Cumhuriyeti Anlamayanlara, Millet Ders Verecek

Cumhuriyeti Anlamayanlara, Millet Ders Verecek

31.10.2011 11:34:36
CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Uğur Mumcu Meydanı’ndan başlayarak, Atatürk Anıtı’na kadar devam eden bir yürüyüş düzenledi. Anıtta saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından iptal edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programları hakkında CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, açıklamada bulunarak görüşlerini şöyle ifade etti:
“Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünü kutlamaya hazırlanırken şehitler verdik, Van’da Erciş’te yüzlerce insanımızı kaybettik, binlerce yaralımız var…
Elbette acımız büyük. Ama bu büyük acıları gerekçe göstererek Cumhuriyet törenlerini iptal etmek doğru değildir. Çünkü Cumhuriyet “tasada ve kıvançta beraber olmak” demektir.
Ayrıca Cumhuriyet, “kimsesizlerin kimsesi olmak”, Van’a Erciş’e daha fazla sahip çıkmak demektir. Resepsiyonların iptalini anlayışla karşılarız… Ama resmi tören geçişlerini, okullarda Cumhuriyet etkinliklerini iptal etmek, Cumhuriyeti anlamamak demektir. Cumhuriyetin erdemlerini bilmemek demektir.
Bu kararı alanlar, öğrencilerini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine hazırlayan, depremde şehit olmuş 63 öğretmenimizin aziz ruhlarını incittiklerinin acaba farkındalar mı?
Unutulmamalı ki, Cumhuriyet, Uluslaşma yolunda attığımız en büyük adımın hatırlanmasıdır.
O adımın gerisinde yaşanmış büyük acılar, büyük felaketler vardır. O adımın gerisinde binlerce şehidin kanı vardır. Bu topraklarda hür bir şekilde onurluca yaşamanın çelik iradesi vardır.
O adımın gerisinde, bu ülkede yaşayan herkesin, kıvançta ve tasada birlik ve beraberlik yemini vardır. Atalarımızın ettiği o yemin, bir daha bozulmamak üzere edilmiş bir yemindir.
Bize, bugün yaşadığımız acıları, ıstırapları ve felaketleri göğüsleme gücü veren işte o yemindir. Van’da bu büyük milleti zor gününde kucaklaştıran işte bu yemindir, bu Cumhuriyet’tir.
Cumhuriyet Bayramları, bu andın her nesil tarafından tekrarlanışıdır.
Bu törenler yeni kuşaklara millet olmanın hazzını yaşatır kıvançta ve tasada bir olmayı öğretir.
Cumhuriyetin ruhunu anlamayanlara, bu büyük millet hak ettiği dersi mutlaka verecektir.”

Haberin devamı 31.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP