Başkan Yılmaz: Silivri’de ‘ceketimi koysam kazanırım’ dönemi bitti

Başkan Yılmaz: Silivri’de ‘ceketimi koysam kazanırım’ dönemi bitti

28.03.2024 10:54:02

Alibey Mahallesi'nde düzenlenen programda Silivrililerle buluşan Başkan Yılmaz, Silivri'ye kazandırdığı birçok projenin muhalefet adayı tarafından “seçim vaadi” olarak açıklandığını söyledi. Silivri'de “ceketimi koysam seçimi kazanırım” döneminin sona erdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Artık Silivri'de eser ve hizmet siyaseti var. Artık Silivri'de üretken belediyecilik devri hüküm sürüyor” dedi.site 2_6
Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Silivri Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Volkan Yılmaz, Alibey Mahallesi'nde düzenlenen programda sevgi seli ile karşılandı. Programda konuşan Başkan Yılmaz, Silivri'ye kazandırdığı birçok projenin muhalefet adayı tarafından “seçim vaadi” olarak açıklanmasına dikkat çekti. Muhalefetin Silivri'de vatandaşın karşısına seçimden seçime çıktığını dile getiren Başkan Yılmaz, ilçede artık “ceketimi koysam seçimi kazanırım” döneminin sona erdiğini ifade etti.
“SİLİVRİ'DEN HABERLERİ YOK”
Hayata geçirdiği hizmetleri muhalefet adayının seçim vaadi olarak açıklandığını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Biz bugün eserlerimizle, hizmetlerimizle, projelerimizle sizlerin huzuruna çıkmaktan o kadar mutluyuz ki. Bizim Silivri'ye, Silivri'nin kadınlarına, gençlerine karşı sorumluluklarımız var. Ama heybesi boş olanlar atıp tutuyor. Ama meydanın boş olmadığını unutuyorlar. Atıp tutmak kolay ama karşınıza biri gelir gerçekleri tak tak yüzünüze vurur. Vuralım mı gerçekleri yüzünüze? “Dershane yapacağım” diyor birisi. Ya 2 yıldır Silivri'de ücretsiz, öğle yemeklerinin belediyeden, çayın, kahvenin, çorbanın ücretsiz olduğu, 2 yıldır Silivri Belediyesi, Kadir Has Üniversitesi eğitim akademisi var. 40 para almadan 200 çocuğumuz burada dershaneye gidiyor. Üstelik geçen yıl dershaneler arasında birinci oldu Silivri Belediyesi dershanesi. Neymiş efendim dershane yapacaklarmış. Ya var kardeşim var.
Şimdi güler misin ağlar mısın? Seçim vaatlerinde ne var biliyor musunuz arkadaşların? Engelsiz yaşam merkezi yapacaklarmış! Yahu sen daha Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezinin Silivri Belediyesi ve hayırsever marifetiyle yapıldığını bilmiyorsun; Silivri'ye hizmet için yola çıkmışsın. Gülerler adama gülerler. Kendine güldürme. Gel bir gün elinden tutayım gezdireyim sana engelsiz yaşam merkezini. Silivri'den bir haberler. Biçareler, zordalar ve dardalar. Vatandaşın karşısına seçimden seçime çıkmaya alışmışlar.
Ne diyor? “Biz çocuklara beslenme çantası, beslenmelerini vereceğiz”. Şu an 1.100 çocuğun beslenme çantasını biz hazırlıyoruz biz. Ama haberleri yok.
“DÜNYADAN HABERLERİ YOK, ALGI BELEDİYECİLİĞİ VAR BUNLARDA”
Dünyadan haberleri yok. Algı belediyeciliği var bunlarda. Bir yerlerden bakıyorlar ‘kes, kopyala, yapıştır' yapıyorlar.
Niye haberleri yok biliyor musunuz? Çünkü fakirle, fukarayla dertlenmiyorlar. Onların yanına gidip halini hatırını sormuyorlar.
Ne yapacaklarmış? Gençlik ve kültür merkezi. Ya temelini attık ya arkadaşım. Yapıyoruz, yapıyoruz.
Silivri'de spor adası yapacakmış. Ya spor adasının temeli atılalı 4 ay oldu 4 ay. Bölgenin en kapsamlı, en donanımlı, içerisinde spor lisesi olan ve her türlü etkinliğin yapılacağı spor adası bitmek üzere arkadaş, günaydın. “Spor adası yapacağım” diyor.
“SOSYETE BELEDİYECİLİĞİNE SON, SOSYAL BELEDİYECİLİKLE SİZE HİZMETE DEVAM”
Sosyal belediyecilik diyorlar ya sosyete belediyecisi bunlar. Sosyete belediyeciliğine son, gerçek sosyal belediyecilikle size hizmete devam!” dedi.
“ZORU GÖRÜNCE TOPUKLARI YAĞLAYIP KAÇMA HASTALIKLARI VAR!”
Muhalefet adayının Selimpaşa planlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Başkan Volkan Yılmaz, “Bir de bunların zoru, sıkıyı görünce topukları yağlayıp kaçma hastalıkları var. Selimpaşa'da konuşuyorlar: Planlar yapılmış. Bu planlar yanlışmış. Bu planları yapanlar kimseye danışmamış. Bu planların hesabı Bağdat'tan dönermiş, yanlışmış. Ekrem abisiyle (Ekrem İmamoğlu) konuşmuşmuş. Ya bu planları onaylayan, askıya çıkaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) be. Dünyadan haberin yok. Ya bu planlar onaylandığında Belediye Başkanı nezaketen teşekkür eder. Ama mevcut muhalefet adayı İBB'de bu planlar onaylandığında daha benim söz almama fırsat tanımadan arkadan elini kaldırdı; ilçe belediyesine, meclis üyelerine İBB'ye ve bu planlar için teşekkür etti. E Selimpaşa için söylediklerinin hangisi doğru? Teşekkür mü doğru yoksa planların yanlış olduğu mu?” ifadelerini kullandı.
“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ”
“Afaki ve yanıltıcı anketlerle algı oluşturmaya çalışanlara buradan seslenmek istiyorum” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yılmaz: “Güneş balçıkla sıvanmaz Silivri'de. Eserler dimdik ayakta, siz dimdik ayaktasınız, ben dimdik ayaktayım evvel Allah” dedi.
“BİZ YAPTIK YİNE BİZ YAPACAĞIZ”
“Birileri çıkmış boş laf üretiyor. Kimse konuştuğunu anlamıyor çünkü cümlenin başı bir yerde arkası bir yerde. Ne soruyu soran aldığı cevabın ne olduğunu anlıyor ne konuşan kendi konuştuğunu biliyor. Edebiyat dersine beden eğitimi öğretmeni giriyordu galiba arkadaşın” diyerek CHP Başkan Adayına göndermede bulunan Yılmaz, “Benim çok sevdiğim bir söz var; ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Ne kadar güzel bir atasözü değil mi? Diyor ki lafa bakılmaz kişinin karnesine bakılır. Lafla da peynir gemisi yürümez. 10 yıl yönettiğiniz bu belediyede 10 yıl boyunca ne yaptınız? Çalışmamışsınız hizmetleri bana bırakmışsınız. Yapmış olsanız ben bir daha yapamazdım. Şimdi çıkmış 5 yılda bizim yaptıklarımızı yapacağınızı vadediyorsunuz. Kardeşim biz yaptık yine biz yapacağız. Biz yaptık yine biz yaparız. Çünkü biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. Gücümüzü oydan, koltuktan, makamdan değil; gelecek nesillerden, sevdalısı olduğumuz büyük Türk milletinden alıyoruz” şeklinde konuştu.
“HODRİ MEYDAN”
“Öyle sahte pehlivanlık yok. Yürekleri, nefesleri yetiyorsa seçime de az var gelsinler istediği platformda, istediği mekânda Silivri'yi tartışalım” diyerek sözlerini sürdüren Yılmaz, “Anlatsın ben de anlatayım. Hodri meydan. Gelsinler de bakalım 10 yıldaki yetimin hakkını, cebinde dolmuş parası olmayan öğrencinin hakkını, beslenme çantası hazırlayamayan annenin, evde engelsiz bireyi olan annenin hakkını ben onlardan nasıl soruyorum. Öyle yağma yok!” dedi.
“SİLİVRİ'DE ÜRETKEN BELEDİYECİLİK DEVRİ HÜKÜM SÜRÜYOR”
Silivri'de üretken belediyecilik devri yaşandığını ifade eden Başkan Volkan Yılmaz, “Artık bu ilçede ceketimi koysam kazanırım dönemi sona erdi. Olan şu; artık Silivri'de eser ve hizmet siyaseti var. Olan şu; artık Silivri'de üretken belediyecilik devri hüküm sürüyor. Olan da bu biten de bu. Onun için biz şimdi bu meydandan, bu coşkulu kalabalıkla bütün Silivri'ye, 31 Mart akşamı buluşmak üzere buradan size bir şey söylemek istiyorum;31 Mart'ta sandıklar kapanıncaya kadar İstanbul'u Muradına kavuşturmak, bu kardeşinizi de Silivri Belediye Başkanı yapmak için gece uyumadan, gündüz yorulmadan çalışmaya var mısınız? İşte bu ses, bu güçlü ses onların korkulu rüyası. Silivri'de bu iş artık tamamına ermiş. Silivri artık hazır, Silivri vuslata 5 kala kucaklaşmaya, kalplerle buluşmaya gün sayıyor” diye konuştu.

YORUM YAP