Gazetecilerin kutlama gecesi

Gazetecilerin kutlama gecesi

14.01.2019 10:58:29

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazeteci Ahmet Ermiş tarafından 4. Sü organize edilen, bu yılki sponsoru Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın olduğu eğlence programında basın mensupları doyasıya eğlendi.

11 Ocak Cuma gecesi Mega Country'de düzenleyen geceye; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Fevzi Arslan, Hakan Sefa, Zafer Bıyıklı, Semih Ayeş, Silivri eski Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert, siyasi parti temsilcileri, belediye birim müdürleri, iş adamları, Silivri'de ve ilçe dışında görev yapan çok sayıda basın mensubu ile diğer davetliler katıldı. Gecenin sunuculuğunu Radyo Programcısı Erman Paçalı üstlendi. Gazeteciliğinin yanı sıra sahne hayatına da devam eden Ahmet Ermiş, Murat Sakaryalı ve orkestrası eşliğinde konuklara müzik ziyafeti çekti.

IŞIKLAR: 10 OCAK'LARIN, GERÇEK ANLAMDA KUTLANACAĞI YILLAR DİLİYORUM
Gecenin katılımcılarına seslenen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “58 yıl önce 1961 tarihinde basın çalışanlarına sosyal ve yaşamsal haklar getiren 212 Sayılı Yasa'nın kabul edilişinin yıldönümü, maalesef günümüzde bayram olarak kutlanamıyor. Bugün ülkemizde gazeteleri ve televizyonları kapanan, ekonomik nedenler ve siyasi baskılarla işlerine son verilen 13 binin üzerinde gazeteci işinden uzak bırakıldı. Basın Konseyi'nin yaptığı araştırma ve açıklama göre her 3 gazeteciden 1'i ancak çalışma olanağı bulabiliyor. 141 gazeteci ve medya çalışanının cezaevinde özgürlüğünden mahrum olduğu bugünün Türkiyesinde basın mensuplarının eli kolu bağlı, özgür gazetecilik yok! Her yönetimin, her iktidarın; yapıcı bir dille yanlışlarının gösterilmesine, kendisini uyaracak bir mekanizmaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle; basın yazdıklarından sorumlu olduğu gibi yazmadıklarından da sorumludur! Doğruyu saklamak, olanı görmemek, gerçeği çarpıtmak gazeteciliğin en büyük tehlikesidir. Ve ne yazık ki günümüzde basının tekelleşmesine, yandaş gazetecilik kavramının olağan karşılanmasına ve sonucunda da çağımızda gazeteciliğin değerinin azalmasına neden olmaktadır. Kamu görevi olmasının yanı sıra vicdani bir sorumluluk olan gazeteciliğin, basın mensuplarının bayramı olan 10 Ocak'ların, gerçek anlamda Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanacağı yıllar diliyorum.”

PLAKETİ SABIRIYIK TAKDİM ETTİ
Konuşmasının ardından Işıklar'a, gecenin sponsorluğunu üstlendiği için gazeteciler adına, programın Ahmet Ermiş ile birlikte bu yıl organizatörlerinden olan Fatma Sarıbıyık Yıldırım tarafında teşekkür plaketi takdim edildi.
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Sektörel raporlar...
Sonraki » Silivri kamptan döndü

YORUM YAP