Çerkez soykırımı 152. yılında

Çerkez soykırımı 152. yılında

25.05.2016 15:26:04

Çerkez Soykırımı ve Sürgünü 152. Yılında Silivri'de Kuzey Kafkas Kültür Derneği tarafından anma programıyla kaydedildi. “Unutma, anla, anlat” sloganıyla düzenlenen etkinliğe dernek başkanı Tuncay Özkurt, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleriyle evsahipliği yaparken, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, İlçe Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri de katılımlarıyla destek verdi.

ÖZKURT: SOYKIRIMIN ACISINI 152 YILDIR YÜREĞİNDE TAŞIYANLARIZ
Silivri sahil meydanında gerçekleştirilen program, dernek başkanı Tuncay Özkurt'un konuşmasıyla başladı. Özkurt, “Bizler, ana vatanından sürgün edilmenin ve soykırımın acısını 152 yıldır yüreğinde taşıyanlarız. Bizler, kendi toprağından koparılan, en fazla Türkiye'de olmakla beraber 40 ülkede küllerinden doğanlarız. Mayıs bizim için bir diriliştir. Sizlerin ve tüm dünyanın huzurunda, dilimize, kültürümüze, geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkacağımızı tekrar dile getiriyor, aynı acıları yaşamış ve yaşamakta olan tüm dünya halklarını saygı ile selamlarız" dedi.
Program Silivri Piri Mehmet Paşa Câmii eski imamlarından Recep Hoca'nın Kuran tilaveti ve duasıyla devam etti.
Tarihçi Tahir Tuna'nın Çerkez tarihini anlatan konferansının ardından, sürgün esnasında hayatlarını kaybedenlerin anısına denize siyah çelenk bırakıldı.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP