“İnsanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanı”

“İnsanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanı”

21.03.2024 14:58:15

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutlayarak, şehitlerimizi minnetle andı.

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla hazırladıkları programı sundu.
Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" sözünü hatırlatan öğrenciler, inancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla andı ve zaferi şöyle tarif ettiler: “ Çanakkale Zaferi, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır. Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, istiklâl ve istikbal uğruna dünyaya meydan okuduğu yerdir. Çanakkale Savaşı, bir vatan müdafaasıdır. Dağların, taşların şüheda gövdesine büründüğü bu muazzam zaferin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyor; tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz.”
Renginar SALİ

YORUM YAP