Fener’de devlet-millet buluşması

Fener’de devlet-millet buluşması

22.01.2018 10:13:29

Silivri Kaymakamı Ali Partal'ın mahalle mahalle düzenlediği, halkın yaşadığı sorunların, istek ve önerilerin dinlendiği, yapılan ve yapılacak çalışmaların belirlendiği halk toplantılarının 7'ncisi Fener Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Silivri Kaymakamlığı çalışmaları kapsamında düzenlenen halk toplantıları Fener Mahallesi'nde devam etti. 19 Ocak Cuma tarihinde Hasan Tüzün'ün Kahvehanesinde kaydedilen toplantıya Fener Muhtarı Muharrem Eren ev sahipliği yaptı. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hasan İpekoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yoldaş, Karakol Komutanı Mustafa Erdoğan, İSKİ Şube Müdürü Ruhi Şahin, Silivri Su ve Kanal İşleri Şefi Emre Fadıl, BEDAŞ İşletme Bakım Uzmanı Atacan Özdemir, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural ve diğer muhtarların da eşlik ettiği toplantıya, mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi.

PARTAL: SORUNLARINIZI DİNLEMEYE GELDİK
İlçe Kaymakamı Ali Partal, gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Hep birlikte mahallemizin sorunlarını görüşmek için buradayız. Mahallemizle ilgili notlarımızı alacağız. Anında çözeceğimiz sorunlar da olacaktır, planlama aşamasında zamana yayarak üstesinden gelebileceğimiz sorunlar da çıkacaktır. Sizleri dinlemeye geldik.”

EREN, İMAR SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİ
Fener Mahalle Muhtarı Muharrem Eren, imar konusunda yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Eren, “Düzenlemiş olduğumuz toplantımıza şahsım ve köylüm adına hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum. Sayın Kaymakamım huzurunuzda birlikte görev yaptığım tüm kurum amirlerime bir telefonla bütün işleri hallettikleri için teşekkür ediyorum. Hele de Jandarma Komutanımız, İski Şube Müdürümüz, Elektrikten Sorumlu Şube Müdürümüz whatsApp grubu kurduktan sonra inanın sorunlar anında çözülmeye başlandı. Kaymakamlığımızın da özel grubu var, teşekkür ediyorum.
Sorunları vakit kaybetmeden yerinde çözme anlayışının geliştirilmesi hizmet kalitesini büyük ölçüde artırdı. Fener, bir Rum köyü. En büyük sıkıntımız yeni yasa ile Büyükşehir'e bağlandığımızdan beri köyümüze çivi bile çakamamak. Ben burada bir odaya evlendim ama artık bir odaya kimse kız vermez. Özellikle gençlerimiz için büyük sorun teşkil ediyor. Herkes kendisine ayrı ev istiyor. Burada en büyük sıkıntımız imar.” diye konuştu. Toplantının devamında kapatılan sağlık ocaklarının gerekli tadilat yapılarak yeniden hizmete açılmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

ÖZDEMİR, FENER'E ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ MİNİMİZE EDECEK KAPSAMLI BİR YATIRIM YAPILDIĞINI SÖYLEDİ
BEDAŞ İşletme Bakım Uzmanı Atacan Özdemir, Fener Mahallesi'yle ilgili olarak yapılan çalışmalara kısaca şöyle değindi: “Burayla ilgili yatırım çalışmaları tamamlanmış. Bu sebeple sadece yıllık bakımlarımızı yaptık. Şu anlık bir sorunumuz yok. Herhangi bir sorun olduğunda ekiplerimizi yönlendiriyoruz, hallediyorlar.”

ŞAHİN: YENİ BİR DEPO YAPIYORUZ
İSKİ Şube Müdürü Ruhi Şahin, Fener Mahallesi'nde yapılan son hizmetlere ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Şahin, “İçme suyu hatlarını yeniledik. Yeni bir depo yapıyoruz. O da bitmek üzere. Muhtarımla zaten sürekli irtibat halindeyiz.” dedi.

BENLİ: TARIM BAKANLIĞI OLARAK BU YIL FENER MAHALLEMİZE 1 MİLYON 600 BİN LİRA TARIMSAL DESTEK VERİYORUZ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlçemizin ödüllü tek merası bu mahallemizde bulunuyor. Bayrak ödülü almak kolay değil. Büyük bir emeğin ürünü. Kendilerini tebrik ediyoruz. 40 bin dekarlık bir alanda tarımsal faaliyet yürütüyoruz. Biz Tarım Bakanlığı olarak bu yıl Fener Mahallemize 1 milyon 600 bin lira tarımsal destek veriyoruz. Mazot, gübre, sertifikalı tohum, hububat, yağlı tohumlar vb. destekler bunlar. 1500'ü büyükbaş, 1500'ü küçükbaş olmak üzere de hayvan varlığı var. Süt, buzağı, besi şeklinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza destekler de veriyoruz. Yaklaşık 100 bin liralık da hayvancılık desteği sağlamış durumdayız. Geçen sene 5, bu sene de 4 adet Genç Çiftçi projesi hibe desteği sunduk. Her bir genç çiftçiye 30 bin lira destek verdik. Geçen sene buraya 80 adet koyun vermiştik, bu sene de 42 adet büyükbaş hibe desteği sağlıyoruz. Tarım Bakanlığımız köyleri kırsal alanda kalkındırmak için desteklemeye devam ediyor. 3 bin 500'e yakın arılı kovan desteğini burada sağlıyoruz. Bu da 35 bin lira gibi bir rakama tekabül ediyor. Gezgin arıcılarımızın kanola, ayçiçeği gibi faydalanacağı ürünleri Fener'de bulmak mümkündür. Gezgin arıcılar Kocaeli, Ordu, Muğla gibi yerlerden gelip köyümüzde ikamet edebiliyorlar. Arıcılık bölge alanları oluşturulmuş durumda. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda aşılama, küpeleme ve köpeklerde kuduz aşısı gibi müdahalelerimiz devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Zaten bizim tarım danışmanı ve ziraat mühendisi arkadaşlarımızı Fener benimsemiş durumda, devamlı onlarla irtibat halindeler. Tarımsal ve hayvansal destek veren bir kurum olmaktan da mutluluk duyuyoruz. Ayrıca burada Bakanlığımızın 145 bin TL değerinde bir selektör makinesi var. Bunun yanında bir de tarımsal ürünleri kurutmak için 149 bin TL değerinde İl Özel İdare'den tohum kurutma makinesi aldık, muhtarlığa teslim ettik, köylümüzün hizmetindedir. Vatandaşımızın bizle ilgili bir şikayeti varsa dinlemeye ve çözüm bulmaya hazırız.”

ÇATMAKAŞ: KADINLARIMIZA YÖNELİK KURAN KURSU AÇTIK
İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, yapılan hizmetleri anlattı. Çatmakaş, “Bizim burada 2 tane camimiz var. Camilerimizin görevlileri de var. Vatandaşlarımızın isteği üzerine kadınlara yönelik bir kuran kursu açtık. Şu anda kursumuz da faal bir şekilde devam ediyor. Bizimle alakalı bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum ama yine de varsa bilmekten ve gereğini yapmaktan memnuniyet duyarım.” şeklinde konuştu.

AY, EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETİNİ DEĞERLENDİRDİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, eğitim-öğretim çalışmalarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Birinci dönemin sonuna geldik, bugün karneleri dağıttık. Köyümüzde ilkokul ve ortaokulumuz var. İlkokulda 96 öğrencimiz, ortaokulda 110 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin bir kısmı yakın köylerimizden taşınıyor. 39 ilkokul, 39 da ortaokul öğrencimiz taşımalı eğitim hizmetinden yararlanıyor. Bunun dışında 40 öğrencimizi de merkezdeki liselere taşıyoruz. Okulumuzda müştemilatlar var. 4 öğretmenimiz o müştemilatlarda kalıyor. Okulumuz hem eğitim-öğretim faaliyetlerinde hem sosyal, kültürel ve spor çalışmalarında oldukça başarılı bir okul. Bu şekilde dönemi kapattık.”

SOLAK: İMAR KONUSUNDA BİRÇOK SIKINTI OLACAK
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, muhtarın imar planlarıyla ilgili talebine yanıt verdi. Solak, şöyle konuştu: “Muhtarımız özellikle 4 kat talebinde bulunuyor ama İstanbul'da düzenlenen bir imar plan çalışması var. 1/5 bin'lik planlar Büyükşehir tarafından hazırlanıyor. 1/1000'lik plan ise 5 bine uygun bir biçimde ilçe belediyesi tarafından hazırlanarak onaylanıyor. 1/5 binlik plan çalışması 2013 yılında onaylandı. 1/1000'lik plan çalışması ise geçen yıl onaylandı ve kesinleşti.
Uygulama yapıldığında birçok sıkıntı ile baş başa kalabiliriz. Çünkü parseller küçük, yollar dar. Mevcut plana göre yol genişlemesi gündeme gelecek. İmar konusunda birçok sıkıntı olacak. Bunları tartışacağız.

“VATANDAŞLARIMIZIN TALEBİNE CEVAP VERMEYE GAYRET EDİYORUZ”
Aynı zamanda tescilli yapılar için Anıtlar Kurulu'ndan alınması gereken görüş yazıları var. Ahşap bir binayı dahi yıkmak süreç olarak belki 1 yıl gerektiriyor. Biz Silivri Belediyesi olarak özellikle alt yapı hizmetlerinin bitmesini bekledik. Üst yapılara başlanması 2017'nin son zamanlarına denk geldi. Çökmeler var. Bunları yapan kuruluşlara ilettik. Şu andaki dönemde bir tek tehlikeli olan kısımların düzenlenmesi ve önlem alınması icap ediyor. Set talebi var. Özellikle okul, cami ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlere setler yapacağız.”

YOLDAŞ: METRUK YAPILARI TEK TEK TESPİT EDECEĞİZ
İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yoldaş, asayişi olumsuz etkileyen, vatandaşların da korkulu rüyası haline gelen metruk yapılar hakkında açıklamada bulundu. Yoldaş, “Metruk binalar emniyet ve asayişe gölge düşüren, çocuklarımız ve gençlerimiz için tehlike saçan yerlerin başında geliyor. Muhtarımızla birlikte metruk yapıları tek tek belirleyelim, raporumuzu tutalım. Ona göre gereğini yaparız. Sorunlarınız için 156'ya ve muhtarımıza ulaşmanız yeterli, maksimum 15 dakika içinde ekibimiz burada olur.” dedi.

MAHALLELİ KONUŞTU, İDARECİLER NOTUNU ALDI
Mahalle sakinleri toplantı boyunca öneri, istek ve şikâyetlerini dile getirdi, idarecilerse tek tek not aldı. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişi yapılması ile son buldu.

Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Protez
Sonraki » Sarıbekir ekibinden satranç başarısı

YORUM YAP