Barlas’tan “Vatandaşlarla iç içe değilsiniz!” çıkışı

Barlas’tan “Vatandaşlarla iç içe değilsiniz!” çıkışı

9.06.2022 16:51:14

İSKİ'nin Silivri kırsalında uyguladığı su tarifesi tartışmaları geçmiş dönem ile şimdiki İBB yönetimi arasında hizmet kıyaslamasından doğan çatışmalara dayanırken AK Parti Meclis Üyesi Sami Barlas söz aldı.

İSKİ'nin Silivri kırsalıyla ilgili su ücretlendirmesi Silivri Meclisinde hararetle tartışmalara yol açtı.
BARLAS GİDİP İLGİLENDİNİZ ALLAH RAZI OLSUN
Pazartesi günü Silivri Meclisinde İSKİ'nin uyguladığı su tarifesi ile ilgili yaşanan tartışmalar esnasında söz alan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, düşüncelerini şöyle ifade etti: “Arkadaşlarımız İSKİ ile alakalı adreslerden kaynaklı sıkıntıların olduğunu söylediler. Doğrudur ama adresi yıllardır köyde olup da tek bir saati olan kişiye de aynı tarife geldi. Aynı zamlı fatura geldi. Bir de şöyle tarife yönetmeliğine zaten bir aykırılık var. Bununla ilgili 01.01.2022'den bu yana kadar olan süreçte tüketici hakem heyetlerine, aynı zamanda yapılan kanunsuzluk olduğu için de bu yönetmeliğe aykırı bir davranış olduğundan mahkemeye verdiklerinde haklı olacaklar. Ha yine de teşekkür ederiz. Gidip ilgilendiniz. Allah razı olsun.
Bir de köylerimiz 2004 ve 2012'de mahalle olduklarından bu yana Bora Bey, muhtarlarımız da burada, İBB'nin getirdiği yatırımları bir görün. Görmüyorsanız kusura bakmayın, gezmiyorsunuz vatandaşlarla iç içe değilsiniz anlamına gelmekte. Şu anda da İBB köylere hizmet ediyor. Daha önce Özel İdare'den hizmet alınıyordu. 2004'ten bu yana İBB tarafından hizmet geliyor. Toz yollar asfalt oldu, yağmur suyu kanalları yapıldı. Bir sürü yatırımlar geldi ve devam ediyor. İnşallah daha fazlası gelir. Her konuşmada arkadaşlarımız mazot, gübre ile ilgili zamları söylüyorlar. Fakat son açıklanan tavan buğday fiyatıyla alakalı da ben bugün teşekkür bekliyordum. Maalesef o konuya da hiç girmediler. Fiyat yüzde 300 artırıldı en azından bir teşekkür edebilirdiniz.
Geri kalan 6 köyümüzde de su faturaların ucuz geleceğini beklerken şok yaşandığı için konu buralara geldi. Yani inşallah bir an evvel çözülür. Vatandaşımız uygun suyu kullanır.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP