“Dünyada ne kadar varlık varsa en güzelidir çocuklar”

“Dünyada ne kadar varlık varsa en güzelidir çocuklar”

21.06.2017 11:50:12

Yıl sonu gösterilerini sahneleyen ve İkinci Mezuniyet Törenini gerçekleştirmenin mutlu heyecanını yaşayan Aydede Çocuk Evi ailesi, “Dünyada ne kadar varlık varsa en güzelidir çocuklar” dedi.

İkinci eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşayan Emine Sezginer ve Ece Tahsinkaya kuruculuğundaki Aydede Çocuk Evi, 18 Haziran 2017 Pazar Günü Mega Silviya'da yıl sonu programını sundu ve mezun öğrencilerini uğurladı. Öğrenci veli ve yakınlarının yoğun katılım gösterdiği programa katılan davetlileri okul kurucuları, kapıda karşılayarak “Hoş geldiniz” dediler.
Aydede Çocuk Evi'nin programı Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş Türk büyükleri için bir dakikalık saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından hemen söz hakkı minik öğrencilere bırakıldı. Rengârenk şık kostümleri, sevinç dolu yürekleriyle minikler sahneyi doldurdu. Aldıkları rolleri başarıyla canlandırarak küçük adımları, sevimli hareketleriyle izleyenleri kendine hayran bıraktılar.
Bulutlar Sınıfı öğrencileri hazırlamış oldukları “10. Yıl ve Yaylalar” adlı gösterilerini sundu. Ceyda ve Zeynep Çakır, İstiklal Marşı'nı başarıyla okuyarak büyük alkış aldılar. Aydede minikleri hünerlerini sergilemeye devam etti. Gökkuşağı Sınıfı'nın “Ben Sizin Babanızım” adlı gösterileri izleyenlere neşeli dakikalar yaşatırken, Bulutlar Sınıfı'ndan kız öğrencilerinin babalarıyla birlikte sahneledikleri “Babalar Günü” adlı dans gösterileri adeta büyüledi. Bu özel günü anlatan en anlamlı ve duygu dolu gösteri boyunca alkışlar kesilmedi. Aydede Çocuk Evi'nin yıl sonu programı, Gökkuşağı Sınıfı'nın “Boro Boro” ve Yıldızlar Sınıfı'nın “Aşçı” adlı gösterileri, Papatyalar Sınıfı'nın “Snow White” ve “Break” adlı tiyatro gösterileri, Gökkuşağı Sınıfı'nın “Mehteran”, Yıldızlar Sınıfı'nın “Bella”, “Show Ca La Paris” adlı ve İngilizce gösterileri sahnelendi. Sahne programları arasında yıl boyunca okulda yapılan çalışmalar ve Babalar Günü slaytları izlettirildi.

“BAŞLANGIÇLAR GÜZEL, BİTİŞLER ZOR”
Program 6 yaş grubu öğrencilerinin Mezuniyet Töreni ile devam etti. Aydede Çocuk Evi ailesi adına yapılan konuşmada, “Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor… Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı… Bütün bir yıl boyunca çocuklarımız büyük bir gayret ve özveriyle çalıştılar. Okul hayatlarının en önemli adımlarından biri olan anaokulunu başarıyla tamamladılar.
6 Yaş grubunu okulumuzdan uğurlamanın hüznünün, diğer yaş gruplarıyla önümüzdeki sene yeniden bir arada olmanın sevinciyle bir yılı daha geride bıraktık. Bütün bir yılın yorgunluğunu, öğrencilerimiz ve siz velilerimizle atacak olmaktan çok mutluyuz. Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederiz. Bizden ayrılıp mezun olan 6 yaş çocuklarımıza öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.
6 Yaş grubu öğrencilerinin sınıf öğretmeni Özlem Ezgi Uşen, sevgiyle kucakladığı öğrencilerinden ayrılacak olmasından dolayı hüznünün paylaştı, öğrencilerine bundan sonraki eğitim hayatında başarılar diledi. Mezun öğrenciler, sahneye davet edilerek, mezuniyet belgelerini öğretmenlerinin elinden aldı. Mezuniyet törenlerinin vazgeçilmezi olan kep atma heyecanını Aydede minikleri de yaşayarak alkışlar eşliğinde program burada sona erdi.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP