Balcıoğlu: Seçimi kazanıyorum

Balcıoğlu: Seçimi kazanıyorum

29.02.2024 10:58:02

Kudanlı'daSelimpaşalılarla buluşan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, “Mütevazı olmayacağım bu konuda 15 yılda edinmiş olduğum tecrübeme dayanarak söylüyorum seçimi kazanıyorum ama sizden ricam herkes bir kişiyi ikna edecek” dedi ve ekledi: “Bizim yönetim anlayışımızda herkes mutlu olacak. Herkes sevinecek Silivri kazanacak.”

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür ve meclis üyeleri ile birlikteSelimpaşalılarla, Kudanlı'da bir salon toplantısında buluştu.
KÖMÜR: YEREL YÖNETİMLERDE BAŞARI ELDE EDEREK İKTİDARI ZORLAYACAĞIZ
CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasına iktidarı eleştirerek şu ifadelerle devam etti: “2002 yılında iktidara gelenlerin bizim getirdikleri durumu hepimizin şahitsiniz.
“Yoklukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceğiz” dediler. Ancak personel maşlarının durumu had safhada. Ekonomik bozukluk ve tutarsızlığın giderilmesinin yegâne koşulu Sosyal Demokrat bir iktidarın gelmesidir ancak bunu beceremedik. Yerel yönetimlerde başarı elde ederek, gelecekte genel siyaseti zorlayacağız, iktidarı zorlayacağız.
Cezaevleri dolu, gazeteciler içeride. “Yolsuzlukla mücadele edeceğiz” dediler yolsuzluk bunların yakasından hiç düşmüyor. Sonunda kadar yerin dibine kadar batmışlar. Hepinizin yemeği onların gözüne, dizine dursun.
“6 ŞUBAT DEPREMİ TÜRKİYE İÇİN TARİHİ BİR MİLATTIR”
6 Şubat 2023'te bir deprem yaşadık. Mutlaka orada yakınlarını kaybeden hemşerilerimiz Selimpaşa'da da vardır. Bir devlet elindeki gücünü, deprem bölgesine yollamadan orada 10 binlerce insanımızın 3 gün bekletilerek ölümlerine sebep oldular. 6 Şubat depremi Türkiye için bir tarihi milattır. Bu iktidarın 4 gün bekleyerek müdahale etmesi büyük bir vicdansızlık. Allah onları kahretsin.
“BİRİZ, BERABERİZ, AYRILMAYACAĞIZ”
Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Cumhuriyet'tir. Bu toprakların her karışında kan vardır, gözyaşı vardır. Alevi Sünni dediler, bir birine düşürmek istediler olmadı. Sağ ve Sol diyerek birbirine düşürmek istediler olmadı. Bu toprağın vefalı vatandaşları bir birine düşmeden emperyalizme alet olmadı.
Türkiye sınırları üzerinde oynanma planları hazırlanırken, ABD ve İsrail planlarını Türkiye Cumhuriyeti üzerinde kullanmak için her türlü senaryoyu deniyorlar.
Biz, biriz, beraberiz, ayrılmayacağız. Bu ülkeyi kanla sulanmış bu toprakları, Cumhuriyetin kuruluşunu bu misakı milli sınırlarını çizen Atatürk ve silah arkadaşlarının oluşturduğu bu sınırları koruyacağız.
“NASIL İKTİDAR OLABİLİYORSUN?”
37 yıllık siyasi hayatımda bu iktidar kadar kötüsünü görmedim… İşçi senden razı değil, vatandaş senden razı değil, emekli senden razı değil, hastaneye giden vatandaş senden razı değil. Nasıl iktidar olabiliyorsunuz, nasıl iktidarı ele geçirebiliyorsunuz? Bunun ben detaylarını anlatmayacağım. Siz düşünün nasıl olduğunu.
“HEM BUNLAR DERSİNİ ALSIN, HEM İSTANBUL İHANETTEN KURTULSUN”
Silivri'de Bora Balcıoğlu kardeşimi önce Allah'a, sonra size emanet etmek istiyorum. Neden biliyor musunuz? Allah aşkına şunun ucunu biraz da siz tutun, şu İstanbul'u bir kurtaralım. Hem bunlar dersini alsın, hem de İstanbul ihanetten kurtulsun. “İstanbul'a ihanet ettik” demediler mi? Bora Balcıoğlu'na desteğiniz, bu yönetimi değiştirme işinin ucundan tutmaktır. İstanbul kanalından vazgeçilecektir.”
BALCIOĞLU: İLÇEME VEFA BORCUM, DEMOKRATİK BİR HİZMET YARIŞI İÇİN YOLA ÇIKTIK
CHP Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Canım kardeşlerim ben sizlerle her zaman zaten burada oluşumdur. Burada olmaya da devam edeceğim ve olmaktan da gurur duyuyorum.Ben Ordulularla da gurur duyuyorum,Silivri'de yaşayan 81 ilden hemşerimiz ile de. Gerçekten söylüyorum, bu nedenle diyorum ki, iyi ki varsınız.
Biraz önce Kavaklı Mahalle'mizdeydik. O kadar coşku, samimi ve heyecanlıydı ki sizlerle ne kadar gurur duysam azdır.
Yaklaşık 15 yıldan bu yana yerel yönetici olarak, kendimi siyasetçi olarak hiç görmedim. Bir yerel yönetici olarak doğup büyüdüğüm ilçeme, çocuklarımızın geleceğini umut ettiğimiz ilçemebir vefa borcumuzun olduğunu düşünerekdemokratik bir hizmet yarışı için yola çıktık.
“YARIM KALAN ŞARKIMIZI BERABER SÖYLEMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”
Hatırlarsınız bundan 5 yıl önce bir iddia daha ortaya koymuştuk. Nasip bugüneymiş. Bugün sizlerin karşısında yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkan adayı olarak bulunmam inanın tarifsiz bir duygu. O kadar gurur duyuyorum ki, o kadar onurlu ve mutluyum ki. İyi ki varsınız. Böyle bir heyecanı sizlerle paylaşma fırsatını bana yaşattığınız için sizlere gönüldenteşekkür ediyorum. Yarım kalan hikâyemizi, yarım kalan şarkımızı hep beraber söylemek için başlıyoruz. Başladık, yola çıktık zaten.
“ŞEHİRLER KİM TUTARSA ONUN ELİNDE KALIR”
Her zaman savunduğum gibi en büyük zenginliğimiz, Silivri'mizi birçok ilden hemşerimizin memleketiolarak kabul etmiş, sahiplenmiş olması. 81 ilden hemşerimizin huzur içerisinde, kardeşçe bir arada yaşadığıSilivri'mizi güzel kılan çok kıymetli hemşerilerime Allah beni mahcup etmesin inşallah. İnanın gönülden söylüyorum, öyle arkadan lafı dolaştırma gibi bir adetim yoktur, içimden geldiği gibi yürekten konuşuyorum. İnanın her şeyin en iyisine layıksınız. En güzeline, en doğrusuna layıksınız, şehirler de öyledir. Şehirler kim tutarsa onun elinde kalır. Doğru kişiler tutarsa doğru kişilerin elinde kalır. Yanlış kişiler tutarsa yanlış kişilerin elinde kalır.
“SELİMPAŞA'DAN BAŞLAYACAĞIZ”
Silivri'mizin Allah vergisi özellikleri var. Biliyoruz, yaşıyoruz. Denizimiz var,Selimpaşa'dan başlayan Gümüşyaka'da biten 42km'lik bir sahil şehidimiz var. Bununkıymetini biliyor muyuz? Eksiklerimiz muhakkak var.Selimpaşa'da dolaşırken emeklilerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız, esnaf ziyaretleri yaptığımızda birçok konularla ilgili talepler oldu, dinledik ve insanın neresi acırsa canı oradadır derler. Bizim de canımız Selimpaşa,buradan başlayacağız. Selimpaşa,Silivri'mizin İstanbul'a giriş kapısı.
“SELİMPAŞA'MIZI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İÇİN SAHİLDEN BAŞLAYACAĞIZ”
Hep söylüyoruzama hep söylenenler tabelada kalıyor, tabelada kalmayacak. Benim gidecek yerim yok, adres burası kaçacak yerimiz de yok. Tutamayacağınız sözü de vermeyeceğiz. Biz burada Selimpaşa'mızı cazibe merkezi haline getirebilmek için önce sahilimizden bir başlayacağız. Yani bu sahilimiz Silivrili veSelimpaşalıhemşerilerimize yakışmıyor. Biz kiracı gibi oturuyoruz. Haftasonları gelen milyonlarca insanları izlerken de çoluk çocuğumuzda ne sahile inebiliyoruz, ne sokağa çıkabiliyoruz, ne denizimizi kullanabiliyoruz.Biz burada ev sahibiyiz. Kiracılara da teşekkür edeceğiz. Önceliğimiz hemşerilerimiz. Burada yaşayan birçok ilden gelen hemşerimiz önceliğimiz olacak.
“ÖNCE İNSANI ANLAMAK GEREK”
Yerel yöneticilik yaptığım noktada gelen talepler vardı. O talepleri hayata geçirebilmek için her şey kanunda yazdığı gibi değil. Önce insanı anlamak gerekiyor, özel hissettirmek gerekiyor. Ben vergi dairesi memuru değilim, noter değilim,kaymakam değilim yani atamayla gelen bir görevli değilim. Ben vatandaşımızın seçtiği, sizlerinpartili partisiz kim olursa olsun saygı duyup göreve getirdiği bir yerel yönetici olarak göreve başlayacağım. Hangi siyasi görüşe ait ne düşünürse düşünsün, bizim için seçimden sonra bitmiştir. Herkes bizim için aynı, eşit mesafededir. Demokrasi tam da burada devreye giriyor. Demokrasiyi hep kullanırız ama demokrasi nedir? Seçenlerin yönettiği, seçmenlerin de var olduğu, onların korunduğu bir yöntemdir. Böyle bakacağız olaylara. Burada bulunan herkesin ya da birçoğumuzun Cumhuriyet Halk Partili olma gibi bir zorunluluğu yok. Cumhuriyet Halk Partisinin bir adayı olarak gururla ve gönülden söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi'nin herkesi bu mutlu etme gibi bir sorumluluğu ve zorunluluğu var. Bizim kullandığımız dilde herkes kendini bulacak. Öyle bizimötekisi neye inanıyormuş, ne giyiyormuş, nasıl yaşıyormuş? Hiç umurumda değil. Yüce Allah'ın yarattığı en kutsal varlık insandır.
SELİMPAŞA GENÇLERİ STAT TALEBİNDE BULUNDU
Selimpaşa gençleri her şeyin en iyisine layık. Bizler de bu göreve gelirken, 10 yaşından beri çarşıdayım, beraber top oynadık. Selimpaşa'da birçok arkadaşlıklarım oldu. Hepinizin ismini söyleyebilirim. Sevinçlerimizi de, acılarımızı da, üzüntülerimizi de hep beraber paylaştık. O yüzden ben sizi iyi anlarım. 10 yaşından beri çarşıda yetiştim. Tezgâhın karşı tarafında da olduğum oldu. Çıraklık yaptık, çalıştık ekmeğimizi kazandık. Ekmeğimizin peşindeyiz, ekmeğimizi kazandık. Alın terinin ne kadar değerli olduğunu iyi bilirim. Ekmeğin ve paranın ne kadar zor kazanıldığını iyi bilirim.
Bundan sonraki yönetim anlayışında göreceksiniz, Silivri'mizin bir eksiği var, o eksiği de bizler tamamlayacağız. Ne demek eksik biliyor musun? Zorunlu işlerimiz bir yana yapmak zorunda olduğumuz işlerimiz vardır; çöp toplayacağız, park yapacağız, kaldırım yapacağız, yol yapacağız. Bunlar zaten belediyenin yapması gereken rutin ve zorunlu işlerdir. Bunları lütuf gibi sizin karşınıza hizmet gibi anlatmayacağım. Çünkü kimse kendi cebinden yapmıyor. Herkes büyükşehirde, küçük şehirde sizlerinalın teriyle kazandıklarınızın vergileriyle yapılıyor. Patron sizsiniz yani ben bunun farkındayım. Bizim Silivri'mizde,yaşam şeklinin yerel olduğu ilçemizde, yerellikten kastım, insan zenginliği,güler yüzlü, saygı dolu, sevgi dolu, kibirden arınmış, egoları yok, haddini bilen,keyifle izleyebileceğiniz, almış olacağımız kararlardan, talimatı öyle tek bir kişiden değil, burada bulunanOrduluhemşerilerinden, roman kardeşlerimden, Selimpaşalı kardeşlerimden,Tokatlı kardeşlerimden Silivri'de yaşayan 81 ilinde yaşayan kardeşlerimizden, ablalarımızdan, gençlerimizden talimatı sadece Silivri'mizde yaşayan hemşerilerimizden alan bir belediye başkanı geliyor.
31 Mart'ta, saat 21.45'te hiçbir yere randevu vermeyin Silivri sahili Atatürk Meydanda bekliyorum sizi.
“PLANLARI TAKİP EDECEĞİZ”
Bizim planlarımızla ilgili sıkıntılarımız var burada. Mevcut planlarımız bize yeter. Burada bir sıkıntı var ve bizzat bölge planı olduğu için biz de işin içindeydik Büyükşehir Belediyesi olarak. Planları takip ediyoruz.Bu haşaKuran-ı Kerim değil, biz takip edeceğiz. 2007 yılında hatırlarsınız planlara itirazlar sonucunda geri çekildi. Burada bir haksızlık var ise bir defa haksızlığın karşısında sonuna kadar duracağız. Bizim teknolojiye ihtiyacımız yok, öyle dışarıdanteknolojiylmiş, işte profesörmüş, bilim adamıymış öyle emanet edecek değerli yerimiz de yok. Bir şekilde yani yerimizden ziyade bir kağıt parçasını dahi kimseye teslim edemeyecek durumdayız. Bizim kurtarıcımız burada, geleceğiz, konuşacağız, hep beraber ‘ben yaptım oldu' anlayışından uzak bir anlayışla, halkını ayağına getiren değil, tam tersi halkın ayağına giden bir yönetim anlayışıyla 1 Nisan'dan itibaren Silivri'deki hemşerilerimizi buluşturmak için yola çıkıyoruz.
“DEPREM, MEGA PROJEMİZ”
Bizim birinci önceliğimiz mega projemiz deprem gerçeği. Allah ne kadar geç verirse o kadar iyi bizim için. Kentsel dönüşümle ilgili eylem planlarımız hazır. Teknik arkadaşlarımız 3 aydan bu yana hazırlıklarını yapıyor. Birinci derecede %100 hasarlı binalarımızda ilgili. Hani öyle uçuk kaçık 500 tane yapacağım, bir tane yapacağım, 2000 tane yapacağım demiyorum bütçemiz dahilinde. Bir tane canı da kurtarsak bizim için değerlidir. Sosyal konut projelerimizle sizlerin emrinde olacağız.
“SELİMPAŞA'MIZA DÜĞÜN SALONU KAZANDIRMAK İÇİN PROJELERİMİZ HAZIR”
Belediyeler yapıyor. Kiptaş eliyle,Toki eliyle Silivri Belediyesi'nin daha önce toplu konutlar projesi var. Onların eliyle yapıldı. Niyet önemlidir burada. Vatandaşımızın canı her şeyden değerlidir. Gençlerimizin, emeklilerimizin yanında olacağız. Anneler, çocuğunu kreşe bırakmak istese, kreş parasını inanın aldığı maaş karşılamıyor. O yüzden burada bir tane,bir tane de Yoğurthane Bölgesinde şart. Bizim önceliğimiz yani insanlarımızın, gençlerimizin, ailelerimizin sorunlarına çözüm bulabiliriz, onların yanında olacağız. Selimpaşa'mızda bir düğün salonumuz yok, etkinliklerimizi şu anda burada beraberiz ama yetmiyor.Selimpaşa'nın nüfusu zaten biliyorsunuz neredeyse 30 bine yaklaştı. Şu anda yetmiyor yetmediği için merkezimizde düğünlerimizi rahat bir şekilde yapabileceğimiz belediye salonumuza ihtiyacımız var. Çok amaçlı tesis, sadece düğün salonu olarak kullanılmaması gerekiyor. Çocuklarımızın gösterilerini yapabilecekleri, ticari mantıkla bakmadan bir tesis gerekiyor. Belediyeler ticaret mantığıyla yönetilmez işte paramız olsun, para kazanalım mantığıyla bakmadan Selimpaşa'mıza düğün salonu kazandırmak için projelerimiz hazır.
İLK BİR YIL İÇİNDE SELİMPAŞA'YA STAT YAPMA VAADİ
Genç bir nüfusa sahibiz ama bizlere ait olan bir stadımız yok. Bir sosyal tesisimiz yok. Ben size söz veriyorum ilk bir yıl içerisinde Selimpaşa'ya bu dediklerimi hayata geçirmek için canla başla çalışacağım. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. Yeter ki niyet edelim. Yeter ki bu birlik ve beraberliğimizi istişare halinde olalım. Beraber kararlar almak için yeter ki bu ortak masalarda ortak akılla ortaya koyalım. Bu da benim en çok önemsediğim konulardan bir tanesi. Burada bir karar alınacaksa, buradaki muhtara, meclis üyesine, vatandaşına geleceksin. Burada bulunan herkese, gençlik meclisine, kadın meclisine kadınlar hepsine sormalı. Sizlerin önerileriniz bizim projelerimiz olmak zorunda, o yüzden bunları yapacağız.
“SİZLERE SÖZ VERİYORUM EN ÇALIŞKAN, EN DEMOKRAT BAŞKAN OLACAĞIM”
Uçuk kaçık projelere ihtiyacımız yok. Bizim küçük başarı öykülerine ihtiyacımız var. İnsanların size vatandaşlarımızın sizi tercih etmesi için öncelikle neye dikkat ediyorlar biliyor musunuz? Ben bunu 50 günden bu yana iyi inceledim ve şuna karar getirdim, kanaat getirdim;aklınıza, kalbinize ve cebinize. Cebiniz dediğim istihdam olanakları, hayatınızı nasıl kolaylaştırabiliriz? Hayatınızı kolaylaştırabilmek adına neler yapabiliriz? Yani cebimizden fazla para gitmemesi için neler yapabilirizi biz düşünmek zorundayız yerel yönetim olarak ve vicdanlı olmak zorundasınız. Bir Belediye Başkanı vefa sahibi olduğunu asla unutmamalı. Vicdanlı olmak zorundasınız, anlamak zorundasınız. Candan dinleyen ve gerçekten tatlı dille konuşan yöneticilere ihtiyacımız var bizim.Ben size söz veriyorum, Silivri'mizde gelmiş geçmiş en çalışkan, en demokrat işbirliği içerisinde, her zaman sizlerin yanında olacak bir Belediye Başkanı olacağım.
“BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZİ ATATÜRK'E BORÇLUYUZ”
Bunları yaparken de bizi biz yapan değerlerimizi de hiçbir zaman unutmayacağız. Nedir onlar biliyor musunuz? Bugün bakın burada ne kadar güzel, kadın, erkek, çoluk çocuk özgürce oturabiliyoruz. Bu çok değerli, çok kıymetli başka ülkelerde gıptayla izliyorlar bizi biliyor musun? Buradaki zenginliği bulamıyorlar, orada görüyorsunuz, yaşıyorsunuz, neler var yer altında zenginlik var ama yer üstünde zenginlik yok, insanlar böyle birbirlerine selam veremez durumdalar. Bunun kıymetini kime borçluyuz biliyor musunuz? Atatürk'ümüze borçluyuz, Cumhuriyetimize borçluyuz. Cumhuriyetimize sarılacağız işte ablamın elindeki şanlı bayrağımıza sahip çıkacağız. İstiklal Marşı'mızasahip çıkacağız ve ondan sonra göreceksiniz üstesinden gelemeyeceğimiz pek bir şeyimiz olmayacak.
“SEÇİMİ KAZANIYORUM”
15 yıldan beri sahada sizlerleyim, yerel yöneticilik olarak görev yapıyorum ve adaylığım açıklandıktan sonra 50 günden bu yana da var gücümleseçim çalışmaları yapıyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte,ilçe yöneticilerimizle birlikte, var gücümüzle seçim çalışmaları yaptım. Mütevazı olmayacağım bu konuda 15 yılda edinmiş olduğum tecrübeme dayanarak söylüyorumseçimi kazanıyorum ama sizden ricam herkes bir kişiyi ikna edecek. Bir arkadaşımızı, bir ailenizi, komşunuzu ikna etmek zorundasınız. Ben bunu yürekten söylüyorum. Neden söylüyorum biliyor musunuz? Hiçbir şekilde bu kardeşiniz sizi mahcup etmeyecek. Bora arkadaşımızı destekledik diye hiçbir zaman yüzünüz kızarmayacak. Bizim şemsiyemizde,bizim yönetim anlayışımızda herkes mutlu olacak. Herkes sevinecek Silivri kazanacak. Ben bu duygu ve düşüncelerle, bizleri böylesine coşkulusamimiyet içerisinde karşıladığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu coşku ve heyecan benim sorumluluğumu daha da arttırıyor. Sizlere hizmet etme noktasında daha da kararlı olmamı sağlıyor ve inanıyorum ki göreceksiniz 1 Nisan sabahında Silivri'de her şey çok güzel olacak.
Evlatlarımızın geleceği için sizin çocuklarınız, inanın benim evladım gibi olacak. Size söz veriyorum onlara sahip çıkacağız. Gençlerimiz hayat kurabilmeleri için onlara ortamlar hazırlayacağız. Gençlerimiz umudunu dışarıda aramayacak. Komşu ilçelerde işte gençlik kültür merkezleri, sinema, sosyal etkinlikler aramayacak. Allah vergisi zenginliğimiz var, özelliklerimiz var. Biz bu kardeşlerime dedim ya az önce Allah beni sizlere karşı mahcup etmesin. Bu evlatlarıma da karşı mahcup etmesin. İyi ki varsınız sizleri çok seviyorum ve dahaki görüşmemizde buluşmak üzere, en derin en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tek teşekkür ediyorum, iyi akşamlar diliyorum. Allah'a emanet olun.”

 

Sevginar SALİ

YORUM YAP