Chpde Hedef %60

Chpde Hedef %60

07.03.2011 11:33:44

Mart ayı örgüt toplantısını gerçekleştiren CHP Silivri’de genel seçim hedefini Belediye Başkan Vekili Tülay Sinkil % 60 olarak açıklarken, en az bir milletvekili Ankara’ya gönderme ilavesini de ekledi.

CHP Silivri İlçe Örgütü Mart Ayı “Örgüt konuşuyor” toplantısını geçtiğimiz akşam Hüseyin Şahin Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Toplantıya katılanlar arasında CHP İl Başkan Yardımcısı ve örgütten sorumlu Ziya Dişanlı, CHP Kadın Kolları Başkanı Figen Gürsöz, Gençlik Kollu Başkanı İzzet Gültekin ve Silivri Belediyesi Başkan Vekili Tülay Sinkil’in yanı sıra CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayları Selami Değirmenci, Abdullah Yıldırım, Mümin Tuğlu, Zehra Eyicil, Tülay Ateş, Hüseyin Aksu, Ahmet Feti Erol, Op. Dr. Beyzade Özkahraman ve Sinan Karahan katılanlar arasındaydı.
CHP Meclis Üyeleri, İlçe Yöneticileri ve partililer toplantının katılımcılarındandı. Katılan aday adaylarından Hüseyin Şahin’in anons edişinde en büyük alkışı Selami Değirmenci’nin alması dikkat çekti.

ŞAHİN: YANLIŞLARDA
KASIT ARAMAYIN
Açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı, CHP’nin sosyal demokrat çizgisinde çalışmalarını kasıtsız bir şekilde sürdüreceği mesajını verdi. “Yanlışlarımız olabilir bunlarda kesinlikle kasıt aramayın” diyen Şahin, “Suç bizdeyse özür dileriz. Ama sizdeyse düzeltmenizi isteyeceğim” şeklinde konuştu. Toplantının aday adayı tanıtımı değil de örgüt konuşuyor anlayışında gerçekleşeceğini belirten Şahin, yine de kısa birer tanıtma konuşması için söz verdi.

“ÖNSEÇİM VURGUSU”
CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin milletvekili aday belirlemesinde önseçim yönteminin öncelikleri olduğunu vurguladı. 

SİNKİL: HEDEF YÜZDE 60
OY VE ANKARA’YA
TEMSİLCİ GÖNDERMEK
Şahin’den sonra toplantıda söz alan ikinci isim Silivri Belediye Başkan Vekili Tülay Sinkil oldu. Sinkil yeni ilçe başkanını kutlayarak başladığı konuşmasında, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi projesi nedeniyle yurt dışında bir programa katılan Özcan Işıklar’ın selamını iletti.
“Türkiye ve Silivri’nin şu anda en önemli gündemi genel seçim” diyen Sinkil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa bir süremiz kaldı. Önemli bir çalışma sürecine girerken tempomuzun yoğunluğunu arttırmalıyız. İlçe Başkanımızın atamasını beklerken sıkıntı ve stres yaşadık. Ama bunlar geride kaldı. Yolumuza ve önümüze odaklanmalıyız.
Silivri İlçe Örgütünün çok önemli bir sorumluluğu var. Yerel seçimlerde aldığımız oy oranına genel seçimlerde yetişmeliyiz. Ve bu seçimlerle Ankara’ya Silivri’den bir temsilci göndermeliyiz. Silivri gelişim potansiyeli çok yüksek olan bir ilçe. Rakiplerimizin büyük hedefleri var. Birlik ve beraberlik içinde tek yumruk olarak çalışmalıyız. Çalışmadan başarı sağlamamız mümkün değil. Doğru yöntem ve çok çalışmayla hedefimize yürümeliyiz.
İki ay önce yapılan bir anketin sonuçlarını masaya yatırdık geçtiğimiz günler belediyedeki grup arkadaşlarımız ile birlikte. Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusuna CHP yanıtı verenlerin yüzdesi 30-35 arasında değişiyor. Kararsızların oranı ise 20-25 arasında. CHP olarak özellikle bu kararsız kesimine odaklanmalıyız. CHP’nin Silivri’de kemikleşmiş oy oranı yüzde 30-35’lerde. Oyumuzu arttırmak için kararsızları hedef almalıyız. Referandumda zayıf olduğumuz bölgelere yoğunlaşmalıyız.
CHP’nin Silivri hedefi yüzde 60.
Rakibimiz güçlü ve rehavete kapılmamalıyız. İç meselelerini kapatmalıyız.
Yüzde 60 oy oranı ile Ankara’ya en az bir temsilci göndermek CHP Silivri’nin genel seçim hedefinin özeti olmalı. Çalışma ve programımızı buna göre oluşturmalıyız.
İlçe Başkanımız tecrübeli bir abimiz. Belediye grubumuz adına eksiksiz, koşulsuz şekilde ilçe başkanımız ve yönetimin yanında olduğumuzu söylemek istiyorum. Her çağrısına icap etmeyi onur ve şeref sayarız. Seçilmişlik onur ve gururumuz var bu doğrultuda oylarımızı arttırmayı görev biliyoruz.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önemli bir heyecan ve değişim beklentisi getirdi. CHP iktidara en yakın sürecini yaşıyor. Önümüzdeki kısa zaman diliminde çok çalışacağız. Milletvekili aday adaylarımıza başarılar diliyorum.

ŞAHİN: GÖREV ALMA
KONUSUNDA DESTEK
BEKLİYORUZ
Sinkil’in ardından söz alan Hüseyin Şahin, yapılan örgüt çalışmalarına değinerek, görev almaya yönelik üyelere çağrıda bulundu. Referandum sürecinin kısa bir zaman önce gerçekleşmiş olmasının sandık hazırlıkları için önemli bir ön hazırlık oluşturduğunu belirten Şahin, %15 oranlarında bir değişimin zorunlu olduğunu belirtti. Kılcal damar örgütlenmesinin son düzenlemeleri ile örgüt temsilcilerine yönelik eğitimlerin sürdüğünü vurgulayan ilçe başkanı, “Neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz. Görev alma konusunda üyelerimizden destek bekliyoruz” dedi.

“LUZUMSUZ TARTIŞMALARDAN
KAÇININ” UYARISI
Parti çalışmalarına ilgi ve desteğin geliştirilmesi, parti aidatlarının dayanışma örneği olarak algılanması gerektiğini ifade eden Şahin, lüzumsuz tartışmalardan kaçınılmasını istedi. Genel Merkez kaynaklı talimatları üyelerine aktaran CHP İlçe Başkanı, “Hızımızı yavaşlatacak tartışmalardan kaçının” vurgusunda bulundu.

DİŞANLI: ENERJİMİZİ İÇE
DEĞİL, DIŞARI ODAKLAMALIYIZ
CHP İl Başkan Yardımcısı ve örgütten sorumlu Ziya Dişanlı, söz alarak “Sizlerden biriyim” şeklinde seslendiği Silivrili partililerine, şöyle seslendi: “Silivri şanslı bir ilçe. Hüseyin Şahin’e yeni görevinde başarılar diliyorum. Güzel şeyler başaracağına inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi hayata geçirmeliyiz. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP için bir şans. Enerjimizi dışarıya odaklamalıyız. Rakibimiz sayısal ve parasal olarak bizden daha örgütlü. Mücahit olarak girdikleri siyasette müteahhit oldular. Yargıyı ele geçirip, yürütmenin eline verdiler. Bütün değerlerimizi yok etmeye çalışıyorlar. Genel Başkanımızın Aile Sigortası projemizi açıklaması bile kimyalarını bozmaya yetti. Tarım, gençlik, ekonomiye yönelik diğer projelerimizi de sırasıyla halkımıza anlatacağız. Tek umudumuz sizlerin çalışması. Kadın ve gençlerimize özellikle çok büyük görev düşüyor. Önce bizim inanmamız lazım sonra insanları inandıracağız. Ev, esnaf, dernek, STK, muhtarlarımıza yönelik ziyaretlerimizi kesintisiz sürdüreceğiz.”

YILDIRIM, GENEL
MERKEZ KARARLARINA
SAYGI DUYULMASI
GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ
Örgüt toplantısında partililere söz hakkı tanındıktan sonra milletvekili aday adayları kısaca kendilerini tanıttı. Abdullah Yıldırım, siyasette “ben” yerine sürekli “biz” yaklaşımını sergilediğini belirtirken, milletvekili belirleme yöntemi konusunda genel merkezin kararına saygı duyulması gerektiğini belirtti. Yıldırım, CHP’ye yıllardır emek verdiğini açıklamalarında ayrıca vurguladı.

TUĞLU MİLLETVEKİLİ
ADAY ADAYLIĞINI
PAZARTESİ GÜNÜ ŞİMŞEK’LE
BİRLİKTE AÇIKLIYOR
Mümin Tuğlu, söz alarak Pazartesi günü aday adaylığını Necmi Şimşek ile birlikte açıklayacağını ifade etti.

DEĞİRMENCİ-
EREL ATIŞMASI
Selami Değirmenci, önseçim yöntemini savunurken, üyelerin söz aldığı bölümde kendisine üstü kapalı “aday adayları kendilerini tanıtırken şov yapmasın” ve “delegeler bazında yapılacak ön seçim demokratik olmaz. Önseçim üyeler arasında yapılsın” değerlendirmeleriyle göndermede bulunan Nursel Erel’e yanıt verdi. Değirmenci, partiler düzeyinde önseçime destek verdiğini söylerken, “Silivri örgütü beni tanıyor. Kendimi burada tanıtmama gerek yok. Diğer bölgelerden davet alırsam gider kendimi tanıtırım” dedi.
Kendini tanıtan milletvekili aday adayları arasında en büyük alkışı tekrar Selami Değirmenci aldı.

Haberi 03 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP