Sevginar Sali

FESTİVAL TARTIŞMALARI

Selami Değirmenci'den (o kadar öncesini biliyorum) Hüseyin Turan'a ve günümüzde Özcan Işıklar'a bu festival düzenleme meselesi “muhalefetin eleştiri geleneği”nin örneği anlaşılan. İktidarlardakiler yapar, muhalefettekiler eleştirir… Siyasi anlayış falan fark etmiyor. Çok festival insanı değilim bu sebepten benim için olsa da olmasa da fark ettiren bir tarafı yok… Görev icabı bile yıllarca katılmadığım etkinliğe (seneler sonra ilk kez geçen yıl katılmıştım bir veya iki gece…) halkın iştirakini göz ardı edemem ama. Dün de bugün olduğu gibi tartışıldı, muhtemelen gelecekte de tantanası sürecek. Emeği geçenlere kolaylıklar diliyorum, katılanlara da iyi eğlenceler, hayırlı faydalanmalar temennisiyle…

IŞIKLAR BAŞKANLAR TOPLANTISINA DAVET EDİLDİ Mİ?
Dün ''Belediye Başkanları Toplantısı'' Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İl Başkanı Cemal Canpolat ve ilçe belediye başkanları katıldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar toplantıya davetli olmakla birlikte önceden kararlaştırılan bir program dahilinde (Silivri'nin çok acil ve önemli bir sorunu hakkında) İstanbul'da bir kamu kurumunda görüşmesi olduğu için iştirak edemedi. Davet edilmediği yönünde çıkartılan dedikodular, bir spekülasyondan ibarettir!

MUHALEFET/SİYASET
Başkan yardımcısı bir yandan, gençlik kolları diğer taraftan… Sanıyorum AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun siyasi çıkışlarını özledim. Temmuz meclisinde günübirlikçiler ve borç önergeleri gerekli etkiyi yaratmadı nedense… Işıklar'ın yokluğu meclisi eğlencesiz, ilgisiz, heyecansız kılıyor. Varımız yoğumuz bir Özcan Işıklar olmasa siyasetimiz can sıkıntısından patlayacak! Siyasetimizin kana, taze ilavelere ihtiyacı var. Kutlu'nun tutumu dikkatimi çekiyor. Sanki bu aralar bir kabuğuna çekildi, şevkini yitirdi… Hiç birini kabul etmez biliyorum. Ama yarattığı izlenime dair bir fikri olsun… Sanki tabanında bir kesim kendini bıraktığı algısını gizlemek için çabalıyor, bazıları da “O bırakırsa biz bayrağı devralırız…” mesajını vermeye çalışıyor. Tüm bunlar “Biz bu işi birlikte daha güzel kotarırız”ın mesajı da olabilir… Sinyal zayıf olduğundan eksik veya yanlış algılamış olabilirim… Rıfat Kutlu çok daha iyisini yapabilir ana muhalefet başkanı olarak! Yaptığı dönemleri biliyoruz. Bir yıllık ilçe başkanlığının yarattığı yorgunluğa bakıyorum da 7 yıllık belediye başkanı ne yapsın! Siyaset aslında bu kadar zor bir alan olmayabilir. Bu hale gelmesinin en önemli sebebi siyasetçiler… Ettiklerini buluyorlar! Toplumun bir kesiminde meydana gelen yozlaşma ne yazık ki o alanla sınırlı kalmıyor… İlişkiye geçtiği alanlara da hızla sirayet ediyor; medya da payına düşeni ziyadesiyle yaşıyor.

YORUM YAP