“Demokrasi ve Şehitler Mitingi” için geri sayım başladı

“Demokrasi ve Şehitler Mitingi” için geri sayım başladı

8.08.2016 10:24:44

Milli iradenin 15 Temmuz gecesinden itibaren devam eden demokrasi nöbetinin Pazar günü Yeni Kapı'da Cumhurbaşkanı, AK Parti, CHP ve MHP liderlerinin katılımıyla taçlandırılarak sona ermesi için geri sayım başladı.

Demokrasi Nöbetimizin 21. Gecesinde Silivri halkı meydanlarda milli iradesine sahip çıkmaya devam etti.
Silivri halkını demokrasi nöbetinde Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Doğücü ve İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş yalnız bırakmadı.
Silivri Uğur Mumcu Meydanında tutulan demokrasi nöbetinin yanında, 21 gecedir Silivri Emniyet Müdürlüğü önünde de nöbetlerini bırakmayan vatandaşlara AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Allah sizden razı olsun” diyerek teşekkür etti.

DEMOKRASİ NÖBETLERİ PAZAR GÜNÜ YENİ KAPI MİTİNGİ İLE SONA ERİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Pazar günü İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek mitinge, CHP ve MHP liderlerini davet etmesinin ardından ilk yanıt CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmişti. Kılıçdaroğlu, mitinge katılmayacağını ancak CHP'nin bir heyet göndereceğini bildirmişti.

BAHÇELİ'DEN OLUMLU YANIT
MHP cephesinden de davete olumlu yanıt geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 7 Ağustos'taki mitinge katılma kararı aldı.

MYK'DAN KATILMA KARARI ÇIKTI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, daveti kabul eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi Kılıçdaroğlu'nun da katılmasını istemiş, defalarca davette bulunmuşlardı.
Kılıçdaroğlu daha önce yaptığı açıklamada mitinge katılmayacağını ifade etmişti. Ancak dün MYK toplantısında Kılıçdaroğlu'nun mitinge katılması yönünde karar çıktı. CHP'nin 11.00'da başlayan MYK toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Pazar günü Yenikapı'da yapılacak olan ''Demokrasi ve Şehitler Mitingi''ne davet edilmesi konusu ele alındı.
Parti adına açıklama yapan Selin Sayın Böke, "Darbe gecesi hangi gerekçeyle Meclis'te olduysak Pazar günü de o gerekçeyle parti olarak Yenikapı'da olacaktık. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da Yenikapı'daki mitingde olacaktır. Bu kararını da Sayın Başbakan'a kendisi telefonla iletecektir" dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAP