Değirmenci: Chp De Namussuzlara Yer Yok

Değirmenci: Chp De  Namussuzlara Yer Yok

27.12.2011 11:34:51
CHP Silivri eski İlçe Başkanı Selami Değirmenci, düzenlediği basın toplantısında askıya çıkan üye listelerine itirazlarını ve gerekçelerini açıkladı. 31 Ağustos 2011 tarihinden sonraki üyeliklerin, eski tarihe göre düzenlendiğine dikkat çeken Değirmenci, bu konuda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’den daha aktif çalıştığına vurgu yaptı. Işıklar’ın, basın toplantısında “Ben bu olayın tarafı olmayacağım. Üyeliklere karışmıyorum” şeklindeki ifadelerini de “Kaybedeceği endişesiyle kendini sıyırmaya çalışıyor” sözleriyle anlattı.

“GERİYE DÖNÜK ÜYE KAYITLARI MEVCUT”
Değirmenci, düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu: “PM’miz, 31 Ağustos 2011 tarihine kadar olan üyelerin delege seçilebileceklerini ve ilçe başkan seçiminde oy kullanabileceklerini belirledi. Elbette bu tarihten sonra üye kayıtları durmayacak. Ama 31 Ağustos 2011 tarihinden sonra partiye üye olanların kongre sürecinde oy kullanmaları mümkün değil. Bunu da her zaman ifade ettik. CHP Silivri İlçe Örgütü olarak, 31 Ağustos 2011 tarihinden önceki, oy kullanabilecek durumdaki üye sayısı 2 bin 804 kişiydi. Mevcut ilçe yönetimi, Belediye Başkanı’nın da olağanüstü gayretiyle yaklaşık 477 kişi adına, 10-25 Kasım tarihleri arasında üye kayıt formu hazırladı. Bunların yaklaşık 60-70’ini tüzüğümüzün 12. Maddesine göre üye yapıldı. Geriye kalan yaklaşık 400 kişi de, genel sekreterle anlaşmak kaydıyla, geriye dönük olarak formlara tarih atılmak suretiyle, üye yapıldı. Yani Kasım’da yapılan üyeliklerin formlarına Temmuz ve Ağustos aylarının tarihleri atıldı.

“477 ADET USULSÜZ KAYIT VAR”
Bunun en güzel kanıtı, 11 Kasım tarihinde Genel Merkez’den ilçeye gelen üye kayıtlarıdır. Üyenin oy kullandığı yere üye naklinin alınmasıyla birlikte gerçekleşen kayıtlar ışığında 2804 net üye kaydımız vardı o tarihte. Oysa askıya çıkartılan üye listesindeki rakamı 3 bin 380 civarlarında. Yapmış olduğumuz incelemelerde bunun 95 âdetinin adres nakliyle geldiğini görüyoruz. Genel seçimlerde Silivri’de oy kullandığı için, Genel Merkez bu üyeleri Silivri’ye nakletmiş? 477 âdetinin de usulsüz kayıt yapılarak listelerde yer aldığını tespit ettik. Bu 477 usulsüz kaydı incelersek, bunlardan 81’nin Selimpaşa’ya,  76’sının Alibey Mahallesi’ne, 74’ünün Mimarsinan Mahallesi’ne, 44’ünün Yeni Mahalle’ye, 38’nin Fatih Mahallesi’ne, 24’nün Piri Mehmet Paşa’ya, 24’ünün Değirmenköye, 20’sinin Gümnüşyaka’ya, 16’sının Çanta’ya, 16’sının Danamandıra’ya, 64’ünün de diğer köy ve mahallere dağıtıldığını görmekteyiz.

“USULSÜZ ÜYELERİN YAZILI BEYANLARI VAR”
Bu üyelerden 15 kişinin bizde beyanları da var. Kendileri, bu beyanlarında, partiye 15 Kasım 2011 tarihinden sonra kayıt olduklarını doğrulamakta. Gerekirse bunları da delil olarak sunacağız. Bu yapılanların suç olduğu ve gerekirse partiden ihraca kadar götüreceği de açık.  

“KAYITLARI MATKAP’A DA SUNDUK”
Bu usulsüz üye kayıtlarını gördüğümüzde, gelen kayıtlardan bir CD hazırlayarak, 15 Kasım 2011 tarihinde, mevcut üye kayıtlarının net sayısını ve bundan sonra yapılacak üye kayıtlarının usulsüz olacağını söyleyerek Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Nihat Matkap’a da sunduk. Hatta itirazda bulunacağımızı da kendilerine ifade ettik. Ve söylediklerimizi yarın öbür gün ispat edebilmek adına, bu hazırladığımız CD’den bir tane de gazeteci arkadaşıma verdim. Daha önce de bunu ifade etmiştim.  

Haberin devamı 27.12.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP