Barajsız ilk seçimine giren BBP adaylarından destek çağrısı

Barajsız ilk seçimine giren BBP adaylarından destek çağrısı

8.05.2023 18:53:03

Silivri seçmeni ile aday tanıtım toplantısında bir araya gelen ve 30 yıllık siyasi parti tarihlerinde ilk kez barajsız bir seçime girdiklerini vurgulayan BBP İstanbul 3.Bölge milletvekili adayları Bayram Karacan, Sinan Abdullah Azder ile BBP Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu seçmene, “Bizi sandıkta yalnız bırakmayın” çağrısını yönelttiler.kullan (3)_7
BBP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Sinan Abdullah Azder, Pazar günü Palmiye Düğün Salonunda aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Programa bölge Milletvekili ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da katıldı.kullan (2)_10
AKSU: BU SEÇİM TÜRK HALKI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Büyük Birlik Partisi Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu, programda yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Önümüzde 14 Mayıs seçimi var. Bu seçim Türk halkı için, milletimiz için çok önemli bir seçim. Sahada halkımızın içine giriyor, tek tek, insanlarımızı dinliyor, sorunlarına çare olmaya çalışıyoruz. Köylerimizde dolaşıyoruz. Geçen gün saha çalışmaları sırasında yaşlı bir amcamız ‘'Oğlum ben 86 yaşındayım. Hayatım boyunca Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verdim. Ama geçen seçimlerde sandık başına gittim ve Cumhurbaşkanımıza ekranlara çıktığında kızdığım da oluyor ama yine de bu ülkeyi yönetse yönetse Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yönetir diye düşünerek ona oy bastım. Çünkü ülkemizde şu anda bir Cumhurbaşkanı sorunu yok''dedi. Biz halkımızın içine giriyoruz ve bunlar ile karşılaşıyoruz.
“BARAJ YOK, BU SEFER BÜYÜK BİRLİK VAR”
Büyük Birlik Partisi, 30 yıllık siyasi hayatında ilk kez baraj olmadan seçime girecek. Bu seçimde baraj yok. Baraj maraj yok diyoruz ve bu sefer büyük birlik diyoruz.
“ALLAH MÜCADELEMİZİN KARŞILIĞINI BİZE VERECEK İNŞALLAH”
Seçim pusulasında, altıncı sıradayız. Cumhur İttifakının içinde de Büyük Birlik Partisi birinci sırada. İnşallah Allah birinciliği de bize nasip eder. Çok mücadele ediyoruz. Allah bu mücadelemizi karşılığını bize verecektir inşallah.
AKSU, MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Muhsin Başkanımız ne demişti? Yıllar önce söylediği sözler, bugün de sıcaklığını ve yerindeliğini koruyor. Muhsin Başkanımız “Ben Türk'üm, Türk esir olmaz. Ben Türk'üm, Türk devletsiz olmaz. Ben Türk'üm, Türk vatansız olmaz. Ben Türk'üm, Türk bayraksız olmaz. Ben Türk'üm, Türk ezansız olmaz. Ben Türk'üm, Türk hürriyetsiz olmaz'' demişti.
“ASİL BİR MİLLETİZ KİMSENİN OYUNUNA GELMEMELİYİZ”
Biz asil bir milletiz. Kimsenin oyunlarına gelmemeliyiz. Bu soğan, patates seçimi değil. Bunu iyi idrak etmeliyiz. Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘'Uyuyan milletler, ya ölür ya da köle olarak uyanır'' demiştir. O yüzden uyumayacağız!”kullan (7)_8
KARACAN: CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR
Bayram Karacan, Silivri'de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehit liderim Muhsin Başkan'ımı rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum.
14 Mayıs'ta sandığa gideceğiz. Büyük BirlikPartisi Cumhur İttifakı'nın bir üyesi. Dolayısıyla hem Cumhur İttifakı'nın hem de Büyük Birlik Partisi'ninCumhurbaşkanı Adayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.kullan (4)_10
“BBP, DEVLET HAZİNESİNDEN 30 KURUŞ PARA ALMADAN SİYASET YAPAN BİR PARTİ”
Büyük Birlik Partisi 30 yıldır Türk siyasetinde. Devletimizin karşı karşıya kaldığı çok kritik dönemlerde ortaya koymuş olduğu tavırlar ile devletimizin önünü açan bir parti.Ve gecen bu 30 yıl içerisinde devlet hazinesinden 30 kuruş para almadan siyaset yapan bir siyasi partidir.
Bu ne demektir? Bakın, 2022 yılının sonunda bütçe kanunu açıklandı.Bu kanuna göre beş siyasi partiye 5 buçuk milyar lira hazine yardımı verilmesi gerekiyor. Bu partilerden bir tanesi de terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP.HDP'ye 560.000.000 TL para verilecek diye biz anayasa mahkemesinde devam eden kapatma davası dolayısıylaitiraz ettik. Bu partiye verirseniz bu parayı önemli bir kısmınıterör faaliyetlerinde kullanır dedik.Sadece Büyük Birlik Partisi olarak Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ettik. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Anayasa Mahkemesi'ne müracaat etti. Anayasa Mahkemesi, 5 Ocak tarihinde yapmış olduğu hakimler kurulu toplantısında sekize yedi oy kararıyla verilmemesi yönünde karar alındı. Ardından itiraz ettiler. Tekrar kurul toplandı. Bu sefer sekize yedi oy ile kararı kaldırma kararı verildi. Biz hukuk devletiyiz.Yardım verildi ancak HDP seçime girmedi ve o para belki de HDP'nin kasasından çoktan Kandil'e gitti. Anayasa Mahkemesi'nin saygıdeğer üyelerini tekrar uyarıyoruz, eleştiriyoruz. 2 yıl boyunca hangi delili bulamadınız, hangi delile ihtiyacınız vardı da bu kapatma kararını veremediniz. Bakın sadece Diyarbakır'daki HDP il Başkanlığı önünde bekleyen o annelerin feryatları kapatmaya yeter de artar bile.Bu meseleleri vasıflarıyla ve cesaretle dile getiren Büyük Birlik Partisi'ni desteklemenizi rica ediyoruz.kullan (1)_9
“TÜRK MİLLETİNİN YANINDA OLMAKTAN KARARLIYIZ”
Biliyorsunuz. İki ittifak arasında seçimler devam ediyor ve son bir hafta. Şimdi bazen bize soruyorlar. Diyorlar ki “Neden Cumhur İttifakı'ndasınız?''. Bu ittifakın içerisinde olmayacaktık dane yapacaktık?Karşı tarafı terör örgütleri destekliyor, Amerika destekliyor. Bizi de aziz ve büyük büyük milletimiz destekliyor.Aziz ve yüce büyük Türk milletinin yanında olmaktan kararlıyız. Çünkü biz. Bu uğurda şehit olmuş,46 saat boyunca ulaşılamamış Muhsin Yazıcıoğlu'nunayak izlerine basarak siyaset yapmaya devam ediyoruz.
“TÜRK MİLLETİNİN MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM”
Ben üçüncü bölgeden milletvekili adayıyım. Nasip kısmet ederse ve siz de desteklerseniz bu bölgede milletvekili olacağız. Ben üçüncü bölgede milletvekili olacağım Allah nasip ederse ama burada şu sözü vermek istiyorum kisadece üçüncü bölgenin değil, Edirne'den Kars'a,Hakkâri'ye, Sinop'tan Mersin'e. 780.000 km kare içerisindeki cebinde Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı kimliği taşıyan Kürdü,Türkmen'i,Çerkez'i,Arnavut'u, Boşnak'ı, Alevi'si veSünni'siyle bütün bir Türk milletinin milletvekili olacağım. Allah kısmet ederde milletvekili olursam sizlere söz.
