CHP Grubu adına Balcıoğlu söz aldı

CHP Grubu adına Balcıoğlu söz aldı

7.11.2023 11:32:03

Silivri Belediyesi Kasım Meclisinde, CHP Grubu adına Bora Balcıoğlu söz alarak gündem hakkında kapsamlı bir değerlendirmede bulundu.

Melih Yıldız'ın izinli sayıldığı Silivri Belediye Meclisinin Kasım ayı birinci oturumunda CHP Grubu adına Bora Balcıoğlu konuştu. Balcıoğlu'nun temas ettiği konular şöyle: “Bu günkü meclis oturumumuzun gündemi yoğun, malum. O sebeple sözlerimi kısa tutarak Kasım ayında kutlamamız, anmamız gereken bazı önemli, gün ve şahsiyetlerimizden bahsetmek istiyorum müsaadenizle…
“ŞEHRİMİZİN KURTULUŞUNUN 101. YILI KUTLU OLSUN!”
Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün emrindeki şanlı ordumuz; milletimizden aldığı güç ve koşulsuz destek sayesinde 7 düvele karşı tarihte eşi görülmemiş bir mücadele sergilemiş ve nihayetinde düşman kuvvetlerini topraklarımızdan defetmiştir. Bu karanlık dönemde, 2 yıldan uzun süre işgal altında kalan Silivri'miz ise 1 Kasım 1922 tarihinde kurtuluşunu ilan etmiştir. Şehrimizin kurtuluşunun 101. Yılı kutlu olsun!
Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılını coşkuyla idrak ettiğimiz bugünlerde özellikle ifade etmek isterim ki Atatürk, aziz şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatanı korumak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Bu sorumlukla Silivri'mize ve İstanbullumuza hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz.
“KADINLARA ŞİDDET UYGULAYAN İNSAN DEĞİLDİR”
Türkiye'de bu yüzyılda hala, ne yazık ki her yıl on binlerce kadın, erkek egemen anlayışın ürettiği fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalıyor; yüzlerce kadın bu sistemli şiddet nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu konu benim için çok önemli. O sebeple lafı süslemeden, eğip bükmeden söyleyeceğim. Kadınlara, fiziksel ya da psikolojik olması fark etmez, şiddet uygulayan her kimse benim gözümde insan değildir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü'nün farkındalığı arttırması dileklerimle; şahsım ve grubum adına net biçimde ifade ediyorum ki ” kadınların haklı mücadelelerinde yanlarındayız, onlarla yan yanayız”.
“KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN 40. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”
Kıbrıs Türk halkı, baskı ve zorluklara karşı sabır, azim ve inançla mücadele ederek, kahraman Türk Askerlerimizin de desteği ile özgürlüğüne kavuşmuş; 15 Kasım 1938 yılında bağımsız bir devlet olarak “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” adını kazanmıştır. “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti” iki ayrı devlet ancak tek bir millettir ve kardeştir. Birlikte mücadele vermişlerdir ve gerektiğinde yine birlikte mücadele vereceklerdir. Bu hususta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı, mücahit Rauf Denktaş'ı, Partimizin genel başkanlarından, dönemin başbakanı, Karaoğlan Bülent Ecevit'i ve dönemin başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan'ı başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.
AGU'YA ALLAH'TAN RAHMET DİLEDİ
Gümüşyaka önceki dönem Belediye Başkanlarımızdan Hüseyin Agu başkanımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.
“20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NÜ” KUTLUYORUM
Devletimiz, çocuklara verilen kıymet konusunda tıpkı kadın haklarında olduğu gibi tarihsel bağlamda pek çok devletten ileride konumlanmıştır. 1924 yılında kabul edilen Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi'ni ilk imzalayanlardan birisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Yine aynı şekilde her yıl kutlanan dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı, (başka ülkelerde henüz çocukların maden ocaklarında çalıştırıldığı yıllarda) devletimiz tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. İşte bu ilerici gelişmeleri bilmek, bizlerin hem devletimize hem de kurucumuza olan bağlılığımızı her geçen gün daha da artırmaktadır. Bu bilgiler ışığında çocukların birer birey oldukları bilinci ve sorumluluğuyla, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü” kutluyorum.
“24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Çocuklarımızdan, gençlerimizden, geleceğimizden bahsederken, onların ülkemize katma değer sağlayan bireyler olmaları yolunda en büyük destekçileri elbette öğretmenlerimizdir. Değerli öğretmenlerimiz! Şahsım ve grubum adına “24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü” kutluyorum. Hakkınızı ödeyemeyiz. İyi ki, varsınız…
“LÖSEMİNİN TEDAVİSİ VARDIR”
2-8 Kasım tarihleri arsında Lösemi yani kan kanseri teşhisi konulan hastalarımıza bilhassa çocuk hastalarımıza dikkat çekmek; farkındalık yaratmak ve destek olmak maksadıyla Lösemili Çocuklar Haftası'nı kutluyoruz. Löseminin tedavisi vardır. Şükürler olsun, kıymetli bilim insanlarımız sayesinde her geçen gün tedavide başarı oranı yükselmektedir. Onların bu ulvi mücadelesinde bizlerin de üzerimize düşen görevler vardır.
“KIZILAY'IMIZ ARACILIĞIYLA KAN NUMUNESİ VEREREK “KÖK HÜCRE BAĞIŞÇISI” OLABİLİRİZ”
Lösemili çocuklarımıza, bizler içim oldukça zahmetsiz onlar için ise birer can kadar kıymetli bir katkı sunabiliriz. Çağrımızın geniş kitlelere ulaşabileceğini bildiğim için müsaadenizle buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Her birimiz, Kızılay'ımız aracılığıyla kan numunesi vererek “kök hücre bağışçısı” olabiliriz. Sizlerden ve tüm halkımızdan istirhamım, şartları sağlayan herkesin 15 dakikalarını ayırarak “kök hücre bağışçısı” olmalarıdır. Bunun dışında imkanı olan herkesin, devlet tarafından resmen tanınan vakıflara madden ve manen destek vermeleri de oldukça kıymetlidir. Bir meclisin huzur hakkını bağışlamamızı öneriyorum. Şimdiden katkı sunak herkese şahsım ve grubum adına teşekkür ediyorum.
“HARF DEVRİMİ'NİN 95. YILINI KUTLUYORUM”
Cumhuriyetimize giden yolda, egemenliğin halka verilmesinin miladı olan Saltanat'ın kaldırılmasının 101. Ve Türkçemizi korumak için stratejik önemi olan Harf Devrimi'nin 95. Yılını kutluyorum.
ÖZGÜR ÖZEL'E TEBRİK
Cumhuriyet Halk Partimizin 38. Olağan kurultayımızda 8. Genel başkanımız olarak seçilen Sayın Özgür Özel'i tebrik ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, 2010 yılından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak vermiş olduğu tüm emekler ve partimize sunduğu katkılar için teşekkür ediyorum.
“FİLİSTİN'DEKİ FELAKETİN BİR AN EVVEL DURMASINI DİLİYORUM”
İsrail Devleti'nin, Filistin Halkı'na, masum siviller, çocuklara, kadınlara uyguladığı ölçüsüz, hukuksuz ve gayri vicdani saldırılar geçtiğimiz günlerde iyice arttı üzüntüyle takip ediyoruz. Ben bir kez daha şahsım ve millet ittifakı grubumuz adına İsrail'in bu saldırılarını kınıyorum. Oradaki felaketin bir an evvel durmasını diliyorum.
“SİLİVRİ-SELİMPAŞA ALTGEÇİDİNİ AÇTIK HAYIRLI OLSUN”
Hepinizin bildiği Selimpaşa Kavşağı ilçemiz için kangren olmuş bir noktadaydı, çözdük..! İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Silivri-Selimpaşa Altgeçidini tüm bağlantılarıyla açtık. İlçemize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.
“ATATÜRK'Ü TARİH ALTIN HARFLERLE YAZMIŞTIR. ÇÜNKÜ BU LİDER TARİH YAZMIŞTIR”
Sizlerin de malumu olduğu üzere 10 Kasım tarihinde ülkemizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. Yılı olacaktır. Bu lideri tarih altın harflerle yazmıştır. Çünkü bu lider tarih yazmıştır. Vatan sevgisi ve cesaretiyle Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden kurucu liderimiz Atatürk, fikirleri ve idealleriyle birlikte hepimizin gönlünde sonsuz kadar yaşayacak. Seni asla unutmayacağız.
Bu düşüncelerle başta yol gösterenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarını özlem, saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”
Sevginar Sali

YORUM YAP