
İlçemizde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden Dila bebeğin babası Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Manav, kızının kaybını "ihmal sonucunda oluşan bir cinayet" olarak değerlendirirken, İBB, İSKİ, Silivri Belediyesi ve Bayındırlık Bakanlığı’nı yaşananlardan sorumlu tuttu.
8 Eylül 2009 tarihinde Silivri'de meydana gelen afette sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Dila Manav'ın acılı babası, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupla sorumluların cezalandırılmasını istedi.
Muharrem Manav, kızının vefatını "ihmal sonucunda oluşan bir cinayet" olarak natımlarken yaşananlardan İBB, İSKİ, Silivri Belediyesi ve hatta Bayındırlık Bakanlığı'nı sorumlu tutarak, cezalandırılmalarını istedi.
İşte acılı babanın, Başbakan'a yazdığı mektupta yer alan ifadeler:
"Sayın Başbakanım,
8 Eylül Selimpaşa SEL felaketinde 1,5 yaşında kızımı kaybettim. Hani TV de bu selin simge ismi DÎLA diye bahsettikleri.
Sizin de TV den demeçlerinizi dinledim ve aşağıda kısa notlar aldım. Orada bulunan gazetecilerin her nedense soramadığı ama benim gönlümden geçen sorulara cevap vermenizi rica ediyorum.
Çünkü inanıyorum ki benim kadar bu olayın bir doğal felaketin yanı sıra IBB, ISKI, Silivri Belediyesi'nin ve hatta belki de Bayındırlık Bakanlığı'nın ihmalleri sonucu oluşan bir cinayet olduğunu bilmiyorsunuz. Bilseniz, size bilgiler tam ulaştırılabilse, o zaman "Göl Yatağı intikamını alır", "Bunu 100yılda bir olan bir doğal afet olarak tanımlayabiliriz" gibi bir demeç verip bizim de kalbimizi kırmazdınız ve gereken soruşturmayı bir aile reisi ve bir dede olarak bizzat açardınız herhalde. Üstelik 100 yılda bir olan bu nadide doğal afette, can kaybına uğrayan 30 küsur aileyi bizzat veya yardımcılarınız ile arayıp bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını veya içlerinde herhangi bir şüphe olup olmadığını sorardınız diye düşünüyorum. Çünkü biz Başbakanımızı Davos olayından sonra böyle tanımıştık açıkçası.
"KIZIMIN KANININ YERDE
KALMASINA MÜSAADE EDERSENİZ
SİZE VERDİĞİM OYUN
HAKKINI HELAL ETMEYECEĞİM"
Ben ana seçimlerde size oy veren bir kişiyim . Ama eğer benim ihmallerden oluşan bir cinayet olarak gördüğüm bu KARASAL TSUNAMİ olayında kızımın kanının yerde kalmasına müsaade ederseniz, bu konuyu araştırtıp sorumlularını açıklayıp, görevden almazsanız size verdiğim oyun hakkını helal etmeyeceğim.
"İNŞALLAH BAYKAL DA SİLİVRİ
BELEDİYESİ İLE İLGİLİ
GEREKLİ İNCELEMELERİ YAPAR"
Ayrıca umarım Sayın Baykal da CHP ye mensup olan ve bu olayda kusuru olduğunu düşündüğüm (yerel seçimlerde de oyumu verdiğim )Silivri Belediyesi ile ilgili gerekli incelemeleri yapar.
Umarım bu mektubum size içi yanan bir babanın feryadı olarak gelir de beni yanlış anlamaz ve yardımcı olursunuz. Sizin çok meşgul biri olduğunuzu tahmin edebiliyorum, kolay değil koskoca bir devleti idare etmek, ama bakın size bir mektup yazıyorum, bdsbakanlik.gov.tr den resmi olarak gönderiyorum ve cevap alamıyorum. Ayrıca aynı resmi web sitenizin İstanbul'da canını kaybedenlere taziyelerinizi bildirdiğiniz bölümde Minik Dilamın adı bile yok. Bu da zaten bazı şeyleri size ispat ediyordur diye düşünüyorum ve aile reisi olarak hata yapan astlarınız ile ilgili gereğini yapacağınızı düşünüyorum.
Biliyorum ben de kanunun bana verdiği yetkiler ile ve avukatımla ( bilirkişi raporlarını da ibraz ederek) sorumluluğu olduğunu düşündüğüm bu kurumlara dava açabilirim ama bunu karımın ve çocuğumun psikolojik sağlığı açısından düşünüyorum hala. Şu ana kadar sadece mahkemeye bilirkişi raporu için başvurdum. Çünkü haksız yere yaygara çıkarmak veya insanları kırmak istemediğimden önce bilirkişilere sormak ve araştırma yapmak istedim. Gerek mahkemenin belirlediği gerekse kendi imkanlarımla tuttuğum inşaat mühendislerinden malumatlar aldım. Herkesin ortak raporu : "Bu olayda kusur %99 değil, %100 ". Ben sorumluların ceza almasını, koltuklarından olmasını mümkünse hapse girmelerini istiyorum. O yüzden belki direkt AIHM'e giderim hukuk profesörlerinin bana önerdiği gibi. Ama bu olaya sizin el atmanız olayı manen çok daha güzel hale getirecektir ve Davostan zaferle çıkan başbakanımızın doğrulara verdiği değeri ve samimiyetini görmüş ve pekiştirmiş olacağız.
Yoğun iş hayatınızda yok yere öldürülen kızımın kam için ayıracağınız vakti ve sizin yapacaklarınızı merak ile izliyor olacağım. Saygılarımla,
Dila bebek babası Muharrem Manav"
Cemile Kayar