“21 YILDIR BU İŞİN HEM ALAYLISI HEM DE MEKTEPLİSİYİZ”
Herhangi birinizinhukuki şartları sağlayan herhangi bir talebiniz olursa gücümün yettiğince sizlerin yanında olacağım. Hastanede, postanede karakolda yaşadığınız haksız bir vaziyette olursa 7 / 24 yanınızda olacağım.Ben 21 yıldırsiyaset ile uğraşıyorum. Bazen şöyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz.Adam, ünlü futbolcu veya ünlü bir sanatçı veya mimar.Siyasetle alakası yok. Bazen siyasi partiler bu isimli şahısların popülerliğinden istifade etmek için onları milletvekili adayı gösteriyorlar vemilletvekili yapıyorlar.Tabii saygı duyuyoruz. Demokrasinin ilkesidir, onlardan da milletvekili olabilir. Fakat milletvekili olduktan sonra bakıyorsunuz kidevlet meselelerinden bir haber, millet meselelerinden bir haber. Herhangi bir konu ile ilgili görüş isteniyor “efendim ben bilmem, büyüklerim bilir'' diyor.Biz ise 21 yıldır bu işin hem alaylısı hem de mekteplisiyiz. Biz milletvekili olmasak bile 21 yıldır vatandaşlarımızdan gelen talepleri, gücümüz neye yetiyor ise halletmeye çalışıyoruz, onu yardımcı olmaya çalışıyoruz.kullan (12)
“ŞİMDİ BARAJ YOK”
Bu benim beşinci milletvekili adaylığım. Yani daha önce 4 defa daha milletvekili adayı olarak sahneye çıktım. Daha önceden bir baraj problemi ile karşı karşıyaydık. Yani. Gidiyorduk. Vatandaşımızın karşısına çıkıpoyunu istiyorduk vatandaş da“Milletini seven insanlarsınız, namuslu siyaset yapıyorsunuz, dürüst siyaset yapıyorsunuz. Biz de size oy vermek isteriz ama barajı geçemezsiniz, bizim istemediğimiz parti başarılı olur, oyumuz boşa gider kusura bakmayın'' diyordu. Dostlar şimdi baraj yok.
“GEÇMİŞ SEÇİMLERDE VERMEDİĞİNİZ OYLARI DA İSTİYORUZ”
Neden baraj yok? İttifak içerisinde seçime gelen bir siyasi parti eğeroittifakın toplam oyları barajı geçerse o parti de geçmiş sayılıyor. Gönül rahatlığıyla,oylarınızı istiyoruz ve desteklerinizi bekliyoruz. Bu seçmeleri kullanacağız oyları değil, geçmiş seçimlerde vermediğiniz oyları da istiyoruz. Bu seçimde baraj yok, bahane yok.
“BBP 30 YILDIR DEVLET İÇİNBURADA”
BBP 30 yıldır devlet içinburada. Yanı başımızda devlet otoritesini kaybeden ülkeleri ve o ülkelerin vatandaşının başına gelenleri görüyoruz. Bakın Suriye'de Devlet otoritesi düştü ve bize sığındılar.Onlarla da birlikteydik, bir oturduk bin ah işittik. Irak'tadevlet kontrolü kaybetmesi sonucubir buçuk milyon insanı katlettiler.Bu yüzden devletimizin ebet ve müddeti çok önemli.
Büyük Birlik Partisi milli meselelere duyarlılık gösterirkenbir yandan da sosyoekonomik meselelerde insanlarımızın dertlerine deva olacak çözümler arayacağız.Bunlardan biri Kredi Yurtlar Kurumu'nun kredileri, yani öğrencilerin eğitim aldıkları dönemde kullandıkları kredi ile ilgili proje. Bilirsiniz o krediler ödenmediği zaman enteresan bir faiz hesaplaması ile o borçlar artabilir. Bunu ilk defa 2019'da dile getirdik. Bugün itibariyle o problemi çözdük.
EYT ile ilgili görüşlerimizi dile getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız bile başta bunun olamayacağını dile getirdik.Bugün o yasa hayata geçti. 2 Milyondan fazla vatandaşımız emekli oldu.
“14 MAYIS'TA, SANDIĞA GİDERKEN BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
Büyük Birlik Partisi sadece milli meselelere yönelik bir siyasi parti değil,aynı zamanda ekonomik, sosyal meselelerle de ilgilenen bir parti. Bu yüzden sizin 14 Mayıs'ta, sandığa giderken bizi yalnız bırakmamızı, bizi desteklemenizi diliyoruz.”
AZDER'DEN DUYGUSAL TEŞEKKÜR
Toplantıda konuşan BBP İstanbul Milletvekili Adayı Sinan Abdullah Azder, salonu dolduran katılımcılara duygusal bir teşekkür konuşması yaparak Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ve BBP için destek istedi. “Ülkem, milletim, bölgemiz ve partimizin hizmet mücadelesi yolunda elimizi taşın altına koyduk. Destek ve katkılarınızı bekliyoruz” diyen Azder, davetini kırmayarak toplantıya katılan herkese içtenlikle teşekkür etti.

YORUM YAP