“Evet’in arkasından darbe geliyor!”

“Evet’in arkasından darbe geliyor!”

13.04.2017 09:57:39

16 Nisan ile ilgili Silivri'de Hayır çalışmasına katılan CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, “2010 yılında yine yargı reformu diye bir Anayasa değişikliği ile karşı karşıya geldik. Şekillenen yargının ilk yaptığı Ergenekon ve Balyoz adı altında Türkiye'nin bütün askeri değerlerini hapsetmek oldu. Yerine 15 Temmuzcu paşalar tayin edildi. Demek ki önce ‘Evet' arkasından gelen darbe! O yüzden maceraya açık anayasa değişikliğine ‘Hayır' demeliyiz” çağrısında bulundu.

Silivri'de Referandum çalışmalarına destek veren CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, STK ziyaretlerinin ardından Pazartesi akşamı Silivri Sahilinde, Kars Kağızman Çayarası Köyü Derneği ve Kavaklı'da vatandaşlarla buluşup 16 Nisan'da oylayacağımız anayasa değişikliklerinin anlamını anlattı. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da katıldığı çalışmalara CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ile ilçe yöneticileri de iştirak sağladı.

TAMAYLIGİL: CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Silivrililere seslenen Tamaylıgil, onları Cumhuriyet ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile onun ilkelerine sahip çıkmaya davet etti. 16 Nisan'da halkın oyuna sunulacak anayasa değişiklikleri hakkında duygu ve düşüncelerini Tamaylıgil şöyle ifade etti: “1920 yılında kurulmuş, milli mücadelenin ana merkezi, Kurtuluş Savaşının karargahı, cumhuriyeti ilan eden meclisin yetkilerini zayıflatıp, tek başına bir kişinin vereceği kararlarla ülkemizi sonu karanlık bir sürece sokulmak isteniyor. Buna ‘Hayır' diyeceğiz. Cumhuriyeti ve en temel değerleri olan, beraberlik, vatandaşlık, eşitlik, kardeşlik ve bir arada yaşama ruhuna hep beraber sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bunun önüne engeller koymaya kalkanlara cevabımız ‘Hayır' olacak.

“EVET'İN ARKASINDAN DARBE GELİYOR”
2010 yılında yine bir yargı reformu diye bir Anayasa değişikliği ile karşı karşıya geldik. Şekillenen yargının ilk yaptığı Ergenekon ve Balyoz adı altında Türkiye'nin bütün askeri değerlerini hapsetmek oldu. Yerine 15 Temmuzcu paşalar tayin edildi. 15 Temmuz'u hazırlayan süreç 2010 referandumuyla başladı. O günün savcısı şimdi kaçak. O günün hakimleri şimdi tutuklu. O günün askerleri şimdi darbeci. Demek ki önce ‘Evet' arkasından gelen bir darbe. O yüzden maceraya açık anayasa değişikliğine ‘Hayır' demeliyiz. Devletin tapusunu vekaletle birine vermemiz isteniyor. Böyle bir vekaleti verecek miyiz? ‘Hayır'.

“BU VATANIN ÜZERİNDE OYNANAN HER OYUNUNA KARŞI BİR VE BERABER OLMALIYIZ”
Biz her zaman ‘Bağımsızlık benim karakterimdir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'si ve Cumhuriyeti için mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz. 16 Nisan siyasi lider seçimi ile ilgili değil, gelecekteki Türkiye yönetim sisteminin nasıl olacağı ile ilgili. Şunu unutmayın bugün burada yaşıyorsak bu cumhuriyetin vatandaşıysak ve bu Cumhuriyetin bize sağladığı vatan birliğinin içerisinde gelişip büyümüşsek, bu vatanın üzerinde oynanan her oyununa karşı bir ve beraber olmalıyız. Kimse bu vatanın toprağı ile ilgili bir takım planlar yapanların yoldaşı olmasın. Biz Hem Cumhuriyetimize hem vatanımıza hem de gelecekte çocuklarımıza hep beraber sahip çıkacak iradedeyiz.”

Haber Merkezi

YORUM YAP