleyerek kazanım sağladılar.
İslam'ın temel ilkesi olan tevhid/birlik ilkesi üzerinde duran dedeler, ayrılıktan taraf değil, birlikten taraf olmanı, ahlaki olgunluk sahibi olmanın önemine değindi. Hacı Bektaş Veli'den özlü sözlerle renklenen sohbet ayet ve hadislerdeki ahlaki olgunluk ifadeleri ile koyu bir sohbet ortamına dönüştü.
Okul Müdürü Selahat Özel, “Bizleri gönül dolusu muhabbetle karşılayan, ilçemiz Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Süheyl Kırkıcı'ya dernekte görev yapan dedelerimize ve dernek çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP