Çözüm için bir araya geldiler...

Çözüm için bir araya geldiler...

15.04.2020 09:48:27

İstanbul'dan gelen cenazelerin defin sorununa çözüm için CHP İlçe Başkanı Berker Esen, CHP'nin İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız, Bora Balcıoğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar, CHP Gümüşyaka Sorumlusu Ekrem Kanburoğlu, Gümüşyaka Mahalle Muhtarı Mazlum Güçlü ve böğe sakinleri bir araya geldiler. CHP İlçe Başkanı Berker Esen İBB düzeyinde sorunun çözümü için gerçekleştirdikleri temaslar hakkında bilgi verirken, meclis üyeleri de ilgili birimler nezdinde yaptıkları görüşmelere dair bilgi paylaştılar.

BİR KAÇ GÜN İÇİNDE DEFİN SAYISINDA YARI YARIYA AZALMA ÖNGÖRÜSÜ
Yapılan açıklamaya göre İBB yetkilileri Arnavutköy/Kayabaşı'nda birkaç gün içinde açılacak yeni mezar alanı ile beraber Gümüşyaka'ya intikal eden 10'a yakın cenaze sayısında yarı yarıya bir azalma kaydedilecek.

CENAZE ARAÇLARININ GÜZERGAHINDA DEĞİŞİKLİK TALEBİ İLE DEFİNLER KONUSUNDA BÖLGESEL KISITLAMA ÖNERİLDİ
Cenaze araçları güzergahının yerleşimin yoğun olduğu bölgeler yerine farklı bir yoldan gerçekleştirilmesi ve en azından Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt dışından definlerde kısıtlama taleplerini haklı bulunarak takibinin gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

BIYIKLI: KONUNUN TAKİPÇİSİYİZK
Konuyla ilgili toplantı öncesi bölgenin geçmiş dönem meclis üyelerinden Zafer Bıyıklı da şu açıklamada bulundu: “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da “küresel salgın-pandemi” olarak nitelenen Covid-19/Korona Virüsü ülkemizde de görülmüştür.

“EN AZ VAKA OLAN İLÇEYE, KAYDI BÖLGEMİZDE OLMAYAN CENAZELERİN DEFNEDİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ”
Silivri'de yaşamak güzeldir, dediğimiz güzel ilçemizde en azami yaşanan Covid-19/Korona Virüsü vakalarının meydana gelmesine rağmen 16 milyonluk şehrimizde salgından dolayı ikametgâhı ilçemizde olmamasına rağmen definler İlçemize bağlı Gümüsyaka mahallemize mezarlığına yapılmaktadır.

“KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”
Bir partiliniz, mahalle sakini olarak ilçe başkanım ve İBB meclis üyelerimiz mahalle muhtarımız başta olmak üzere konunun takipçisiyiz. Bu işin ne partisi ne de kişisel çıkarı var. Birlikte olmak zorundayız.” Sevginar SALİ

YORUM YAP