Değirmenci: Silivri cezalandırılıyor anlayışının karşısındayım

Değirmenci: Silivri cezalandırılıyor anlayışının karşısındayım

15.11.2018 12:54:55

SİLİVRİ SİAD'ın toplantısına konuk olan CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci, “CHP'li belediye, mevcut iktidarla muhalefette o nedenle istediği kadar yardım alamaz anlayışının tamamen karşısındayım. İktidar hangi partide olursa olsun istenirse kente önemli yatırımlar gelir. ” diyerek kendi dönemlerinde sınırlı kaynaklarla Silivri'ye önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti.

Silivri Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş ve yönetim kurulu üyeleri, bu ayki Çayın Yanında Simit Toplantısı'nda CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci'yi konuk olarak ağırladı. Silivri'nin temel sorunları çerçevesinde idari ve mali açıdan yerel yönetim ve kendi aday adaylığı süreci hakkında değerlendirmede bulunan Değirmenci, bu minvalde kendinden emin açıklamalara imza attı.

“KENTİN EN BÜYÜK SORUNU OTOPARK”
Selami Değirmenci, konuşmasının başında yerel yönetime bakış açısını, “Belediyeciliğin popülist politikalardan kaçınarak, demokratik ve katılımcı bir anlayışla kamu yararını gözeten, yatırım odaklı bir anlayışla yapılması gerektiğine inanıyorum” şeklinde özetledi. Devamında Silivri'nin acil çözüme kavuşturulması gereken sorunu olarak otopark konusunu işaret eden Değirmenci, konuyla ilgili, “Elbette meydan düzenlemeleri çok güzel ama bu kadar otopark ihtiyacı varken çarşı meydanındaki yerin yeşil alana dönüştürülmesini doğru bulmayanlardanım.” yorumunda bulundu.

“İSTENİRSE KENTE ÖNEMLİ YATIRIMLAR GELİR”
“İktidarla belediye aynı partiden değilse işler pek yürümez” görüşüne katılmadığını belirten Başkan Aday Adayı, geçmişte Silivri'yi sağlık, çevre, altyapı, ulaşım, barınma, eğitim, kültür ve benzeri birçok konuda önemli hizmetlerle buluşturduklarını söyledi. Değirmenci, yaptığı açıklamada, “CHP'li belediye, mevcut iktidarla muhalefette o nedenle istediği kadar yardım alamaz anlayışının tamamen karşısındayım. 15 yıllık Belediye Başkanlığı dönemimde hiç iktidarda olmadım sadece Doğru Yol Partisi-Sosyaldemokrat Halkçı Parti hükümeti döneminde yaklaşık 8 ay iktidar yüzü gördük. Orada da parti içi muhalefeti yüzünden daha çok cezalandırıldık. İktidar ya da muhalefete bakmadan çok rahat sorunların çözülebileceğine ve yatırım yapılabileceğine inanıyorum. Ancak şu şartlarla; her alanda olduğu gibi israfın mutlaka önüne geçilmesi, kaynakların doğru kullanılması ve yaratılan kent kaynaklarının mutlak suretle kent yararına kullanılması gerekiyor. Silivri'nin kaynakları yeterli gelmeyebilir, gerek mevcut iktidarla kurulacak diyaloglarla gerekse projelerle Avrupa Birliği'nden alınabilecek kaynaklarla kentimizi hak ettiği seviyeye rahatlıkla getirebileceğimize inanıyorum. Muhalefet belediyesiyle iş yapmak ayıp değildir. İktidar hangi partide olursa olsun istenirse kente önemli yatırımlar gelir.” dedi. Aday olarak seçildiği takdirde önemli projelerle tekrar bir araya geleceklerini de sözlerine ekledi.
Toplantı, soru ve görüşlerin alınmasının ardından sona erdi. Silivri SİAD yönetimi, Değirmenci'yi nazik ziyareti için teşekkür ederek ve çıktığı yolda başarılar dileyerek uğurladı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP