Cami girişine trafo merkezi kriz yarattı

Cami girişine trafo merkezi kriz yarattı

22.05.2024 09:16:02

Silivri Yeni Mahalle 7052 Sokak'ta BEDAŞ ekiplerinin başlattığı trafo kurulumu, cami otopark alanına yapılacak olmasıyla tam bir krize dönüştü. Bölge sakinleri, elektrik trafosunun caminin girişine yerleştirilecek olmasına büyük tepki gösterdi. Bu durum karşısında, Silivri Belediyesi ve İlçe Müftülüğü gibi kurumların onayının ne durumda olduğu belirsizliğini korurken, yakın bir noktaya daha önceden kurulan trafo neden kullanılmamış, bu da ayrı bir merak konusu.

Silivri Yeni Mahalle 7052 Sokak'ta (TEM Bağlantı yolu Sarallife karşısında) yapımı yeni tamamlanan caminin giriş bölümüne BEDAŞ ekiplerince trafo merkezi kurulacağı öğrenildi. Kamu alanına düşünülen ancak caminin tam önünde planlanan bu çalışma bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.
Yeni trafo için BEDAŞ ekipleri yol kazıma işlemi gerçekleştirirken, yerin cami girişi olması şaşkınlık yarattı. Bir süre önce tamamlanan ve açılış için gün saydığı öğrenilen caminin ana giriş kapısı önüne ve otopark alanına, tüm ihtişamını bozacak şekilde elektrik trafosu yapılıyor.
VAR OLAN TRAFO NEDEN KULLANILMIYOR?
Bölgede bulunan birçok konut projesini hayata geçiren çeşitli inşaat firmaları, enerji ihtiyacını yalnızca 50 metre uzaklıkta olan bir trafo köşkünden karşılamışken, cami girişine yeni bir trafo binası yapılmasına kimlerin izin verdiği ve neden böyle bir karar alındığı soru işareti yaratıyor.
Diğer yandan mevcut trafonun güç artırımı ile ihtiyaca cevap verebileceği de belirtiliyor.
İZİNLER VE ONAYLAR NEREDEN ALINDI?
Bölge halkı, caminin ana girişine böyle bir trafonun konulacak olmasına veya izin verilmesine kimlerin onay verdiğini sorguluyor. BEDAŞ bu işin neresinde? Silivri Belediyesi bu projeyi nasıl onayladı? Bölgede birçok hazine arazisi bulunmasına rağmen cami girişine elektrik trafosu konulması planını kim yaptı? Cami bağışçısı veya müftülüğün görüşü alındı mı?

Haber Merkezi

YORUM YAP