Doğadaki canlıları yalnız bırakmıyorlar

Doğadaki canlıları yalnız bırakmıyorlar

17.02.2017 15:58:20

Kavaklı Ortaokulu öğrencileri, projeleri kapsamında atık malzemelerden kuş yemlikleri ve meyvelikler yapmayı sürdürüyor.

Kavaklı Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri Recep Penbe'nin rehberliğinde 2016 yılının Aralık ayında Animals (Hayvanlar) ünitesini işlerken geri dönüşüm malzemeleri ile kuş yemlikleri yapmaya başladıkları “The Bird Feeders” isimli etkinliklerini sürdürüyor. Öğrenciler, pet şişelerden kuş yemlikleri, boş peçete rulolarından yemlikler ve kullanılmayan tellerden meyvelikler hazırlıyorlar. Mart ayı sonuna kadar daha fazla yemlik, rulo ve meyvelik yapmayı planlamışlardı. Bu planlama doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor, mevcut olanların da takibini sürdürüyorlar.
Okul Müdürü Alpay Yavuz'un da desteklediği öğrenci ve öğretmenleri Recep Penbe, asıl kazandırmak istediklerini; hayvan sevgisi, yardımseverlik, doğaya karşı farkındalık uyandırmak ve yaşam boyu sürekli kılmak olarak açıklıyor. Penbe, “Umarım bu proje öğrencilerimiz için doğadaki dostlarımızı daha iyi anlamaları için bir meşale olur. Projeye gönüllü olarak katılan öğrencilerime, büyük bir heyecanla desteklerini esirgemeyen müdürümüz Alpay Yavuz'a çok teşekkür ediyorum.”
Alpay Yavuz, “Anlamlı ve okul idaresi olarak desteğimizin sürekli olduğu bir çalışma. Recep Penbeöğretmenim ve öğrencilerinizi kutluyorum.” dedi.

Renginar SALİ

YORUM YAP