Bir Pilavcıdan Beklediğiniz Her Şey ve Fazlası; PIlavcızadem!

Bir Pilavcıdan Beklediğiniz Her Şey ve Fazlası; PIlavcızadem!

19.11.2016 12:52:38

Şahin Dirik ve Aleyna Aşçı lezzet avcılığı serüvenlerinde son olarak Pilavcızadem'in sunduğu birbirinden özel tatlara ilişkin deneyimlerini sizin için kaleme aldılar.

Hepinize tekrardan merhaba çok değerli okurlarımız! Sizlere saygı ve sevgilerimizi bu kez de yeni yayın organımız Hürhaber Gazetesi'nden gönderiyoruz! Sizleri farklı lezzetlerle tanıştıracağımız mekânları ziyaret edip, Silivri'nin saklı lezzetlerini adeta birer, birer “avladığımız” bu çok özel köşemiz bundan böyle her Cuma Hürhaber Gazetesi aracılığıyla sizlerle buluşacak. Ayrıca tek değişiklik yayın organımız değil. Birçoğunuzun da kolaylıkla fark edebileceği üzere Gamze arkadaşımız aramızdan ayrıldı. Siyasi sebeplerden ötürü yaşanan bu ayrılığın ardından Aleyna Aşçı isimli arkadaşımızla anlaştık ve köşemizin adını “Şahin ve Aleyna ile Silivri'yi Tadıyoruz” olarak yeniledik. Neyse, lafı daha fazla uzatmadan bu haftaki lezzet deneyimimizi sizlere de aktaralım...
Bu hafta yine açılışının üzerinden henüz yaklaşık bir buçuk ay geçmiş, “genç” işletmelerimizden biriyle karşınıza çıkıyoruz. Bu işletme Türkiye'de pilav konusunda adından söz ettirmeyi başarmış meşhur marka “Pilavcızadem'in” Silivri Şubesi. Bu işletmenin Silivri'ye “pilavcı dükkânı” konseptiyle açılan ilk yer ve kulvarında adeta rakipsiz olduğunun altını çizelim. Tabi şimdilik…
Pilavcızadem'in ana şubesi Beylikdüzü'nde ve Türkiye'de 40 küsür şubesi bulunmakta. Pilavcızadem'in Trakya'da isim hakkı Ali Demirtaş tarafından satın aldı ve böylece marka Silivri'miz ile buluştu. Mekânın sahibi Ali Demirtaş, işletmesini Doğuş Kara adında genç bir arkadaşımız üstleniyor. Gayet de başarılı. Aslında Pilavcızadem Silivri'ye ilk kez geçtiğimiz yaz (muhtemelen Silivri'nin en kaliteli sitelerinden biri olan) Marmara Uyumkent'in içinde yer alan şubesiyle geldi. Bu dükkân yalnızca sezonluk kazanç sağlayan bir işletme olduğundan yılda sadece birkaç ay aktif olarak çalışacak. Bunun dışında işler bu yazımıza konu olan mevcut şube ile yürütülecek.
Bakmayın siz “pilavcı dükkânı” diye bahsettiğimize, Pilavcızadem bundan çok daha fazlası. Menülerinde çorba çeşitlerinden ciğere, köfteden kavurmaya, fast foodtan tatlılara kadar birçok farklı lezzet mevcut. ‘Yok, ben illa pilav yiyeceğim' diyorsanız işiniz yine zor. Onca çeşit pilavın içinden seç seçebilirsen. Kuru fasulyeli mi istersin, nohutlu mu? Tavuklu mu istersin, köfteli mi, ciğerli mi yoksa kavurmalı mı? Seçeneklerin içinde rahatlıkla kaybola- bileceğiniz bu işletme yazımızın başlığında da ifade ettiğimiz gibi bir pilavcıdan bekleyebileceğiniz her şeye ve hatta fazlasına sahip. Biz ayran eşliğinde birer tabak klasik tavuklu pilav, kızarmış patates ve soslu tavuktan birer parça tattık... Açıkça söylemek gerekirse beğenmediğimiz tek bir şey dahi olmadı! Maşallah…
Sizleri biraz da dükkânın dekorasyonuyla ilgili bilgilendirelim. Beyaz ve turkuaz renklerinin hakim olduğu mekanın genel havası gayet iç açıcı. Mekân iki katlı ve üst katta akşamüstleri harika bir gün batımı manzarası seyretmek mümkün. Masa sandalye sayısı bu tarz bir işletme için gayet yeterli.
Alt kattaki büyük Atatürk resmi ve mekânda ayaklarınıza dolanan şirin mi şirin kedicikler ise gönlümüzü fetheden diğer etmenlerden bazıları.
Mekânla ilgili pek çok şey gayet olumlu. Konsept güzel, çalışanlar güler yüzlü, tatlar yerinde, toplu sipariş ve paket servisi de mevcut. Ancak servis biraz daha hızlı olmalı… Bu yüzden hizmet kulvarından bir puan kırdık.
Mesele lezzet kulvarına gelince diyecek söz kalmıyor. Hizmetten 4, lezzetten 5 puan verdik efendim.
Pilavcızadem'in özellikleri böyle sıralanır gider ancak en iyisi bir de sizin gidip denemeniz. Pilavcızadem Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Yosun Sokak No 16/A (Hasan Özvarnalı okulunun karşısında) yer alıyor.
Bu lezzeti kaçırmanızı pek tavsiye etmeyiz!


Ayrıca bizleri instagram sayfamız olan “@silivriyitadiyoruzz” hesabından da takip edebilirsiniz. Haftaya Cuma görüşmek üzere!

 

 

YORUM YAP