Balcıoğlu: Oldu bu iş kazanıyoruz

Balcıoğlu: Oldu bu iş kazanıyoruz

21.03.2024 14:53:37

CHP Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, doğup büyüdüğü Gazitepe'de hemşerileri ile seçim buluşmasında iddialı konuştu.
CHP Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, Gazitepe'de eşi Sena Balcıoğlu ile vatandaşlara seslendi.Seçim çalışmalarında Balcıoğlu, hemşerilerine şu sözlerle seslendi: “İnanın, yağmur yağdığı için gözyaşlarımı göremiyorsunuz, çok duygulandım.Gerçekten bu akşam unutamayacağım bir an yaşattığınız için ben sizlerle gurur duyuyorum.
“GAZİTEPE'NİN EVLADINA SAHİP ÇIKTIĞINIZ İÇİN SİZLERLE GURUR DUYUYORUM”
Gazitepeli hemşerilerim, ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim, akrabalarımGazitepe'nin evladına sahip çıktığı için bir kez daha sizlerle gurur duyuyorum.
“2019'DA YARIM KALAN ŞARKIMIZI BİRLİKTE SÖYLEMEYE VAR MISINIZ?”
Bu yola biz bugün çıkmamıştık. 2019 yılında da bir arzum vardı. 2019 yılındaki yarım kalan sevdamızı, hikayemizi, şarkımızı hep birlikte söylemeye var mısınız? Ben de varım.Biz bir yola çıktık mı geri durmayız, tam yol ileri.
“GENÇLERE FIRSATLAR VERİNCE NELER YAPABİLECEKLERİNİ GÖSTERDİLER”
Meclis üyesi arkadaşlarımı tanıttık. Parti Meclisi üyemiz, kardeşim Berker Esen, Ankara'da bizi temsil ediyor, onunla gurur duyuyorum. Gençlere fırsatlar verince neler yapabileceklerini gösterdiler. Devam edeceğiz.
“ÖZLEDİĞİNİZ BAŞKAN 1 NİSAN'DA GELİYOR”
15 yıldan bu yana evladınıza sahip çıktınız. Başkan Yardımcısı yaptınız. Bu dönemde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak Ekrem İmamoğlu Başkanımla birlikte hemBüyükşehre, hem de Silivri'mize hizmet etme fırsatını verdiniz.
Şimdi sırada ne kaldı? Sizlerin desteğiyle 1 Nisan'da Silivri'mizin, hatta hemşerilerimizin özlediği bir başkan var biliyor musunuz? Sevgi, saygı dolu, vatandaşını can kulağıyla dinleyen, tatlı dille konuşan, kibirden egodan tamamen uzak, talimatı da bir kişiden değil, buradaki hemşerilerinden alan,Silivri'de yaşayan 35 mahallesinde, 81 ilden yaşayanhemşerisinden alan bir Belediye Başkanı…1Nisan'da geliyor.
“BEN SİLİVRİLİYİM”
Herzaman söylemişimdir, Silivri'de doğdum, büyüdüm, Gazitepe'de öleceğiz. Mezar yerimiz burada.Ben Silivriliyim, ben Gazitepeliyim…44 yıldan beri de buradayız. Burada yaşıyoruz. Çıkarken eşim şahittir her sabah bu 80 günden bu yana diyorum ki, “Allah'ım beni bana güvenenlere mahcup etmesin inşallah”.
Bugün özel bir gün benim için, Gazitepe benim canım, her şeyim, memleketim, vatanım.Eşimin de bugün doğum günü. Bugün burada hep beraber ailemle birlikte kutlamak istedim, iyi ki varsınız. Bana bu gururu yaşattığınız için sizlerle ben gurur duyuyorum, iyi ki varsınız.
“RAMAZAN'IN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ SİLİVRİ'DE YAŞATACAĞIZ”
Evet bir yolculuğa çıktık. 15 yıldan bu yana yerel yöneticilik görevinde bulunduk. Belediyemizin yapması gereken rutin zorunlu işler var. Onları size hizmet gibi anlatmayacağım.Yol yapacağız, kaldırım yapacağız. Bunlar olacak, çöp toplayacağız. Park, bahçe işi yapacağız. Bunları bir kenara bırakıyoruz.Bunları yaparken de kimse kendi cebinden yapmıyor.Burada sizin alın teriyle kazandıklarınız hizmete dönüşüyor. Bunun bir lütuf gibi anlatılmasını ben doğru bulmuyorum. Farklı bir bakış açısıyla bakıyorum, insan odaklı.
Ramazan ayındayız. Allah tutmuş olduğumuz oruçları, ibadetlerimizi kabul etsin. Ramazan'ın birlik ve beraberliğinin aynısını Silivri'de yaşatacağız. Silivri'deki 35 mahallesinde yaşayan hemşerilerim nasıl böyle kardeşçe bir arada yaşıyorsak, bu huzurun bozulmasına da kesinlikle müsaade etmeyeceğim.
“SİLİVRİ'MİZİ TALAN ETTİRMEYECEĞİZ”
Silivri'mizi talan ettirmeyeceğiz. Ben her zaman söylüyorum.“Ben Silivri'nin muhafızı olacağım. Silivri'yi koruyacağım.” Topraklarımızı koruyacağız. Üreticilerimizi koruyacağım. Hemşerilerimi koruyacağım sonuna kadar koruyacağım, ben cesaretliyim, cesaretim var.Fakatanlam kazanmıyor cesaret işte böyle hep beraber olduğumuzda daha değerli oluyor ve ben cesaretimi sizlerden aldığım için kimden korkarım?
“BU EVLADINIZ SİZE SAHİP ÇIKACAK”
Evvel Allah kimseden korkmam ve bu yola çıkarken dedik ki burada şimdi proje anlatacağız. 101 tane projemiz var.Projelerle boğmak istemiyorum. Burası coşkulu bir ortam. Her zaman şunu söylüyorum, 4 tane ana başlıkta bir yola çıktık benim için kadınlar, kadınlar olmazsa olmazımız, gençlerimiz, ihtiyaç sahiplerimiz sonuna kadar bu evladınız sizlerle birlikte olacağız.Esnafımıza, engellimize, emeklimize, öğrencimize, kadınımıza, gencimize, dezavantajlıgruplarımızın yanında olacağım. Yakın olacağım ama uzak olacağımız birileri de var; arsıza, hırsıza, rantçıya uzak olacağım.
“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Bizim yarışımız kişiye özel hizmet peşinde koşanlarla. Onlara müsaade etmeyeceğiz,halka ait olanın hakkını teslim etmek için bir yolculuğa çıktık. Hepimize ait olan değerlerimizi koruyacağız vesahip çıkacağız. Silivri sizindir, Gazitepe sizindir. Öyle bir avuç kişinin değil,sonuna kadar biz sahip çıkacağız. Siz ne derseniz o olacak bu şehirde.“Ben yaptım oldu” anlayışından uzak bir yapım var biliyorsunuz. Öncelikleriniz projelerimiz olacak.
Gururla söylüyorum ekmeğimizi kazandık. 10 yaşından beri tanırsınız, çarşıda yetiştik, çıraklık da yaptık. Ekmeğimizin peşinden koştuk. Kazıyarak tırnaklarımızla, geçimimizi, hayat şartlarımızı sağlamaya çalıştık. Çok şükür bu zamana kadar hiçbir şekilde yüzünüzü kızartmadım, kızartmayacağım da. Tam tersi gurur duyacaksınız.
Bugün karşınıza sizin evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Silivri Belediye Başkan Adayı olarak çıkıyor buradaki en itici güç nedir biliyor musunuz? Burada ne kadar güzel bir ortam var. Çocuk, gençler erkek hep beraberiz ne kadar güzel bir mozaik var. En büyük sebebi nedir? Bazıları yarım ağızla konuşur. Onun adını almaya çekiniyor, bengururla söylüyorum, Atatürk, Atatürk diyorum Atatürk.Bunlar korktukça sonsuza kadar Cumhuriyet diyeceğiz. İlelebet Cumhuriyet diyeceğiz. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkacağız. Şanlı bayrağımıza, ezan sesimize sahip çıkacağız.Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok.
“OLDU BU İŞ KAZANIYORUZ”
Bugün değil15 yıl önceden beri sahadayımfakat adaylığım açıklandıktan sonra 80 günden bu yana sahadayım. 35 mahallemizi karış karış geziyorum. İnanın aynı coşku “burası fazla oldu”. Her yerde aynı samimiyet,aynı coşku, aynı heyecan var ve 15 yıllık tecrübeme dayanarak gerçekten şunu gururla söylüyorum. Oldu bu iş. Kazanıyoruz.Öyle bir kazanacağız ki Silivrikazanacak.Bizim yönetim anlayışımızla birlikte fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür herkes kazanacak, Silivri kazanacak. O şemsiyenin altında Cumhuriyet Halk Partili olan ya da olmayan, siyasi görüşü ne olursa olsun neye inanıyormuş, nasıl yaşıyormuş, ne giymiş hiç önceliğimdeğil. Benim içinSilivri'de yaşıyor mu? Silivri'de geleceğini, çoluk çocuğunun geleceğini Silivri'de kurma hayali var mı? Yüce Allah'ın yarattığı en kıymetli varlık, insan, insandan daha değerlisi yok. Benim için partisi hiç önemli değil.
“BU BİR GENEL SEÇİM DEĞİL”
Bu bir genel seçim değil. Ben buradan AK Partili, Milliyetçi Hareket Partili diğer partili vatandaşlarıma, hemşerilerime de seslenmek istiyorum. Bu bir genel seçim değil, genel seçime 4 yıl var. Pazarda, hepimiz yaşıyoruz, sokakta, çocuklarımızla birlikte birinci sorunumuz ekonomi.Herkes ekonomi diyor.İşte emeklilerimizle konuşuyoruz. 10.000 TL maaşla hadi bakalım geçinin. Ramazan ayındayız. Hep birlikte çoluk çocuk ailece bir iftara gidelim, inanın 10.000 lirayı orada bırakırsın. Ondan sonra 29 gün düşün elektrik faturası mı ödeyeceğim? Telefon faturası mı? İşte kira? Artık aklınıza ne gelecekse… Buradan bir mesaj vermemiz gerekiyor. Kendilerini toparlasın diye. Çünkü 4 yıl var daha…Ekonomi kötü, gençlerimizi harçlık veremiyoruz. Çocuklara 50 TL verin kantinden bir şey alamayacak durumda. Yetkimiz olmamasına rağmen buna kulak mı tıkayacağız? İnsan odaklı projelerle emeklimizin yanında olacağız. Emeklilerimize, bayram yaklaşıyor anında 1 Nisan'dan itibaren bayram desteğini vereceğiz. Çocuklarına, torunlarına harçlıklarını rahat verebilsinler diye. Silivrili hemşerilerimizi bu ekonomik zor durumdabiraz daha rahatlatabilmek adına bunu yapacağız.
“SİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEK BİR BELEDİYE BAŞKANI GELİYOR”
İnsanın neresi acırsa canı oradadır. Bu iş, vicdan işidir. Bir Belediye Başkanı vebal sahibi olduğunu unutmamalı, işte belediye personelimiz yıllarca yol arkadaşlarımla çalıştım. Enflasyon %100 olmuş. Bir kilo peynir 300 TL, bir kilo kıyma 600 TL. Enflasyon%100'e çıkmış. Sen personele %35 zam yapıyorsun. Şimdi bu vicdan işi mi, nasıl rahat uyuyacaksınız? Rahat olsun arkadaşlarım 10 gün kaldı, 10 gün sonra sizi enflasyona ezdirmeyecek bir Belediye Başkanı geliyor. Ben biliyorum, istediğimizde her şeyi yaparız.
“NİYETİMİZ İYİ, HİZMET İÇİN GELDİK”
Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte inanın, hem İstanbul'u kazanacağız hem Silivri'yi kazanacağız. Ben o sloganı boş olarak söylemedim. “İstanbul'da İmamoğlu, Silivri'de Balcıoğlu”.Bunun altı dolu. 2019 yılında nasıl ki İstanbul'da bir gelişim ve değişim yaşadıysakSilivri'mizde yaşayacak. Yaşatacağız da ben biliyorum. Burada Büyükşehir Belediyemizle bir olduğumuzdan ne olacak?Gazitepe'mize işte yaptık, yollarımızı gördünüz. 20 yıldan beri çözülmeyen Sanatçılar Köy yolumuz vardı. Şimdi havaalanı gibi oldu.Demek ki yapılabiliyormuş. Niyet, niyet önemli... Niyetimiz iyi buraya hizmet için geldik. Yağmur su kanallarını yapacağız. Ben biliyorum işte ablalarım burada köyümüzün bir kapalı pazara ihtiyacı olduğunu biliyorum. Düğün salonumuzun yetersiz olduğunu biliyorum. Futbol sahamızın resmi maç oynanacak duruma getirilebileceğini biliyorum. Bir Mahalle Konağı'na ihtiyacımızın olduğunu biliyorum.
“HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEĞİM”
35 mahalle eşit benim için.Her mahalleye eşit hizmet götüreceğim. Çünkü sonuna kadar siz bana sahip çıktınız. Bu kardeşiniz de size sahip çıkacak.
EMEKLİLERE PAZAR DESTEĞİ
Büyükşehir Belediyemizin de bir emeklilerle ilgili birprojesi var. 1Nisan'dan itibaren EkremBaşkanımız emeklilerimize 10.000 TL pazar desteğini hemen hayata geçiriyoruz.Gerçekten ihtiyacımız ve basit işler yapacağız. Bunları açıklayacağız. Kesinlikle yapacağız.
İBB'DEN ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ
Öğrencilerimiz var. 1600 tane öğrencimize yaklaşık 7.500 TL burs veriyoruz. Fakat yetersiz.1Nisan'dan itibaren sayı 15.000 liraya çıkardık. Bütün çocuklarımıza 15000 TL burs desteğimiz Büyükşehir eliyle devam edecek.
“ÇİFTÇİ DESTEKLERİ ARTARAK DEVAM EDECEK”
Çiftçilerimiz var,tarımla uğraşan.İlk defa Büyükşehir Belediyemizin eliyle çiftçilerimize sebze, fide, mazot desteği, gübre desteği, ekipman desteği verildi…Bunlar artarak devam edecek.Çünkü ben biliyorum bu bölge tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Bir aldıysak inanın 1Nisan'dan sonra daha fazlasını sizlere vereceğiz. Halk marketlerimizi kuracağız. Tarım kooperatifimizi, süt işleme tesislerimizi kuracağız. Bölgeye uygun yatırımlar yapacağız. Gençlerimize yurtlarımızı yapacağız. Bir Silivri Kent Üniversitesi hayalim var.Yerimiz hazır. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır. Kent Üniversitesini hemen hayata geçireceğiz.
Bundan sonraki süreçte size söz veriyorum, her zaman yanınızda olacağım, hiçbir şekilde yalnız bırakmayacağım. Her derdinize hiç çekinmeden Hızır gibi yetişeceğim,hiç yalnız bırakmayacağım.
Sizden de şöyle bir söz istiyorum, bu coşkuyu, bu heyecanı aynı şekilde 31 Mart akşamı saat 21.45'te Silivri sahili Atatürk Meydanı'nda devam ettirmek için sizleri bekliyorum.Sonuna kadar yanınızdayım. Siz de bana sahip çıktığınız için, hiçbir zaman bu kardeşiniz, bu evladınız sizi mahcup etmeyecek, desteklerinizden dolayı pişman olmayacaksınız. Kesinlikle pişman olmayacaksınız ve Silivri'mizi ait olduğu Cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürk'üne sahip çıkan bir yönetim anlayışıyla buluşturmaya 10 günümüz kaldı. Çok teşekkür ederim.İyi ki varsınız, iyi ki bu saate kadar, bu yağmurda beni yalnız bırakmadınız. Bunu unutmayacağım.Hepinizi seviyorum. Allah'a emanet olun. Yolumuz açık olsun.”

YORUM YAP