Eğitime bir hayır da İbrahim Akçay’dan

Eğitime bir hayır da İbrahim Akçay’dan

8.08.2016 10:21:59

Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği'nin girişimleriyle, hayırsever İbrahim Akçay'ın katkılarıyla Çanta Mahallesine kazandırılacak Emine - İbrahim Akçay Anaokulu'nun temeli atıldı.

İlçemiz Çanta Mahallesi'nde kurulacak olan dört derslikli Emine & İbrahim Akçay Anaokulu'nun temeli dün protokol üyelerinin katılımıyla törenle atıldı. Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Silivri Belediye CHP Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Tamer Şişman, MHP İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, İlçe Spor Müdürü Yüksek Babuşçu, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yüksel Babuşçu, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği Başkanı Mehmet Şirin Gülcan, hayırsever İbrahim Akçay, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Dr. Salih Aynural, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, okul yöneticileri ve birçok kişi törene katıldı.
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro sorumlusu Aydın Dakes'in sunumunda gerçekleştirilen tören başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşmalarla devam etti.

AY: EĞİTİM ADINA GÜZEL İŞLER YAPMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte Silivri'de eğitim adına, çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için güzel işler yapma gayreti içindeyiz. Geçtiğimiz günlerde Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binasının temelini attık. Bugün de hayırseverimiz İbrahim Akçay beyefendi ve Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği'nin katkılarıyla müstakil anaokulunun temelini atacağız. Bizler bir taraftan Silivri'deki eğitimin alt yapı iyileştirmesi ve geliştirmesi çalışmalarını yaparken, diğer taraftan 2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibariyle gerek akademik, gerek sosyal ve kültürel yönden büyük başarılara imza attık. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretim Geçiş Sınav sonuçlarımız ülke ve aİstanbul başarı ortalamasının üzerinde. Milli Eğitim'in ciddi yatırımları söz konusu. Bununla birlikte yine eğitime Silivri Belediyemizin, sivil toplum örgütlerimizin, eğitim gönüllüsü hayırseverlerimizin katkılarının altını çizmek istiyorum. İlçemizdeki okulların yaklaşık %30'u hayırseverlerimiz tarafından yaptırılmıştır. Bu vesileyle yeni yapılacak okulumuzun ülkemize, ilçemize, Çanta Mahallemize hayırlı olmasını diliyor, teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.”

ŞİRİN: DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜRLER
Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği Başkanı Mehmet Şirin Gülcan, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Dernek olarak 2013 yılında bir önceki Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar'ın önderliğinde kurularak hizmete başladı. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde görev alarak birçok okulumuza yardımlarda bulunduk. Esas amacımız Silivri'ye bir şeyler kazandırmaktı. Bu uğurda da çaba harcayarak en sonda da düşündüğümüz ve tasarladığımız şeyi gerçekleştirmek üzere burada toplandık. Hayırseverimizin İbrahim Akçay'la 2015 yılında bir sözleşme yaparak okul kurma konusunda anlaştık. Kendisi bir lise düşünüyordu, ancak katkının miktarına baktığımızda yetmeyeceği için anaokuluna kalkıştık. O günden bu güne kadar büyük çabalar gösterdik. O dönemden bu güne kadar Kaymakamımıza çok teşekkür ederiz. Özellikle Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, hafriyatın alınmasında, projenin gerçekleşmesinde büyük katkıları oldu. İlçe Milli Eğitim ve Şube Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Proje mimarımız Suat Kavakdere olmak üzere, dernek üyelerimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Anaokulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.”


IŞIKLAR: BU ZOR GÜNLERDE İKİNCİ OKUL TEMELİNİ ATMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, törende yaptığı konuşmada katılımcılara şöyle seslendi: “Türkiye'nin bu zor günlerinde biz ikinci okulumuzun temelini atıyoruz. Hayırseverlerimizin vasıtasıyla yapabiliyoruz. Bu da çok önemli. Bu milletin değerlerine inanarak hayır yapan insanların olması çok güzel. Bu geleceğe inanan büyük milletin yapacağı reflekslerden bir tanesidir.
Silivri'nin özel insani yapısı, kurumlar arası işbirliği gurur duyduklarımızdır. Burada emeği geçen başta sayın Kaymakamımız Faruk Bekarlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Ay'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü İbrahim Akçay ağabeyimize sunuyorum. Bütün belalardan kurtulmanın çaresi eğitimdir. Zamanlaması çok manidar. Bu yüzden duyguluyuz. Emeği geçenlere teşekkürler.

