Çarşı esnafından otopark serzenişi

Çarşı esnafından otopark serzenişi

19.10.2018 09:19:42

Silivri çarşı esnafları, alışveriş için gelen müşterilerinin araçlarının 30 saniye içinde trafik polisleri tarafından çekilmesi ile ilgili yaşadıkları sıkıntıyı çözüm için Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ilettiler. Oda Başkanlığı, iyileştirme için konuyu Kaymakamlığa aktardı.

ESNAFLARDAN, ODALARINA OTOPARK ŞİKAYETİ
Silivri çarşı esnafları yaşadıkları otopark sorunu ile ilgili Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odasına toplu imzalar ile birlikte yaşadıkları sorunları anlatan şu dilekçeyi iletti: “Silivri'de otopark problemi herkesin dilinde olan bir sorundur, otopark bulamayan vatandaşlarımız kısa sureli alışverişlerinde ikinci sıra parkı kullanmaktadır. Her sektörde işlerin durgun olması, yüksek maliyetler son dönemde bizleri fazlasıyla zorlamaktadır. Bu durumlarla mücadele ederken özellikle son zamanlarda çarşı merkezinde müşterilerimizin araçlarını 20 saniye içerisinde çekmeleri işlerimize büyük ölçüde zarar vermektedir. Cirolarımız, müşterilerin sürekli tedirgin olmaları, çekilme korkusu yaşamalarıyla daha da düşmüştür, hatta onları çarşı merkezi dışında alışveriş yapmaya itmiştir. Bu yeni sistemde araç çekilirken görevlilerin aşağı inmemesi çekilecek aracın içinin iyi görememelerine sebep olmaktadır. Alışveriş yapan bir vatandaşımız bıraktığı aracı arka koltuğundaki eşi ve çocuğuyla çekilmeye çalışılmış etrafın uyarısıyla bu duruma son verilmiştir. Neyse ki bir kaza yaşamadan durum atlatılmıştır. Müşterilerimiz ekmek almak için bile duramaz hale gelmiştir. Trafiği rahatlatma amaçlı yapılan bu uygulama trafiği değişlerimizi olumsuz etkilemektedir. Amacımız bu işte çalışan emekçi ve polis memurlarımızı suçlamak değil bu durumun bize zarar verdiğim dile getirmektir. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.”

ESNAF ODASI TALEBİ KAYMAKAMLIĞA İLETTİ
Esnaflardan gelen şikayeti, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkalığı, aşağıdaki dilekçe ile Kaymakamlığa iletti: “İlçemizde çarşı içinde faaliyet gösteren esnaflarımız günümüzün zor koşulları ile mücadele edip ayakta durmakta zorlanmaktadır. Bu zor günlerde bir de işyerlerine gelen müşterilerin araçlarının takibi ve çekilmesi gibi sorunlarla karşı karşıya kalıp iş kaybına uğramaktadırlar. Çarşı içinde bu sorunlarla karşılaşan müşteriler de alış verişlerini çarşı içine girmeden halletme yolunu seçmektedirler. Esnaflarımız da ekte örneğini gönderdiğimiz dilekçe ile odamıza başvurarak sıkıntılarını dile getirmişlerdir.
Çarşı içinde araç çekilmesi ile ilgilenen çekici ve polis memurlarımızın trafiği aksatan araç sahiplerini aracı çekmeden önce uyan yapılmasını, uyarılara uymayan araçlar için gerekli işlemlerin yapılması görüşündeyiz.
Ekonominin zorlu günlerinde esnaf ve sanatkarlarımızı ayakta tutabilmek adına küçük önlemlerin bile onları bir nebze rahatlatacağını düşünmekteyiz.
Konu ile ilgili çalışmaların yapılması için gereğini; Saygılarımızla arz ederiz.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP