Sevginar Sali

Gazanız mübarek olsun!

Cuma akşamı CHP'de basın toplantı vardı. İlçe Başkanı Berker Esen, CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı ve İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ile Melih Yıldız beraber medya mensuplarının karşısına geçti.

Konuşmalar ve değerlendirmeli haberlerinden takip edersiniz. Ben izlenimlerimi yazmak istiyorum.

BERKER ESEN;

Özcan Işıklar'ı uzun ve soluksuz konuşmaları nedeniyle eleştirerek haksızlık yaptığımızı düşündürdü bana CHP'nin yeni ilçe başkanı : ) O kadar hızlı ve soluksuz konuşuyor ki; içinde büyük bir coşkuyla taşan şelale var sanırsınız. Kendini ispat etmeye, ‘yetersiz olacağı' korkularını bertaraf etmeye yönelik büyük bir akın ifadeleri. Esen iyi bir konuşmacı ama etkili kısmında henüz çok emin değilim. Azimli, girişken, cesur, özgüven hususunda da epey yol almış vaziyette.

SÜHEYL KIRKICI;

CHP'nin basın toplantısına sol ve sağındakilerin dört nala koşturduğu noktada, ‘arkadaşlar acaba sakin mi olsanız' düşüncesi aklından geçerken neredeyse anlında yazı olarak belirecek durumdaydı. Kırkıcı'nın olgun tavırları ile hedefe kilitlenen toplantı arkadaşları bariz bir farkı ortaya çıkarttı; masada oturan dört isimden sadece o belediye başkan aday adaylığını düşünmüyor gibi! CHP Grup Sözcüsü konumuna yarışır ağırlık ve manada çıkış ile söylemler içerisindeydi.

(Bir insanı gerçekten anlamak istiyorsanız şartlarını göz önünde bulundurun. Anlamak istemiyorsanız tabi bunun için de bin tane bahaneniz olur zaten…)

BORA BALCIOĞLU;

Toplantı boyunca huzursuzdu. İçinde taşıdığı duyguyu yüzüne alı al, moru mor şeklinde dışa vurumu hangi düşüncenin sonucu bilmiyorum. Açıkça sormadım da… Balcıoğlu'nun geçmiş dönemi savunurken düştüğü handikabı fark ettim toplantı sonrası. Kötülese içinde yer almış olması bir dert, savunsa ‘belediye başkanının karşısına aday çıktı' ayrı mesele.

Hala kendini ifade etmekte yeterli bulmuyorum, bir gelişme ışığını mercekle aramak da yorucu…

Halk nazarında sempatisi, efendiliği, tabana yakınlığı, tavan ve de İBB'de bulduğu destek tamam da Silivri'yi yönetme kabiliyeti hususunda şahsen, olmak da isterken, ikna olabilmiş değilim. Balcıoğlu, Volkan Yılmaz'a belediye başkanlığı konusunda kalan üç yılın çabuk geçeceği hatırlatmasını yaparken, aynı şeyin onun başkan adaylığı için de geçerli olduğunu unutmasa iyi olur.

MELİH YILDIZ;

Isınıyor mevzuya : ) Başkan Adayı alıcısı gözüyle baktığımda her defasında bir siyasetçi için fazla mı soğukkanlı, sakin diye düşünmeden edemiyorum. Ama konuştu mu da lafı gediğine oturtması, ilmek ilmek öne sürdüğü tezi işlemesini son basın toplantısında keyifle bir kez daha izledim eksiği yok, fazlası var : )

Meziyet ve kabiliyetini bayrak gibi önünde sallamayan, insanların gözüne sokmadan nezaketle yürüttüğü siyaset iddiasını beğeniyorum. Söyleyeceklerini kimseyi incitmeden, zarif ve net biçimde ortaya koyabilme yeteneği, ödünsüz hoşgörülü yaklaşımı çok az insanda bulunur, hele siyasette.

3. dönem meclis üyeliği daha kimsenin kalbini her hangi bir konuda kırdığına ne şahitlik ettim ne de duydum; bu sabrı göstermek de herkese nasip olmaz. “Halka yakınlığı” üzerinden eleştiriler sıklıkla dile getirilir de kendisine yönelen birine sırtını dönüp gidebildiğini de düşünmüyorum.

Neyse basın toplantısı izlenimlerinden fazla uzaklaşmayalım… Gelecek siyaset hedefleri üzerine daha çok konuşur, yazar, çizeriz…

Hemen hemen bütün meclis üyeleri de Cuma akşamki toplantıya katılım gösterdi… Bir önceki değerlendirme toplantısında bu konuda bir sıkıntı olmuş aldığım duyumlara göre.

CHP özetle ‘savaş stratejisini' ortaya koydu! ‘Savaş' dediysek adına iktidarı geri alma hedefi olarak düşünün siz onu. Muhalefet anlayışını anlatırken bir yanıyla da sonsuza kadar bu konumda kalmamanın ilamını yaptılar esasen.

Gazanız mübarek olsun!

 

YORUM YAP