“Bayrağı daha yukarılara taşımak boynumuzun borcu”

“Bayrağı daha yukarılara taşımak boynumuzun borcu”

25.04.2017 13:40:04

Tek aday olarak girdiği MHP Silivri İlçe Teşkilatı kongresinde Başkan seçilen Zafer Yalçın, “Aldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak boynumuzun borcudur” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilatının 10. Olağan Kongresi Pazar günü gerçekleştirildi. Şenol Türkyılmaz'ın 10 yılın ardından aday olmadığı genel kurulda Ülkücüler yola Zafer Yalçın ile devam etme kararı aldı.

YALÇIN: BU BAYRAK YARIŞIDIR VE GALİBİ KUTLU DAVAMIZDIR
Kongrede adaylık konuşması yapan Zafer Yalçın duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “10. Olağan kongremize hoş geldiniz. Bugün burada doğduğum toprakta, inandığım davanın temsilciliğine aday olarak huzurunuzda bulunmaktan şeref duyuyorum. Ancak unutulmaması gereken bir şeyi daha dile getirmek isterim. Biliyorsunuz ki tüm makamlar geçicidir. Tüm sıfatlar arkada bırakılacaktır. Her ülkücü iyi bilir ki bu bir bayrak yarışıdır ve galibi sadece ve sadece kutlu davamız olacaktır. Asıl olan gönüllere girmek, gönüllerde yer almak. Biz makama mevkie talip değiliz, biz gönüllere talibiz ve gönüller yapmaya geliyoruz.

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİ SİLİVRİ'NİN KURTARICISI YAPMAK NİYETİNDEYİZ”
Bilindiği üzere ilçemiz gün geçtikçe kozmopolit bir şehir oluyor. Anadolu'nun, Güney Doğu Anadolu'nun, Doğu Anadolu'nun ve Trakya'nın yiğitleri kol kola, sırt sırta Milliyetçi Hareket Partisini Silivri'de bıkılan, korkulan, ötekileştiren siyasilerin alternatifi ve kurtarıcısı yapmak niyetindeyiz. Ülkücü hareketin her mensubunun bizim bu hayalimizin gerçekleşmesi için elinden geleni yapacağında şüphem yoktur.

“ÜLKEYİ MİLLİYETÇİ VE ÜLKÜCÜLER YÖNETECEK”
Geçen günlerde adaylık açıklamamı yaparken söylediklerimi huzurunuzda tekrar etmek isterim. Kimsenin şüphesi olmasın ki Milliyetçi Hareket Partisi halk oylaması sonrası gerekli plan ve programı yapacak.
Ülkeyi milliyetçi ve ülkücüler yönetecek. Bizler zafere değil sefere memuruz. Bu yolda gayret bizden destek sizden, akıbet Allah'tandır.

“SAKIN OLA YEİSE KAPILMAYIN”
Ülküdaşlarım; her biriniz kıymetli her biriniz vazgeçilmezsiniz ve her birinizin sırtında davamızın büyük yükü ve ağırlığı var. Sakın ola yeise kapılmayın; “benim ne kıymetim var”, “çabamın ne değeri var” demeyin. Unutmayın; bir mıh bir nal kurtarır, bir nal bir at kurtarır… Bir at bir yiğidi, bir yiğit vatanı kurtarır. Bu düsturla önce ilçemizde sonra Türkiye'mizde başarıyı sağlayacağız en sonra da kızıl elmamız Turan'da hep beraber buluşacağız.

“ŞENOL BAŞKANIMIZDAN ALDIĞIMIZ BAYRAĞI DAHA YUKARILARA TAŞIMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”
Sözlerimi bitirmeden yol başçımız Şenol Türkyılmaz Başkanıma; tüm Silivri ile teşkilat mensuplarımız adına saygı ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Gerek İstanbul'da gerekse Silivri'de ülkücü harekete damga vurmuş, tüm ülkücülere ağabeylik yapmıştır. Yöneticilerinin bile yorulduğu, tükendiği anlarda bitmek tükenmez gayreti ile soyadının hakkını vermiş, yılmamış bizi de çalışma azmi ve gayreti ile doldurmuştur. Şenol Başkanımızdan aldığımız bayrağı daha yukarılara hep birlikte taşımak boynumuzun borcudur. Bu vesile ile hepinizin huzurunda kendisine bu sözü vermek isterim. Son olarak söylemek isterim ki Aziz Türk Milleti ferah olsun Ülkücü ve Milliyetçiler son nefer ve nefesini verene kadar Türkiye dimdik ayakta kalacaktır. Kongremize katılan tüm Türkiye sevdalılarını saygı ile selamlıyor içinde bulunduğumuz Miraç Kandilimizin tüm İslam Alemine ve kongremize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Allah'a emanet olun, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Ne mutlu Türküm diyene.”

MHP'NİN YENİ YÖNETİMİ
Zafer Yalçın'ın başkanlığında oluşturulan MHP Silivri İlçe Teşkilatının asil yönetimi şu şekilde belirlendi: Yıldırım Aşkın, Gökhan Daşgın, Murat Karasu, Hakan Arcan, Mustafa Budan, Aylin Mehmetçik, Emrah Esen, Orkun Çetinkaya, Bülent Çimen, Binnaz Kaya, Hasan Çabukel, Tansel Köksalan, Gökmen Çelikel, Sibel Yıldız, Adem Uçar, Sezer Aydemir, Erdal Bilir ve Hakan Koç.
Yedek yönetimde yer alan isimler ise şunlar: Sema Arcan, Metin Öney, Adem Ertekin, Halil Serdar Baran, Gökay Türkyılmaz, Serdar Demirtaş, Alparslan Tanık, Fatih Topaloğlu, Gökhan Gülfer, Mesut Üner, Hacı Mehmet Yılmaz, Bahadır Yılmaz, Okay Pehlivanoğlu, Sevim Arcan, Serhat Altaş, Kemal Demirtaş, Ramazan Erdaş ve Zeynel Abidin Eroğlu.
İl Delegesi asil listesi şu şekilde belirlendi: Şenol Türkyılmaz, Zafer Yalçın, Menderes Tanık, Aycan Yılmaz, Yıldırım Aşkın, Sema Arcan, Aylin Mehmetçik ve Alkan Yılmaz.
İl Delegesi yedek listesinde yer alan isimler ise şunlar: Gökhan Daşgın, Toygun Ünver, Seçkin Karaç, Çetin Ateş, Ozan Güler, Mustafa Ukusuz, Mehmet Özer ve Cavit Taşdemir.


KİMLER KATILDI
MHP Silivri İlçe Kongresinde teşkilat mensupları ve Ülkü Ocaklarının yanı sıra Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkan Vekili Asım Kıyıcı, muhtarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, STK Temsilcileri katılanlar arasındaydı. Kongreye çelenk gönderenler arasında Silivri Belediye Başkanı, CHP Silivri İlçe Örgütü, AK Parti İlçe Başkanı, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Şoförler Odası Başkanlığı, Aslan Elmas, AKS Rent A Car, Nurullah Arıkan, Festival Çiçek ve Organizasyon, Nurullah Arıkan, Tuncay & Sertunç Yılmazer yer aldı.

 

Haber: Sevginar SALİ

YORUM YAP