Berrak Anaokulu’nun yaz günlüğünden kareler

Berrak Anaokulu’nun yaz günlüğünden kareler

3.08.2016 10:46:02

Berrak Anaokulu Yaz Okulu öğrencileri, renkli günlüklerini keyifli etkinliklerle dolduruyor.

İlçemiz Gümüşyaka Mahallesi'nde hizmet veren Berrak Anaokulu, Yaz Okulu'nda iki haftayı geride bıraktı. Kıymetli varlıklarının yaz tatilini eğlenerek öğrenmeye devam etmeleri için anaokulunu tercih eden veliler oldukça memnun. Minikler, öğretmenleriyle birlikte Yaz Okulu programında yer alan bir birinden renkli etkinliklerde keyifli anlar yaşıyor. Sabahları okulun mis bahçesinde yoga yaparak güne merhaba diyorlar. Öğretmenlerini dikkatle izleyen ve hareketleri birebir yapan minikler nefes çalışmalarını ve dinlenme rahatlama tekniklerini uyguluyor, yoga sayesinde dikkat, denge ve esnekliklerini arttırıyor. Ardından diğer etkinliklere geçiliyor.
Haftanın belirli günlerinde ise yüzme dersleri veriliyor. Okul bahçesindeki mini aqua parkın yanı sıra Eser Otel'deki havuza da götürülen minikler, burada yüzme dersleri alıyorlar. Dersler oldukça eğlenceli geçiyor.
Bir başka eğlenceli etkinlik ise at çiftliğinde gerçekleştiriliyor. Atlara binmek onları oldukça heyecanlandırıyor. Atlarla tanışarak kısa sürede onları seven minikler, binicilik derslerinde onlarla birlikteliklerde birlikte çalışma, sorumluluk ve paylaşım duyguları ortaya çıkıyor. Özgüvenleri gelişiyor. Başarmanın sevinci ise ödül oluyor.
Berrak Anaokulu minikleri geçtiğimiz hafta KİPA AVM'de bulunan Oyun Atölyesi'ni de ziyaret etti. Burada kinetik kumla tanışan minikler, motor becerilerini, duygusal gelişimlerini geliştirdi, çizme ve yazma öncesi gelişimlerini, konuşma ve dilini, yaratıcı düşünme gücünü destekledi, dikkatlerini arttırdılar. Eğlenirken kinetik kumun faydalarından da yararlandılar.
Berrak Anaokulu'nda Yaz Okulu günlüğü planlanan etkinliklerle öğretmenlerin rehberliğinde, öğrenciler için doludizgin sürüyor.
Renginar SALİ

YORUM YAP