Dünya için tasarladıkları hayallerini sergilediler

Dünya için tasarladıkları hayallerini sergilediler

22.05.2019 10:25:21

Silivri Ortaokulu öğrencileri, Teknoloji ve Tasarım Dersi Yıl Sonu Sergilerini “Baharda Hayallerimiz Dünyamız İçin” temasıyla açtılar.

Silivri Ortaokulu, TÜBİTAK Bilim Fuarı'ndan sonra 20 Mayıs 2019 tarihinde de Teknoloji ve Tasarım Dersi Yıl Sonu Sergisini açtı. Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Meltem Çalışkan Agin, Emel Avcı ve Peyman Göktuğ Reçber'den oluşan Teknoloji ve Tasarım Dersi Zümresi bünyesinde hazırlanan çalışmalar, “Baharda Hayallerimiz Dünyamız İçin” temasıyla sergilendi.
Okul Müdürü Selen Şengün, Müdür Yardımcısı Utku Yeşen, öğretmen ve öğrencileri hazır bulunurken serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, AK Parti İlçe temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Cihangir Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Yetkilisi Sadık Ertaş, ilçemiz okul müdürleri ve bazı veliler katıldı. Açılış kurdelesi hayırlı olsun dilekleri eşliğinde kesildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, ilçemiz okullarındaki yıl sonu etkinliklere ilişkin paylaşımda bulundu. Silivri Ortaokulunun 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yeni binasında hizmet vereceğinden söz eden Ay, konferans salonu ve laboratuvarlarıyla ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte olduğunu dile getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü, Teknoloji ve Tasarım Dersi Yıl Sonu Sergisi'nin hazırlanmasında emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Açılışın ardından sergi gezildi. Doğa ve çevreye duyarlı bireylerin yetişmesi adına çaba gösteren öğretmenler, doğaya zarar veren atık maddelerin değerlendirilmesi ve geri dönüşüm konusunda da öğrencilerini bilinçlendiriyor. Yıl boyunca derste yapılan çalışmalarda atık maddeler kullanılarak çeşitli tasarımlar ve hayatımızı kolaylaştıracak icatlar yapıldı. Öğrenciler, yaratıcılık becerilerini kullanarak ortaya harika fikirler çıktı. Kodlama ile dans eden robot büyük ilgi gördü. Atık maddelerden yapılan maketler ve çeşitli icatlar merakla incelendi. Sergiyi gezen konuklar, tasarlanan yüzlerce ürün hakkında öğrencilerden bilgi aldılar ve emekleri dolayısıyla kendilerini tebrik ettiler.
Renginar SALİ

YORUM YAP