Danamandıralı çiftçilere süt hijyeni eğitimi verildi

Danamandıralı çiftçilere süt hijyeni eğitimi verildi

15.10.2018 10:03:15

İBB, süt ve süt ürünlerinin sağlıklı, bilinçli ve ekonomik olarak üretilerek nihai tüketiciye ulaştırılabilmesi amacıyla çiftçilere ‘Süt Hijyeni ve Sanitasyon' eğitimi vermeye başladı. 7 ilçede, 29 farklı noktada verilecek eğitimlerin ilki Silivri Danamandıra Mahallesi'nde başladı.

Veteriner Ahmet Keskin tarafından verilen eğitimde mahalle sakinlerine süt ve süt ürünlerinin daha hijyenik ve sağlıklı olması adına bir dizi önlem ve bilgi aktarıldı.

KESKİN: AVRUPA STANDARTLARINDA SÜT ÜRETECEKLER
İBB Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Ahmet Keskin yaptığı açıklamada, “Maalesef süt üreticilerimiz temel bazı hijyen konularını göz ardı ederek, kaliteli süt üretemiyorlar. Biz bu eğitimlerle üreticilerimizi bu konuda bilinçlendirerek daha sağlıklı sütün ulaşmasını hedefliyoruz. Böylece Avrupa standartlarında kaliteli bir süt üretimi gerçekleştirecekler. Yetiştirici birlikleri ve muhtarlarla iletişime geçip eğitim yerlerini belirliyor ve sonrasında yetiştiricilerimizi davet ediyoruz. Eğitimlerimizi yüz yüze olacak şekilde gerçekleştiriyoruz.” dedi.

MERİÇ: ÇİĞ SÜTÜN HİJYENİ KONUSUNDA ÇOK DUYARLI OLMAK ZORUNDAYIZ
Eğitime katılan mahalle sakini Arif Meriç ise, “Beslenmemizde önemli bir yere sahip olan süt, hijyenik koşullarda üretilmediği, saklanmadığı, işlenmediği, gerekli kontrollerinin yapılmadığı durumlarda sağlığımız üzerinde önemli tehdit oluşturabilmekte. Bu açıdan çiğ süt hijyeninde farkındalığı, bilgiyi, beceriyi ve yeterlilikleri artırmak için verilen eğitimi önemsiyorum. Bu eğitimler ortaya koyacağı sonuçlar itibariyle toplum sağlığının korunması adına önemli değerler sağlayacak.” diye konuştu.

ÇELİK, EĞİTİMLERİN TEKRARLANMASINI İSTEDİ

Danamandıra Mahalle Muhtarı Cengiz Çelik de bu gibi eğitimlerin süt ve süt ürünleri üretimi yapan üreticilerin yararına olduğunu dile getirdi ve daha sık olmasının faydalı olacağını belirtti.
Haber Merkezi

YORUM YAP