“İLERİYE DÖNÜK PLANLAMALAR GÜZEL SONUÇLAR VERİR”
Bir konuya daha değinmek istiyorum. Dün Büyükşehir Belediyesindeki görüşmelerde yüz binlik planlarda bir revizyon konusu gündeme geldi. Havaalanından dolayı bir yerleşim planlanıyor. İstanbul'da da başka bir yer yok. Revizyon nüfus artışı demek. 400 bin konut Selimpaşa bölgesi, bir o kadarı da Çanta bölgesine düşünülüyor. Geleceği de öngörerek bakarsanız okul yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu görürsünüz. Çok uzak olmayan bir gelecekte Silivri'den 2 milyonluk bir şehir olarak söz edebiliriz. Son yaptığımız planlamada 9-10 okul yeri planlandı. İleriye dönük planlamalar yapılırsa çok güzel sonuçların alındığını görürüz. Geleceğe umut veren, değer katan bir planlama ile yaşanabilir bir Silivri demektir. Eğitimi, sanayisiyle, hizmet sektörüyle birbirleriyle çelişmeden uyum içinde çalışmalı. Allah İbrahim Akçay ağabeyimizin hayrını kabul etsin. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”


BEKÂRLAR: HAYIRSEVERİMİZİ KUTLUYORUM
Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “On gün önce lisemizin ek binası ve bugün temelini attığımız anaokulumuz ülkemize ve ilçemize hayırlı olsun. Özellikle okul temeli atmanın ne kadar önemli olduğu belki bu süreçte daha iyi ortaya çıktı. Bu milletin içine yerleşen dinamit, sinsice kurulan plan eğitim Truva atıyla yıllarca bu milletin içine sokuldu. Hayırseverlerin çok fazla cami yaptığını görmedim. Ama eğitim kuruluşlarıyla nesillerimizin beyinleri yıkanarak ülkesine, milletine, vatanına kast edecek hainlerin yetiştirildiğini belki çoğumuz farkına varamadık. İşte bu okullar ki fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri yetiştirilerek ülkenin geleceğinin inşa edilmesinin temeli atılıyor. Bu tür okullarımızın süratle çoğalması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı levhalarının bu okulların giriş kapılarına yapışması gerekiyor. Meslek hayatım boyunca insanlardan katkı almak için çok zor zamanlarımı hatırlarım. Altı veya sekiz ayda bitirilen nice okullar gördüm. İnsanlarımız koşa koşa bunlara yardım etti. Biz bu okulun temelini nasıl atarız diye düşünürken bir takım planların ülkemiz üzerinde kara bulut gibi dolandığını fark edemedik. O yüzden bu tür okulların bir an önce tamamlanması, okullaşmayan hiçbir çocuğumuzun kalmaması gerekiyor. Okul öncesi eğitimde anaokulu açığımız fazlasıyla var. Silivri merkez ve kırsal mahallelerimizde de var. Bu yüzden elimizi cebimize atmalıyız. Herkesin taşın altına elini sokması gerekiyor. Bu ülkenin değerleriyle donanmış, vatanına, bayrağına sahip çıkacak çocuklar yetiştirmenin yolu eğitim müesseselerinde fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür öğretmenler elinden geçiyor. On gün içinde iki okulun temelini atıyor olmaktan ben de kendi adıma mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Hayırseverimize teşekkür ediyorum, kutluyorum, hayrının diğer hayırseverlere de örnek olmasını diliyorum. İnşallah 10 Kasım'da Atatürk'ü Anma Töreni'nin ardından bu anaokulumuzun da açılışını yapacağız. Katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkürler. ”
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Emine-İbrahim Akçay Anaokulu temelinin ilk harcı Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği Başkanı Mehmet Şirin Gülcan ve hayırsever İbrahim Akçay tarafından atıldı. Hayırsever İbrahim Akçay, tören sonunda tebrik ve teşekkürleri kabul etti.


Renginar SALİ

 

YORUM YAP