İhsan Özkes

Din, Siyasi Vesayet Altına Alınamaz

13 Ekim 2011 Perşembe günü TBMM Genel Kurul görüşmelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar “Kentsel dönüşümde siyaset yapmak günahtır. Kentsel dönüşümde siyaset yapmayı ben eğer kendim siyaset yaparsam inanın en büyük günahla karşı karşıya kalır diye kendimi kabul ediyorum” dedi.
Ben de söz alarak “Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı, kentsel dönüşüme destek vermemeyi en büyük günah olarak ilan etti. Ben, emekli bir müftüyüm. En büyük günah şirktir. Sayın Bakan en büyük günahı belirleme yetkisine sahip değildir. En büyük günahı belirlemek Allah'a aittir. Dolayısıyla Sayın Bakanı özür dilemeye davet ediyorum” dedim.
Tekrar söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, “Evet, kentsel dönüşümlere destek vermemek günahtır, vebaldir, bunu söylüyorum. Kim olursa olsun, müftü de bunu böyle bile, din adamı da bunu böyle bile, âlim de böyle bile” dedi.

“Kentsel dönüşümlere destek vermemek günahtır” diye bir hüküm ne Kur’an’da ne de sünnette vardır.
Sayın Bayraktar Kur’an’da Nisa Suresi 48. ve 116. Ayetler ile Lokman Suresi 13. ayete bakarsa en büyük günahın şirk olduğunu görür. Türedi bir günah belirleyerek onun en büyük günah olduğunu iddia etmek Allah’ın dinine müdahale etmektir ve şirktir. Sayın Bayraktar bu sözleri ile en büyük günahı kendisi işlemektedir.
Sayın Bakan, Bakan olmakla kendine göre dini kurallar koyamaz ve dinin genleriyle oynayamaz. Bu tavrıyla haddini aşmıştır. Biri “Başbakan’a dokunmak ibadettir” diyor. Diğeri “Kentsel dönüşüme destek vermemek en büyük günahtır” diyor. Ancak dini hassasiyetleri ile öne çıkan çevrelerin gıkı bile çıkmıyor. Bu aşırılığı şayet bir CHP’li yapmış olsaydı, malum zevat avaz avaz bağırırdı. Demek ki sorun din, iman sorunu değil, amaç malı götürmektir.
Sayın Bakan büyük günahlar için Kur’an’ı Kerim’e bakarsa, insanların özel hallerini araştırmanın, yalan söylemenin, kul hakkı yemenin ve hırsızlık etmenin de büyük günah olduğunu görecektir.
Yine Sayın Bakan’a büyük günah olan devlet malında yolsuzluk “ğulül” için Ali İmran suresi 161. ayete bakmasını ve Peygamberimiz’in devlet malını aşıranların cennete giremeyeceği hadislerini okumasını öneririm.
Haberin devamı 18.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP