Balcıoğlu: Bu dava siyasi yasak getirilmek amacıyla yürütülüyor

Balcıoğlu: Bu dava siyasi yasak getirilmek amacıyla yürütülüyor

11.11.2022 18:31:39

“Herkes bu davanın siyasi yasak oluşabilmesi için açıldığına kanaat getirmiş olmakta” diyen CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu, Silivri Meclisinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek verdi.

CHP Grubu adına Kasım Meclisinde gündem dışı söz alan Sözcü Bora Balcıoğlu, kadına yönelik şiddetle mücadeleye destek verdiklerini belirtti ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılanması hakkında konuştu.
“KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ
CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu, kadın şiddetine yönelik düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Kadınlara yönelik şiddet konusunda Kadınlarımıza yönelik şiddetin fizikler ya da psikolojik olması fark etmiyor. Şiddetin her türlüsünü gösteren kişi benim için insan değil. Kadınlarımızın haklı mücadelelerinde her zaman yanlarındayız.”
“DAVANIN ASIL NEDENİ İMAMOĞLU'NA SİYASİ YASAK GETİRMEK”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılanma süreci hakkında da konuşan Balcıoğlu, “CHP Grubu olarak bu meclis oturumuna Kartal Anadolu Adliyesi'nden gelerek katıldık. Bugün İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun davası görüldü. Bu davanın resmi adı Hakaret Davası ancak açılması ve sürdürülmesinin altında yatan asıl neden Belediye Başkanımız İmamoğlu'na siyasi yasak getirilerek üzerinde baskı kurmak. Bu hususta tüm kamuoyu hemfikir. Bizlerin siyasi görüşünde olan veya olmayan pek çok seçmen, hatta siyasiler dahi bu davanın siyasi yasak oluşabilmesi için açıldığına kanaat getirmiş olmakta.
“MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
İBB Başkanımız halkın oylarıyla iki defa İstanbul Belediye Başkanı seçildi. Biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”
Sevginar Salİ

YORUM YAP