Eylül dönemi mesleki çalışma başladı

Eylül dönemi mesleki çalışma başladı

4.09.2018 10:15:10

Öğretmenlerin 2018 Eylül Dönemi Mesleki Çalışma Programı dün itibariyle başladı.

Öğretmenlere yönelik 2018 Eylül Dönemi Mesleki Çalışma Programı dün itibariyle başladı. İlçemiz öğretmenleri de görevlerinin başındaydı.
Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından söz konusu program, gelen talepler üzerine güncellendi. Güncellenen program, okul ve kurumlar tarafından hassasiyetle incelenerek herhangi bir aksaklığa mahal vermeden il ve ilçelerin yerel ihtiyaçları göz önüne alınarak uygulanması istendi.
Mesleki çalışmanın içeriği ve müzakere edilecek konular şöyle sıralandı;
1.Öğretim Programı ve Kazanımlar: Dersin öğretim programındaki amaç ve kazanımların ne ölçüde gerçekleştirildiği, hedeflenen amaçlara/kazanımlara ulaşılmasında ne gibi sorunlarla karşılaşıldığının müzakere edilmesi. Yenilenen öğretim programlarının incelenerek buna uygun ne gibi hazırlıklar yapılması gerektiğinin tartışılması.
2. Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri: Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterliklerinin incelenerek tüm öğretmenler tarafından belgedeki göstergeler doğrultusunda öz değerlendirme faaliyetinin yapılması.
3. Öğretim Yöntem ve Teknikleri: Derslerin öğretiminde kullanılan öğretim yöntem ve teknikleri ile örnek ders işleniş biçimlerinin paylaşılması.
4. Öğretim Materyalleri: Ders konularının öğretiminde eğitim teknolojilerinden yararlanılması, materyallerin değerlendirilmesi, materyal kullanımı ve paylaşımı.
5. Sosyal Kültürel Etkinlikler: Derslerde verimliliği artırmak için yapılan okul içi ve dışı sosyal-kültürel etkinliklerin değerlendirilmesi.
6. Değerler Eğitimi: Derslerde ve ders dışı faaliyetlerde değerler eğitimine yer verilmesine ilişkin yapılan çalışmaların değerlendirilmesi.
7. Sınıf Yönetimi ve Akademik Başarı: Sınıf yönetimi, derslerin işlenişi sürecinde yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri, öğrencilerin ilgisini arttırmak ve eğitimdeki akademik başarı düzeyini yükseltmek için yapılabilecek çalışmalar.
8. Ölçme ve Değerlendirme: Derslerin özelliklerine göre kullanılabilecek ölçme ve değerlendirme kriterleri ile tekniklerinin görüşülmesi.
9. Mesleki Gelişim: Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimleriyle ilgili yapmaları gereken çalışmalar, başvurabileceği kaynaklar (kitap, dergi, makale, eğitim materyalleri, CD ve İnternet adresleri vb.) tespit edilip değerlendirilmesi.
10. Özel Eğitim Uygulamaları: Kaynaştırma/bütünleştirme uygulamaları kapsamında sunulan eğitim hizmetlerinin müzakere edilmesi. Yenilenen Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği ile ilgili diğer mevzuatın tartışılması.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen çerçeve programı gözetilerek yerel ihtiyaçları mesleki çalışma yapılacak konular da sıralandı.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP