Başkan Yılmaz: Boğluca Deresi Taşkın Alanı Projemiz insan odaklı

Başkan Yılmaz: Boğluca Deresi Taşkın Alanı Projemiz insan odaklı

11.05.2022 14:14:10

Silivri Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı 2. Oturumunda yaptığı sunumla Boğluca Deresi 5000'lik Nazım İmar Planı ve 1000'lik Uygulama İmar Planları ile ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Bizim Boğluca Deresinde taşkın alanda kalan bölgede yapmayı düşündüğümüz şey mülkiyet haklarının korunması amacıyla tamamen insan odaklı, hayat odaklı, yaşam odaklı bir projedir” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2022 Mayıs ayı meclis toplantısı 2. Oturumunda Boğluca Deresi planları ile ilgili kamuoyunda çeşitli dedikodular ve yanlış bilgiler üretildiğini ifade etti ve bir sunum ile süreç hakkında ayrıntılı bilgilendirmede bulundu. Başkan Yılmaz kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına Boğluca Deresi 5000'lik Nazım İmar Planı ve 1000'lik Uygulama İmar Planları ile ilgili bilgiler vererek meclis kürsüsünden konuya ilişkin sunum yaptı.
“PROJEDE HİLE, HURDA, BİRİLERİNE RANT YOK!”
Yılmaz yaptığı bilgilendirme sunumunda, “Şehrimizi ilgilendiren ve kamuoyunda yanlış bilgi ve dedikodular üretilen Boğluca Deresi 5000'lik Nazım İmar Planı ve 1000'lim uygulama imar planları ile ilgili sizlere ve kamuoyuna bilgi verme gereği hissettim. Biz göreve gelmeden önce 23 dev proje ile Silivri'de yaşayan hemşehrilerimizin huzurlarına çıkmıştık. Bu 23 dev projemizin birincisi ‘Planlı Silivri' olmuştu. 2009 yılında beldelerinde Silivri Belediyesine katılmasıyla planlar adeta bir kaosun ortasında kalmıştı. Plan yapmak zor ve meşakkatli. Ardından dedikodunun, fitnenin, fesadın üretildiği, yürek ve cesaret isteyen bir iştir. 1980'li yıllardan kalan bir sahil planıyla marka bir şehrin yaratılamayacağı ve bu planların gerekli olduğundan hareketle bize hem ekonomik hem de siyaseten yük olacak olan ama şehrin kurtuluşu planlarla ilgili çalışmalara başladık. Bu çalışmalarla şehrin birçok kronik sorununu adım adım çözerek gidiyoruz.
Bu şehrin bir kronik problemi daha vardı. 2009 yılında sel baskınları ile beraber taşkın alanı ve yapı yasaklı ilan edilen Boğluca Deresi'nin etrafındaki alan. Burada yaşanan mağduriyetler söz konusuydu. Boğluca Deresi etrafında arsası, tarlası olan kişilerin arsaları üzerine bir yapı yapma şansı ortadan kalkmıştı. Depremin, kentsel dönüşümün konuşulduğu şu günlerde Boğluca Deresinde taşkın alanda kalan Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yıkım kararı çıkan binaların mal sahiplerinin yapma imkânı da olsa yapı yasaklı alanda kaldıkları için kentsel dönüşümleri gerçekleştirilemiyordu. Bu yönetim yine bu yapı yasaklı alanın kaldırılması için derenin ıslah edilmesinden hareketle bir inisiyatif aldı. Gerekli çalışmaları teknik ekiplerimiz yaptı. Belediye meclisimizden geçtikten sonra CHP'li İBB yönetimin bürokratları tarafından incelendi. Üzerinde uygun bulunmayanlarla ilgili değişiklikler yapıldı ve İBB Meclisi'nin İmar Komisyonuna havale edildi. Sonrasında da İBB meclisinden aynen geçti. Bizim Boğluca Deresinde taşkın alanda kalan bölgesinde yapmayı düşündüğümüz şey tamamen insan odaklı, hayat odaklı, yaşam odaklı ve mülkiyet hakkının kutsallığından hareketle onun sahiplerine teslim edilmesi anlamında rantı, kazancı, hileyi, hurdayı, birilerine rant sağlamayı düşünmediğimiz bir çalışmadır. Bu çalışma ile ilgili kahve köşelerinde, çay bahçelerinde, balık lokantalarında “Silivri Belediyesinin bu değişiklikten ötürü belediye başkanını nasıl eleştirebiliriz? Belediye başkanı bu konularda çok iyi gidiyor, onu nasıl sıkıştırırız? Nasıl yara açarız?” mantığı ile dedikodular, fitne merkezleri hiç bitmeden devam etti.” diyerek projenin amacı ile ilgili bilgi verdi.
“BU ŞEHİRDE
AYAKLARINI SADECE ÇELME ATMAK İÇİN
KULLANANLAR VAR!”
Yaptığı sunumun ardından, “Bu şehirde ayaklarını sadece çelme atmak için kullanan insanlar var.” diyen Başkan Yılmaz, “Bu arkadaşlar benim ayaklarımın olduğunu da unutmasınlar. Ama ben ayaklarımı çelme atmak için değil dimdik, dosdoğru ayakta durmak için kullanıyorum, kullanacağım. Ama o ayaklar çelme atmaya, adice planlar yapmaya devam ederlerse ya attıkları çelmenin üstünden atlayacağım, ya da o ayakların üstene basıp geçeceğim. Onun için bu planları Silivri Belediyesi yönetiminin ilk yolladığı gibi küçük değişiklikleri de içine katarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İmar Komisyonuna yollayacağımı tüm Silivri kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP