Değirmenköy’de Hayır’ı anlattılar

Değirmenköy’de Hayır’ı anlattılar

13.04.2017 11:57:35

CHP kanadı Salı akşamı Değirmenköy'de Anayasa değişiklik maddeleri üzerinden tek adam ve parti devleti tehlikesini anlattılar.

CHP Silivri İlçe Örgütü Suna Göçengil'in Başkanlığında, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın katılımıyla Referandum mesaisine Salı akşamı Değrimenköy'de devam etti. DİSK eski Genel Başkanı Rıdvan Budak'ın, CHP'li Meclis Üyesi Doruk Bulut'un da iştirakiyle Değirmenköylülerle 16 Nisan'daki kritik anayasa değişiklik paketi oylaması öncesinde buluşan Hayır kanadı temsilcileri herkesi öncelikle oyunu kullanmaya davet etti.

GÖÇENGİL: HER ŞEYİ TEK ADAM BELİRLEYECEK
Suna Göçengil burada yaptığı konuşmada planlanan anayasa değişikliğinin sakıncalarını anlatarak “Hayır” kararı çıkmazsa olacaklar hakkında konuştu. “Asgari ücret, fiyatlar, maaşlar, işçi memur alımları, dernek sendika kurulması ve kapatılması, her şeyi tek adam belirleyecek. Tek adam kimsenin aklına ihtiyaç duymayacağından, devlet ve toplum hayatında danışma, ortak akıl, uzlaşma gibi yöntemler olmayacak. Çalışma kutuplaşma ve terör için en uygun zemin oluşacak. Çatışma ve terör artacak. Beş yılda bir sandığa gidip bir başkan bir de onun partisinin çoğunlukta olduğu meclisi seçeceksiniz ondan sonra kimse size bir şey sormayacak. Seçilen milletvekilleri de halkın Başkanı kontrol edemeyecek, halkın hakkını koruyamayacak” diyen Göçengil, toplumsal huzur ve uzlaşı, demokrasi ile Cumhuriyetin devamı için halkın oyuna sunulan anayasa değişikliğinin mutlak suretle onaylanmaması gerektiğinin altını çizdi.

IŞIKLAR, PARTİ DEVLETİNE KARŞI UYARDI
Değirmenköy'de konuşan Işıklar, Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi sonucunda Türkiye'nin bir parti devletine dönüşeceğini anlatırken şöyle konuştu: “Parti millet değildir. Parti parça demektir. Parti üyesi olursan milletin sahip olduğu kurumlardan birinin üyesi olursun. Partinin yeri meclistir. Bir bütündür meclis ve milleti temsil eder. Parti milletin tamamını değil oy vereni temsil eder. Milletin tamamın temsil edildiği yer meclistir. Bu meclisin yetkilerini sınırlama girişimine Türk halkının müsaade etmeyeceğine inanıyorum. Dünya tek adamdan çoğulcu katılım sistemine geçiyor bizi geriye dönüşe zorluyorlar. Oyunuzu kullanırken çok iyi düşünün. Bu seçimin beş yıl sonra süreci sona eren siyasi iktidarlar gibi bir hükmü yok. Ülkenin sistem değişikliğini oyluyoruz. Bunun geri dönüşümü olmayabilir. Niye devletimiz sadece bir partinin olsun; diğer partililerin de olmalı. Birinin devleti ele geçirmesine müsaade ederken diğer partilerden olan vatandaşlar kendini sistem dışına itilmiş olarak bulur. Parçalanırız, bölünürüz, milletin gücüne zarar gelir.”
Haber Merkezi

YORUM YAP